VW GOLF MK3 2e TURBO by vw_golf3
Moderator: G0 Karcio
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
piotrzee
słuchaj tak miałem oddać 18.02 lecz dzwoniłem cały piątek i sobotę do niego i nie mogłem się dodzwonić . Chciałem się dokładnie upewnić kiedy mam przyprowadzić , a wiesz nie chciałem czekać żeby nic się nie stało z autem , nom zobaczymy co oni zrobią , Ja też jestem ciekaw , Trzeba poczekać
Fido_dido
tzn ja ukończyłem projekt i auto stało, nie było jeżdzone , podjechałem do nich pierwszy raz jadąc w trasie 60km/h , więc chyba nic się nie stało . Nom ja też jestem ciekaw co oni zrobią , muszę czekać
słuchaj tak miałem oddać 18.02 lecz dzwoniłem cały piątek i sobotę do niego i nie mogłem się dodzwonić . Chciałem się dokładnie upewnić kiedy mam przyprowadzić , a wiesz nie chciałem czekać żeby nic się nie stało z autem , nom zobaczymy co oni zrobią , Ja też jestem ciekaw , Trzeba poczekać
Fido_dido
tzn ja ukończyłem projekt i auto stało, nie było jeżdzone , podjechałem do nich pierwszy raz jadąc w trasie 60km/h , więc chyba nic się nie stało . Nom ja też jestem ciekaw co oni zrobią , muszę czekać
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2008 01:20 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fido_dido
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
obys był zadowolony bo jest ciekawie
trzymam kciuki
chodzilo mi ze po strojeniu jak sie silnik wysra to ci powiedza ze to nie ich winna rozumiesz
trzymam kciuki
chodzilo mi ze po strojeniu jak sie silnik wysra to ci powiedza ze to nie ich winna rozumiesz
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2008 01:22 przez Fido_dido, łącznie zmieniany 1 raz.
Bling Bling........ rrados TDI Gangster's :D!! Siee Wiee !! Sieeeeeemanko team :D VR6 ynynynyn;]
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Fido_dido
wiesz , jak już wcześniej wspominałem zakładałem turbo nie dla osiągów lecz dla samej satysfakcji posiadania takiego silnika z takim czymś , otóż jak mi powiedział dzisiaj kolega że chcą wystroić na 0.6 bara i 170 KM to szczerze Ci powiem że spodziewałem się mniej ( ok, 04 bara i 140-150 KM - myślałem że coś takiego będzie )
Nom oby było jak najlepiej , dzięki za wyrażenie opinii , pozdro
[ Dodano: 21 Lut 2008 00:25 ]
wiesz , jak już wcześniej wspominałem zakładałem turbo nie dla osiągów lecz dla samej satysfakcji posiadania takiego silnika z takim czymś , otóż jak mi powiedział dzisiaj kolega że chcą wystroić na 0.6 bara i 170 KM to szczerze Ci powiem że spodziewałem się mniej ( ok, 04 bara i 140-150 KM - myślałem że coś takiego będzie )
Nom oby było jak najlepiej , dzięki za wyrażenie opinii , pozdro
[ Dodano: 21 Lut 2008 00:25 ]
kapuje o co chodzi, nom zobaczymy czas pokażeFido_dido pisze:obys był zadowolony bo jest ciekawie
trzymam kciuki
Jak teraz wygladaja koszta tego strojenia? Wczesniej nie bylo mowy o wymianie przeplywki, kompa i wtryskow..
Byle szlo do przodu, bo juz sie doczekac nie moge.
Pozdrawiam
Byle szlo do przodu, bo juz sie doczekac nie moge.
Pozdrawiam
[b][url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=121365&postdays=0&postorder=asc&start=0]VW Golf GTI Edition '95[/url][/b]
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/50379c8249a6912743533.jpg[/img]
vw_golf3, czyli golfik jeszcze nie wystrojony, szkoda bo sam jestem ciekaw jaką moc będzie miał po wystrojeniu i jak będzie z żywotnością silnika. Czekam na fotki i wykresik
Obecnie:
MK1 GTI '79
MK3 VR6 Syncro
Było:
MK3 GTI 2E,
MK3 VR6 Syncro, VR6 Syncro by szparak
MK4 ARL+,
MK5 GTI DSG
MK3 ABF 20 Jahre
MK5 GTI DSG
MK3 20 Jahre
MK4 GTI
MK1 Cabrio '89
MK2 Rallye Golf '89 Rallye Golf G60 by szparak
MK1 GTI '79
MK3 VR6 Syncro
Było:
MK3 GTI 2E,
MK3 VR6 Syncro, VR6 Syncro by szparak
MK4 ARL+,
MK5 GTI DSG
MK3 ABF 20 Jahre
MK5 GTI DSG
MK3 20 Jahre
MK4 GTI
MK1 Cabrio '89
MK2 Rallye Golf '89 Rallye Golf G60 by szparak
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bolo GTI
nom słuchaj powiedzieli mi że 2000 pln z wymianą komputera ( 1800 pln) zrobienie przepływki i wtrysków oraz wgranie nowego programu wysterowanie wszystkim nom i hamownia .
