[audi b2] 2door sedan quattro R30T 650KM@780NM race car
Moderator: G0 Karcio
[audi b2] quattro R30T 650KM@780NM
no 500km@600Nm AWD przy tej wadze to już można fajnie polatać Gratulajce
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bezawaryjności życzę bo wynik konkretny i najważniejsze porządne testy w tym sezonie jeszcze z video relacją proszę
MK2 GTi by r34ktiw http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=530527" onclick="window.open(this.href);return false;
MK2 CL by r34ktiw ==>Race http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=576340" onclick="window.open(this.href);return false;
MK2 CL by r34ktiw ==>Race http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=576340" onclick="window.open(this.href);return false;
cowboy, graty , chwile na to czekałeś
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Po całodziennym pałowaniu auta na hamowni zaczał grzechotać rozrząd...
Pomyslałem tak nie moze byc i w ekspresowym tempie wjechał nowy rozrząd, łancuszki i ślizgi
Przy okazji kilka poprawek:
- nowe mocne toczone na wymiar tulejki do drązków kierowniczych
- wymienione zostały wszystkie węże od baku do pomp 2x Bosch 044 oraz swirlpota na teflonowe / zakute, po zalaniu E85 zaczeło leciec paliwo Emotikon wink tym sposobem w układzie paliwowym wszystko jest na zakutych przewodach
- dołożona kolejna 3 pompa 044 która zaciąga z baku i pompuje do swirlpota - poprzednia nie miała gwintu na wejsciu
- wymienione zbiorniczki w układzie chłodzenia i dołozony zbiorniczek do wspomagania - juz docelowo został wyeliminowany problem "wracania" płynu w układzie wspomagania po wyłaczeniu pompy,
- zainstalowany czujnik indukcyjny, który mierzy obroty wału napedowego, dzieki temu na tabletowym dashboardzie MegaSquirt bedie pokazywana predkość i aktualny bieg
trzeba jeszcze dołożyć wyłącznik EBC, dzieki któremu auto bedzie normalnie jezdzić na wastegacie (0,9 bara ~500KM@600NM na E85), a po właczeniu bedzie tryb DRAG (1,4 bara 650KM@780NM na E85)
Teraz trzeba auto zabrac na jakiś tor, porzadnie spałować i nacieszyć się nową mocą i pomierzyć jakims racelogiciem
Pomyslałem tak nie moze byc i w ekspresowym tempie wjechał nowy rozrząd, łancuszki i ślizgi
Przy okazji kilka poprawek:
- nowe mocne toczone na wymiar tulejki do drązków kierowniczych
- wymienione zostały wszystkie węże od baku do pomp 2x Bosch 044 oraz swirlpota na teflonowe / zakute, po zalaniu E85 zaczeło leciec paliwo Emotikon wink tym sposobem w układzie paliwowym wszystko jest na zakutych przewodach
- dołożona kolejna 3 pompa 044 która zaciąga z baku i pompuje do swirlpota - poprzednia nie miała gwintu na wejsciu
- wymienione zbiorniczki w układzie chłodzenia i dołozony zbiorniczek do wspomagania - juz docelowo został wyeliminowany problem "wracania" płynu w układzie wspomagania po wyłaczeniu pompy,
- zainstalowany czujnik indukcyjny, który mierzy obroty wału napedowego, dzieki temu na tabletowym dashboardzie MegaSquirt bedie pokazywana predkość i aktualny bieg
trzeba jeszcze dołożyć wyłącznik EBC, dzieki któremu auto bedzie normalnie jezdzić na wastegacie (0,9 bara ~500KM@600NM na E85), a po właczeniu bedzie tryb DRAG (1,4 bara 650KM@780NM na E85)
Teraz trzeba auto zabrac na jakiś tor, porzadnie spałować i nacieszyć się nową mocą i pomierzyć jakims racelogiciem
jak już pisałem masz zdrowie do tego auta, ale cel osiągnięty na 2 zbiorniczkach już całkowity spokój ze wspomą ?
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
tak, teraz nadmiar płynu po wyłaczeniu wspomagania wraca do zbiorniczka i wszytsko jest OK
Kolejny trzeci juz komplet kol compomotive MO6 7.5Jx17...tym razem w ciemnym kolorze...podobno juz takich nie robia wiec trzeba kupowac co jest na rynku wtornym... ciekaw jestem jak wulkanizator zalozy te bridgestone'y potenza bo to jest ROF ...no i ciekaw jestem jak na runflacie sie jezdzi...w kazdym razie to 3 komplet opon do dojechania...oby pogoda pozwolila je wykorzystac
Kolejny trzeci juz komplet kol compomotive MO6 7.5Jx17...tym razem w ciemnym kolorze...podobno juz takich nie robia wiec trzeba kupowac co jest na rynku wtornym... ciekaw jestem jak wulkanizator zalozy te bridgestone'y potenza bo to jest ROF ...no i ciekaw jestem jak na runflacie sie jezdzi...w kazdym razie to 3 komplet opon do dojechania...oby pogoda pozwolila je wykorzystac
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Generalnie dobry wulkanizator nie będzie miał problemów z runflatem, sa maszyny do tego.
Na pewno runflat jest twardszą oponą, ma wzmacniane barki aby mogą wytrzymać jazdę bez powietrza ale to pewnie wiesz
Na pewno runflat jest twardszą oponą, ma wzmacniane barki aby mogą wytrzymać jazdę bez powietrza ale to pewnie wiesz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Runflat to pikuś, czasem gołymi rękami i łyżką idzie temat ogarnąć- a z przystawką do montówki to już w ogóle. Czasem kilka kompletów w dzień wymieniam
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
-
- Forum Master
Witam, no to cenią się, jak nie wiem za co.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
przekoksany racer! podoba mnie się to
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=489917" onclick="window.open(this.href);return false; <- moje MK2 , W 2k15 na 17" azevach, zapraszam do oglądania i komentowania!
kupuje sie felgi za grosze
przetacza zmasakrowane ranty
potem szlifuje papierem 500
malowanie na szybko i mamy felunek do upalania
ps. docelowo kiedys pojda do proszkowego malowania
przetacza zmasakrowane ranty
potem szlifuje papierem 500
malowanie na szybko i mamy felunek do upalania
ps. docelowo kiedys pojda do proszkowego malowania
-
- Forum Master
Witam, muszę powiedzieć, że fela całkiem, całkiem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek