no nie wiem.... wolałbym żeby ktoś to potwierdził bo czegoś takiego jeszcze nigdzie nie czytałemOstry! pisze:Tak naprawdę jest obojętna skala pomiaru byle żeby się mieściła w zakresie 50-150`C
hmm to może znowu je przeniosę na tył. Tylko z tyłu jak już pisałem gorące powietrze spod osłony kolektora; kiedy auto stoi; "bucha" prosto na ten mój trójnik i wtedy miałem już na mfa 150*. A wystarczyło ruszyć i zaraz spadało do 100 paru.... na Vwdo dochodziło wtedy do 100*.Ostry! pisze:Jeśli masz czujnik temp. oleju wkręcony w korpus filtru to zawsze będzie pokazywał więcej mfa od vdo bo na dole przy filtrze jest wyższa temperatura po prostu. Czujniki temp. oleju mają być z tyłu głowicy a przy filtrze tylko ciśnieniowe (dla 16V).
Ale pokombinuję z tym. Co nie zmienia faktu że woda jest chyba i tak ciut za wysoka. No ale z tych prostszych rzeczy zostaje mi jeszcze wymiana termostatu
Owszem wylewa sięOstry! pisze:Ok i tam też ma być - po wykręceniu go wypływa płyn?
to juz sprawdziłęm na samym początku. Ale dzięki za przypomnienie.Ostry! pisze:Sprawdź też czy dobrze masz podpięte kable od temp wody i oleju czy nie pomylone gdzieś. I jeszcze dodam, że często śniedzieją tam kable bo styk nie jest najlepszy na tych czujnikach 1-pinowych.