[mk 1] LS 1.5 turboburbo by pczerniej
Moderator: G0 Karcio
- pczerniej
- Forum Master
- Kontakt:
[mk 1] LS 1.5 turboburbo by pczerniej
Posiadane auto:
- Marka: VW GOLF 1
- Model: LS
- Rok produkcji: 1978
- Kolor: L31B
- Pojemność: 1.5
- Moc: 70 ps
- Silnik: JB
- Wyposażenie: standard
Modyfikacje :
- Car Audio: brak
- Felgi: BBS RS 6.5x16 i 7x16
- Opony: 165/40 i 165/485R16
- Zawieszenie: Gwintowane TA Technix i AirRide
- Opis zewnętrzny: dodane listwy, lusterka, wycieraczki, klamki, zderzaki chrom.
- Wnętrze: brązowa deska z dodatkami , folele kanapa skórzana.
- SIlnik: tłoki z poloneza , blok po tulejowaniu, głowica 1.8 po portingu, gaźniki dellorto
ZMIANY PRZEPROWADZONE :
- gwint TA-Technics
- brązowa skóra w środku
- brązowy dywan
- brązowa deska rozdzielcza
- drewniana kierownica
- chromowane listwy
- nowe kliny
- remont silnika
- konserwacja całego samochodu
- nowy kolor baza L31B + lakier
- nowa szyba przednia
- koła BBS RS
- silnik 1.8 + dellorto
- hamulce 256 z polo 6N
Jak to się stało że padło na mk I
Od dłuższego czasu czaiłem się na jakieś ciekawe mk I bądz caddy, jednak nie mogłem znaleźć autka które spełniało by moje wymagania. Któregoś dnia dostałem wiadomość od kkkubka, że jak dalej szukam mk I to Łukasz ( Słowik ) ma na sprzedaż. Po jakiś tam negocjacjach i rozmowach doszło do transakcji i autko trafiło w moje ręce. Cała podróż odbyła się w którąś niedziele wyjazd ok 2 w nocy u Łukasza byłem ok 12 i z powrotem w domu ok 24. Podróżowałem Nissanem Vanette 2.3D + laweta który spalił 4 baki paliwa :ała: . Ale opłacało się jestem bardzo zadowolony z zakupu czeka mnie sporo pracy z tym autkiem, mam nadzieje że dam rade jeszcze w tym roku nim wyjechać !
Kilka fotek :
i tak zaczęło się dłubanie ...
1.01.2010
prace idą dalej , jak zawsze napotyka się na jakieś trudności ale z czasem się je pokonuje
8.01.2010
graty z DE , listwy chrom , klameczki i oponki 165/45r15
Prac ciąg dalszy , progi wstawione , pas przedni i tylny dojechał :] nic tylko spawać
9.01.2010
Działamy dalej , progi wstępnie skończone zaczęliśmy działać z pasem tylnym jak dobrze pójdzie w poniedziałek zaczniemy z przednim
16.01.2010
Było trochę przestoju w pracach , spawarkę zajechaliśmy , zdążyliśmy pas tylny wspawać , coś tam jeszcze połatać i to tyle
prawe nadkole wstępnie także jest już skończone, rant wycięty reszta została zawinięta pod wew. blachę i cyknięta spawem, została jeszcze konserwacja i wyprowadzenie całości
I tak spawarka pojechała do fachowca na naprawę będzie w poniedziałek, żeby nie stać z robota to podwozie zostało wyczyszczone i wstępnie przygotowane do położenia nowej konserwacji
22.01.2010
prac ciąg dalszy , pas wstawiony , wszystko spasowane
podwozie także jest już skończone oraz zakonserwowane
przy okazji konserwacji podwozia zostały zabezpieczone błotniki przednie
no i prace ruszyły z silnikiem został wstępnie rozebrany , jutro głowice trzeba zrzucić i wsiąść się za czyszczenie
23.01.2010
przed weekendem coś tam się jeszcze udało pogrzebać przy silniku, głowica zrzucona i wstępnie wyczyszczona , blok tak samo, w poniedziałek będę wiedział czy da rade niektóre elementy pochromować czy nie ...
