[GOLF MK3] VR6 Yellow Cab :) all foto str. 1

Moderator: G0 Karcio

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

[mk3 VR6] Yellow Cab :) all foto str. 1

Post autor: Fredi88 » pt paź 29, 2010 11:50

..:VoyteQ:.. pisze:szczerze mówiąc jak zobaczyłem fotki z polakierowanym silnikiem to byłem trochę zdegustowany - nie podoba mi się malowanie całego silnika na raz, razem ze śrubami itd.
wszystko do malowania bylo wykrecone, to co sie nie dalo, to bylo pozaklejane taśma... takze zadne czujniki czy niepotrzebne dziury i sruby nie byly malowane. Te oczywiscie ktore widac, poszly w kolor, bo jakby to wygladalo jakby wszystko bylo czarne, a srubki dawaly wszedzie po oczach ;) ?

Poza tym tak jak pisalem, nie jest to ostateczny wyglad silnika. Przyjdzie jeszcze na gore plastik z napisem i wtedy bedzie mozna ocenic calosc ;)

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » pt paź 29, 2010 14:47

Fredi88 pisze:bo jakby to wygladalo jakby wszystko bylo czarne, a srubki dawaly wszedzie po oczach ;) ?
no właśnie tak myślę (może źle) że śrubki można wymienić na anodyzowane na czarno, ew na niklowane ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » pt paź 29, 2010 20:00

..:VoyteQ:.. pisze:no właśnie tak myślę (może źle) że śrubki można wymienić na anodyzowane na czarno, ew na niklowane ;)
czepiasz sie szczegółów ;) Wszystko pod maska miało byc w polysku, i wszystko mialo sie swiecic... A srubki anodyzowane podejrzewam ze sa matowe... Nikiel odpada calkowicie. Ja juz mowilem kilka razy, mam wizje na "czarna dziure + żółty kolektor" czyli w oczy ma bić to, po czym kazdy laik poznaje vr6 :grin: Uwierz mi ze wiecej roboty bylo z przygotowaniem tych wszystkich srubek, niz z kupieniem nowych. Na silnik łacznie z kolektorem zeszlo nam w dwóch ok 9 dni pracy. Mysle ze to sporo... Ma byc dokladnie i bez popeliny i druciarstwa.

Zobaczymy... moze w przyszlosci wyczysci sie tez troszke komore ze zbednych przewodów i rurek :hmm:

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » sob paź 30, 2010 10:45

Fredi88, ja nie mówię że jest źle, nie mówię że roboty przy tym nie było - "to są tylko takie dywagacje jak ja bym to raczej robił jakbym wogóle robił", w żadnym wypadku nie krytykuję, bo to by było przegięcie krytykować kogoś jak coś robi samemu tego nie robiąc :pub:

Obrazek

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » sob paź 30, 2010 14:10

..:VoyteQ:.. pisze:w żadnym wypadku nie krytykuję, bo to by było przegięcie krytykować kogoś jak coś robi samemu tego nie robiąc :pub:
ale to nie o to chodzi ;) bo krytyka jak najbardziej wskazana... Ja mam po prostu jakis tam plan od poczatku na to auto i "tak musi byc i koniec"... dobra lece go dalej skladac... dzisiaj z matami bitumicznymi walcze :grin:

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » sob paź 30, 2010 20:32

Poki co, kolejne foty z placu walki... Dzisiaj poszlo troche wiecej wygluszenia na podloge w kabinie i bagazniku.
Obrazek Obrazek

Później zabralem się za drzwi od kierowcy, bo byly luzem przywiezione od lakiernika. Wiec zamocowalem je na aucie, zalozony zamek, mechanizmy szyb, szyba, przeciagniete wiazki, zalozna klamka z polo, lusterko. Oprócz tego uszczelki drzwi na kascie i uszczelka tylnej klapy... i znow dzien sie skonczyl.

oczywiscie ksiadzt musial przyjechac przykrecic kilka srubek bo by nie wytrzymal ;) heh, dzieki za pomoc ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
vwosiu
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: vwosiu » sob paź 30, 2010 21:12

Fredi88, teraz tutaj ci posta zostawię :)
jesteś zadowolony z lakierowania ? jakości położenia lakieru :chytry:, bagażnik będzie materiałami i plastikami wyłożony ?
i lewy próg już wgniotłeś ? :jezor:
widać postępy, zdjęcia aktuale z kołami i zawiasem będą tez na bieżąco czy jak auto będzie finalnie złożone?