Mówili że bezpiecznie mogą go wykręcić na około 170 KM tak że z żywotnością nie będzie problemu , ja też czekam z niecierpliwością na odebranie autka
szparak
nom jeszcze trzeba poczekać , też myślałem że to wszystko szybciej będzie nom ale cóż ,, tak jak mówiłem że bezpiecznie wykręcają go na 170 KM, z tego co się u nich dowiadywałem bardziej stawiają na moment niż moc , nom zobaczymy . Jak odbiorę wrzucę jakiś filmik oraz wykresik, kilka zdjęć wrzucę w poniedziałek
nom słuchaj powiedzieli mi że 2000 pln z wymianą komputera ( 1800 pln) zrobienie przepływki i wtrysków oraz wgranie nowego programu wysterowanie wszystkim nom i hamownia .
Mówili że bezpiecznie mogą go wykręcić na około 170 KM tak że z żywotnością nie będzie problemu , ja też czekam z niecierpliwością na odebranie autka
szparak
nom jeszcze trzeba poczekać , też myślałem że to wszystko szybciej będzie nom ale cóż ,, tak jak mówiłem że bezpiecznie wykręcają go na 170 KM, z tego co się u nich dowiadywałem bardziej stawiają na moment niż moc , nom zobaczymy . Jak odbiorę wrzucę jakiś filmik oraz wykresik, kilka zdjęć wrzucę w poniedziałek
vw_golf3, nie ma sie co spieszyc. Musi byc dobrze zrobione, zeby sluzylo, a nie sie sypalo co chwile. Troszke wiecej niz planowales pojdzie kasy, ale miejmy nadzieje, ze z zamierzonym skutkiem i wogole. Powodzenie, czekamy na wykres i filmiki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[b][url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=121365&postdays=0&postorder=asc&start=0]VW Golf GTI Edition '95[/url][/b]
- Kenaj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
vw_golf3, fakt u grabowskiego ciężko z terminami, ale p. Grzegorz zna się na rzeczy jak nikt. Nie znam lepszego fachowca w tej dziedzinie. Ma nowatorskie metody ale skuteczne. W kreatorze miałem strojony samochód, gdy jeszcze byłem na etapie N/A, raczej nie wspominam tego okresu zbyt pozytywnie. Jeżeli jeszcze niczego nie podpisałeś z kreatorem to zadzwoń do Coobcia i dowiedz się, czy ogarnie twój silniczek. Napewno nie będzie to koszt 2tys, raczej coś zbliżonego do ceny Grabowskich.
[ Dodano: Czw Lut 21, 2008 12:15 pm ]
a i zamiast pakować dodatkowy wtrysk to możesz swoje na wydajniejsze zamienić.
[ Dodano: Czw Lut 21, 2008 12:15 pm ]
a i zamiast pakować dodatkowy wtrysk to możesz swoje na wydajniejsze zamienić.
"Volkswageny nie kapią olejem, one tak zaznaczają swój teren"
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kenaj
nom samochód już u nich stoi więc pewnie niedługo będą go robić , nom miałem plany oddawać do grabowskiego nom ale wyszło jak wyszło ,umawiałem się ponad 2 tyg z nim ( samochód miałem odstawić już w poprzednią sobotę - mówił że to kwestia kilku dni ) zobaczymy jak oni to zrobią , też jestem ciekawy jak to wyjdzie
A z tymi wtryskami powiedzieli że seria nie wytrzyma że trzeba wydajniejsze kupić około 300cc , mają zamiar doładować na 0.6 bara a moc ok, 170 KM . Nom jestem naprawdę ciekaw jak im to wyjdzie
Twój ABF jest kozacki
olafart
lakier około 4000 pln
nom samochód już u nich stoi więc pewnie niedługo będą go robić , nom miałem plany oddawać do grabowskiego nom ale wyszło jak wyszło ,umawiałem się ponad 2 tyg z nim ( samochód miałem odstawić już w poprzednią sobotę - mówił że to kwestia kilku dni ) zobaczymy jak oni to zrobią , też jestem ciekawy jak to wyjdzie
A z tymi wtryskami powiedzieli że seria nie wytrzyma że trzeba wydajniejsze kupić około 300cc , mają zamiar doładować na 0.6 bara a moc ok, 170 KM . Nom jestem naprawdę ciekaw jak im to wyjdzie
Twój ABF jest kozacki
olafart
lakier około 4000 pln
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2008 18:26 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 3 razy.