Mały up, kopiowane z facebook.pl/SeatToledoR36Turbo
7styczeń:
Dziś pobawilem się trochę w przymiarki hamulców tył, na foto porownanie 256 z 312mm
Trzeba dorobić adaptery pod jarzma i oddac tarcze do tokarza na przerobienie
, ciekawi mnie jeszcze czy linki recznego teraz starcza:D
Na innych fotach kpl zawieszenia które ostatnio kupilem z audi s3 (tyl leona 4x4 nadal mam
)
Z s3 przekładam do siebie wahacze przód, bo są zeliwne, mocniejsze oraz zwrotnice, bo jest inna do zeliwnego wahacza
Aaa no i zaciski tył, reszta jest na sprzedaz gdyby ktos coś chciał
-Stabilizator przod audi s3 (prawdziwy s3 21mm, nie jakieś 19/20mm z golfow 4motion), sprzedaję razem z długimi łacznikami. 300zł
-Swap hamulcy przód 312mm, dwa zestawy mam, bez zwrotnic 400zł (opcja dla tych co mają teraz 280mm) oraz zestaw ze zwrotnicami 500zł oba zestawy w bardzo ładnym stanie.
-Jarzma z adapterami tył do przerobienia 256mm na 280mm 250zl
-Amortzatory przód z uszami pod stabilizator z s3 (100zl za oba)
-Sanki 60zł
-Wahacze stalowe przód 30zł szt
-Zawieszenie gwintowane FK do ibizy III (np 2002r) pasuje tez do polo itp. 400zł
Kupię zaciski 18ZL 18ZR tanio, niedrogo i za nieduże pieniądze:D
12 styczeń 2017
Tak, to 2litry, nie 0,5
6 tłoki brembo zl/zr18 z q7/touareg/porsche cayenne
Jaki napis bedzie lepszy, BREMBO czy PORSCHE? No i kolor, albo czerwony albo żółty? Na feldze będzie żółte logo lamborghini i nie wiem jaki zacisk bedzie do tego pasował:P
12 styczeń o 18:18 ·
Tarcza-wersja dla ubogich
Teraz juz wiem ze 370mm wejdzie na styk w ten zacisk
16 styczeń o 18:12 ·
Czym się różnią haldexy z wkrecanym insertem, od haldexow w wciskanym insertem? Bo mam dwa kpl haldexy z zawieszeniami, oba sprawne, i nie wiem który zamontować... jeden z leona 2.8 (insert wciskany) a drugi mam z audi s3 1.8t 210KM (insert wkręcany) i nie wiem czy to zależało od rocznika które montowali, czy od czegoś innego.
Na tej focie widać ciągnik Farmtrac 665DT którego uturbiłem 2 lata temu, do tej pory śmiga bezawaryjnie na 0,6b
24 styczeń o 15:10 ·
Hubert mówi ze 370mm ginie w 19"
Ps. Te tarcze 370mm z audi TT RS są na sprzedaż, Dlugo szukałem trudnodostepnych tarcz od TT RS, bo te od RS3 różnią się wysokością tarczy, a finalnie okazuje sie ze musze miec tarcze z RS3 bo zmieniam rozstaw z 100 na 112.
Tarcze ktore sprzedaję pasują p&p do aut na płycie podłogowej mk5 5x112 (Te z RS3 nie pasują) cena 800zł, tarcze są w bardzo dobrym stanie. I jak widać ładnie siedzi na nich zacisk ZL ZR18
26 styczeń o 18:42 ·
Wczoraj wyjechał na mały wiosenny spacer
05 luty
Obecnie Tarcze z TTRS sprzedane, później chciałem iść o krok do przodu i zamówiłem tarcze z Audi RS3 8V (te racze są "falowane") ale okazało się że też nie pasują... Finalnie kupiłem tarcze z RS3 8P (takie same jak na zdjęciach co dodałem z TTRS, jedynie różnią się jednym parametrem)
Na tył też kupiłem zaciski z innego auta, by w 100% wykorzystać powierzchnię tarczy 312mm