Awatar użytkownika
ksiadzt
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ksiadzt » sob paź 30, 2010 22:18

Kod: Zaznacz cały

jesteś zadowolony z lakierowania ? jakości położenia lakieru :chytry:
no ja bym był :) na żywca nie ma sie do czego doczepic nie ma przede wszystkim papruchów a polerki to auto jeszcze nie widziało :) dla mnie auto to będzie kozak jakich mało
oczywiście jesli chodzi o szukanie mankamentów na lakierze to napewno każdy by sie doczepił do czego innego każdy patrzy w inne miejsce i szuka czego innego ale wiadomo co komora to komora a wiem że osoba która malowała to auto pracowała kiedyś w vw na lakierni :hmm: więc fredi może byc zadowolony
no ale sie napociłem :ass:

[url=http://miniurl.pl/56681][img]http://img689.imageshack.us/img689/1438/zakonczeniekalisz7a.th.jpg[/img][/url]

replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » ndz paź 31, 2010 09:48

vwosiu pisze:jesteś zadowolony z lakierowania ? jakości położenia lakieru :chytry:
jestem zadowolony... troche sie naogladalem aut po kompletnej odnowie lakierniczej, chocby na evencie... i przeraza mnie jak wiara w temacie sie zachwyca, a na zywo pelno rys po niedotartym szpachlu :kac: u mnie auto po malowaniu specjalnie stalo 3 miechy na dworze w pelnym sloncu, zeby wszystko "posiadalo" ale na szczescie nic nie siadlo :D bo wszystko bylo robione z glowa. Wolalem troche doplacic, ale miec zrobione dobrze.
vwosiu pisze:bagażnik będzie materiałami i plastikami wyłożony ?
tak, bagaznik bedzie wygluszony, a pozniej przyjdzie na to czarny material.
vwosiu pisze:i lewy próg już wgniotłeś ? :jezor:
nie wgniotlem, moze tak na foto wyglada. To auto po malowaniu nie bylo nigdzie podnoszone i nie jezdzilo wiec nie ma takiej opcji nawet;)
vwosiu pisze:widać postępy, zdjęcia aktuale z kołami i zawiasem będą tez na bieżąco czy jak auto będzie finalnie złożone?
jakby green sie wzial za polerke to moze by byly... kola leza pol roku a on nawet polerki nie zaczal jeszcze :panna:

Awatar użytkownika
kubcor
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: kubcor » ndz paź 31, 2010 15:38

Jak dla mnie to jest kozacki projekt :bajer: Ten lakier jest świetny :bigok:

Awatar użytkownika
Dj Darecki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Dj Darecki » ndz paź 31, 2010 16:01

Fredi88 pisze: u mnie auto po malowaniu specjalnie stalo 3 miechy na dworze w pelnym sloncu, zeby wszystko "posiadalo" ale na szczescie nic nie siadlo :D bo wszystko bylo robione z glowa. Wolalem troche doplacic, ale miec zrobione dobrze.
Siądzie siądzie nie martw się :)

Całego golfa matami poobklejasz i stracisz 2 sek na 1/4 mili ...........:)

Składaj złoma do kupy .............

PozdraVWiam

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]

[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » ndz paź 31, 2010 16:35

Dj Darecki pisze:Całego golfa matami poobklejasz i stracisz 2 sek na 1/4 mili ...........:)
wiem ;) ale to auto ma dobrze wygladac i byc w miare komfortowe, ciche itp... A przy tym DOBRZE... jechac. Nie musi byc najszybszy na swiecie :P byle starego kadetta objechac :jezor:

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » pn lis 01, 2010 02:23

wreszcie jakieś foto :)

była: Czarna pomarańczka in Hawaii Style
jest: Audi 8G cabrio V6

Obrazek
www.vagradom.pl

"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » sob lis 06, 2010 17:21

Obrazek Obrazek

poki co za duzo nie dzialam, bo ciagle pada. W garazu nie ma sie jak obrocic... wiec zeby cos konkretnie skladac wypycham fure na dwor. Jak pada deszcz to nie mam czego szukac :/ Oprocz tego co na foto, wycialem wstepnie nowe filcowe wygluszenia i zamontowalem kompa od EDS...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze auta - Projekty”