28.01.2010
Prace przy budzie idą dalej na przód, szpachel poszedł w ruch no i matowanie całej budy ... jutro będzie malowanie natryskiem :cfaniak:
w miedzy czasie wstępnie wyczyszczone są osłona, serwo i pompa, jutro będzie malowanie podkładem
a tu już gotowe alternator i rozrusznik
31.01.2010
Prace posuwają się powoli do przodu , buda jest już w natrysku , w poniedziałek będzie dalej szlifowanie wyrównywanie itp i mam nadzieje że pod koniec tygodnia buda będzie gotowa do malowania ... na dzień dzisiejszy tak to wygląda
02.02.2010
Prace idą dalej na przód wczoraj było szlifowanie, szlifowanie i jeszcze raz szlifowanie
Dziś po raz pierwszy w tym roku golf wyjechał na słońce i Świeże powietrze ....
Został wyczyszczony, przedmuchany z kurzu pyłu itp i powrócił do komory na położenie podkładu
Dziś także została zamówiona farba L31B i zamiast akrylu będzie baza + lakier, efekt po malowaniu powinien być lepszy efekt. Jutro komora będzie matowana i jak dobrze pójdzie to zostanie pomalowana już w kolor
06.02.2010
na dzień dzisiejszy tak to wygląda :
Buda jest częściowo zmatowana i przygotowywana pod dalsze malowanie , w poniedziałek zostanie jeszcze położone biały baranek na progi
Część gratów do silnika także została prysnięta podkładem :
No i nareszcie pojawiły się koła ... leżały sobie gdzieś tam w stodole
No i oczywiście od razu poszła przymiarka opon i tak 165/45 na 6,5"...
... 165/45 na 7"
07.02.2010
odbyła się mała przymiarka kół na aucie źle to nie wygląda wiadomo brakuje gleby :]
09.02.2010
Buda pomalowana
13.02.2010
z malowanie reszty elementów niestety muszę poczekać do przyszłego tygodnia :smutny:
powoli wzięliśmy się za składnie silnika. Pomalowane zostały niektóry elementy : blok , pokrywa , kolektor itp . Głowica, koła, króćce wyczyszczone.
do pełni szczęścia zostało jeszcze skończyć piaskować skrzynie ale piasek się skończył :smutny: Do silnika doszły nowa miska olejowa, uszczelka pod głowicę, kolektor, pokrywę, miskę ... simeringi, świece NGK.Nno i dziś na koniec dnia tak już silnik wyglądał :cfaniak:
17.02.2010
prace powoli idą na przód do malowania przygotowane są ostatnie części , jutro idą w kolor
no i fotki silnika częściowo już uzbrojonego , brakuje tylko skrzyni aby wsadzać go do budy
18.02.2010
prac ciąg dalszy , nareszcie udało się pomalować element przez który prace stanęły w miejscu, mianowicie skrzynia także mam nadzieje, że jutro skrzynie przykręci się do silnika i może zaczniemy silnik montować
i ostatnie elementy do silnika pomalowane
z nowości doszła rura środkowa wydechowa, przewód miedziany na hamulce
19.02.2010
motor złożony
22.02.2010
Dziś sporo pracy, ale udało się silnik wsadzić do komory, pociągnięte także zostały przewody paliwowe i hamulcowe B-)
rozpoczęta także zostały prace nad pozostałymi elementami , plan jest taki aby do końca tygodnia pomalować maskę, klapę i drzwi
24.02.2010
Koła prawie skończone , brakuje jedynie śrubek do skręcenia no i 2 kapselków BBS
Reszta elementów powoli robi się
Powoli dochodzą paczki z gratami i tak dziś trochę chromowanych gratów i mała tablica
Co do silnia to prawdopodobnie Bedzie przeróbka na wtrysk, jutro jadę po części jak
będą OK bo będziemy działać dalej z motorem
26.02.2010
Tak więc podąłem decyzję o przeróbce silnika na wtrysk , dawca jest golf III 1.6 ABU
Wiązka cała jest już rozpruta, niepotrzebne części został usunięte , kolektor jest już przerobiony pod wtrysk , powoli idzie praca z elektryką sporo jest kabelków do podłączenia, każdy poklei trzeba sprawdzić od czego jest lutować itp itp
Maska i klapa już gotowa , zostały drzwi do malowania no i nareszcie udało się zakupić spinki listew boczniach za nieduże pieniądze
02.03.2010
Trochę pochłonęło mnie przerabianie silnika, roboty przy takiej operacji jest no ale udało się. Silniczek pracuje równo, pali bez zarzutów, ma ciekawy wydźwięk na wysokich obrotach i czuć że jest bardziej elastyczny. Mam nadzieję, że po takiej operacji spalanie nie będzie tragiczne i łudzę się że bedzie odrobinę mocniejszy . I tak do przeróbki wykozystane zostało :
- kolektor z 1.8 RP
- wiązka i komputer z 1.6 ABU
- wtrysk z 1.8 RP + 1.6 ABU
- aparat zapłonowy 1.8 RP
- sonda z 1.6 ABU
- pompa paliwa zew.
Po podłączenie mk I do komputera B-) pojawia się tylko jeden bład : "sonda lambda zwarce do masy", ale to się zrobi
i tak to wygląda, teraz zostało tylko uporządkowanie kabli itp.
Ostatnie dwa elementy pomalowane zostały już tylko jakieś drobne poprawki
Doszły także lampki na przód z DE , Hella i Wesem
Na koniec pierwsza przymiarka kół na aucie, do tego przód skręcony prawie na maxa ( zostało jakieś 4 cm ), a tył już na maxa skręcony i niestety mało gwintu trzeba będzie wyciągnąć sprężynę wspomagającą wtedy może zejdzie coś niżej :-?
04.02.2010
tak wiec małe sprężyny z tylnego gwintu wyjęta przód skręcony na maxa i jak da mnie dalej szału ni ma .... w sumie brak jeszcze wielu elementów i wnętrza na aucie także może jeszcze siądzie niżej no i gwint musi się ułożyć , na dzień dzisiejszy tak to wygląda :
13.02.2010
Postanowiłem trochę poszerzyć koła i będzie taki setup :
przód : 7"165/45r15 tył : 8"185/45r15
odpowiednie zakupy już poczynione czekam na paczki z DE
i na koniec powoli doszła paczka z matami BOLL-a i nowe kapselki BBS
23.03.2010
doszły ranty i opnki i tak to wygląda :
31.03.2010
Powoli, powoli do przodu , prawa strona auta prawie skończona , drzwi trzeba wyregulować
musze też coś pomyśleć z dolną listwą chrom bo na błotniku jest dość mocno naprężona
zapewne wina jest błotnika bo to zamiennik :$ ale coś sie wymysli
02.04.2010
Front skończony , w sumie nie było większych problemów z montażem , maskę trzeba jeszcze poprawić i wyregulować i nie wyglądało by to źle gdyby nie przedni zderzak .... także trzeba odkładać gelty na nowy zderzaczek z bocznymi plastikami :$
No a tu już fotki poskładanego przodu
08.04.2010
Większość rzeczy już złożona w goferze , dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu auto wyjechało na "Świerze powietrze" :-D zostało jeszcze sporo do zrobienia nie mówiąc o sprzątaniu myciu itp itp ale już to jakoś wygląda :]
03.05.2010
była przymiarka kół przód 8" ET 33 tył 8.5 ET 38 i szału nie ma z taka opcja na tyle musiał by być rant z 3-3.5 cala także na razie temat odpuszczam :cfaniak:
i przy okazja takie jakieś tam słabe fotki :
09.05.2010
Takie filmik :
[youtube]eEaPe_lGsz8[/youtube]
13.05.2010
Porządna sesyja
16.05.2010
doszło radyjo Blaupunkt :
auto zostało doceniona na corocznym zlocie SCSCLUBU- SZCZECINEK i zostało wybrane na auto zlotu :$
24.06.2010
Przymiarka Th Line 9 i 10x14
25.06.2010
Wycieraczki chrom i zderzak
Z nowości doszły wycieraczki chrom i zderzak na przód :
6.07.2010
Jeszcze przed Vag Eventem udało się zakupić chromowane lusterka ( dzięki mentos ) :
autko tak się prezentowało na tej imprezie i zostało nagrodzone TOP 3 mk I i wyróżnienie za lakier
i kilka fotek by szczep
28.08.2010
Ostatnio autko zawitało na zlot cultstyle.pl gdzie udało sie zdobyć "best of te best" autko tak sie prezentowało ( foto znalezione na internacie ) :
6.10.2010
Udało się zamontować hamulce , zaciski podeszły od Polo 6N ( wypiaskowałem je i pomalowałem na czarno ), do tego adaptery na tarcze 256 mm i teraz już jest dobrze , hamowanie jest o niebo lepsze :]
25.10.2010
udało się zakupić tzn. pożeracze paliwa Dellorto 40
Plan był taki aby to zamontować, zobaczyć jak to chodzi itp
W sumie większych problemów nie było, potem zabawa z ustawieniami itp itp
" onclick="window.open(this.href);return false;
7.11.2010
udało się złożyć koło na przyszły sezon będzie to stary oklepany RS 16
30.11.2010
I tak z komory wyleciał akumulator i zbiorniczek od spryskiwaczy
Rotory RS wróciły z skiełkowania :
No i zaczęło się czyszczeni silnika blok , głowica, skrzynia itd itd
i na koniec mam jeszcze jeden filmik z AIR i RS na aucie :
19.12.2010
Powoli coś tam się dzieje ...
silnik poskładany :
i okazuje się że 10 m bandaża nie starcza na kolektor do mk I :-B
powoli ruszyły prace z ogarnięciem "elektryki" w aucie , zostanie zrobiona na nowo , pochowana aby było w miarę czysto pod maską
Silnik jest już na swoim miejscu , trzeba jeszcze trochę rzeczy poprawić ale fajnie wszystko wyszło
akumulator wylądował w miejscu na koło zapasowe
30.01.2010
Koła złożone , gaźniki wyregulowane, powoli prace zmierzają ku końcowi
CDN …
- Marka: VW GOLF 1
- Model: LS
- Rok produkcji: 1978
- Kolor: L31B
- Pojemność: 1.5
- Moc: 70 ps
- Silnik: JB
- Wyposażenie: standard
Modyfikacje :
- Car Audio: brak
- Felgi: BBS RS 6.5x16 i 7x16
- Opony: 165/40 i 165/485R16
- Zawieszenie: Gwintowane TA Technix i AirRide
- Opis zewnętrzny: dodane listwy, lusterka, wycieraczki, klamki, zderzaki chrom.
- Wnętrze: brązowa deska z dodatkami , folele kanapa skórzana.
- SIlnik: tłoki z poloneza , blok po tulejowaniu, głowica 1.8 po portingu, gaźniki dellorto
ZMIANY PRZEPROWADZONE :
- gwint TA-Technics
- brązowa skóra w środku
- brązowy dywan
- brązowa deska rozdzielcza
- drewniana kierownica
- chromowane listwy
- nowe kliny
- remont silnika
- konserwacja całego samochodu
- nowy kolor baza L31B + lakier
- nowa szyba przednia
- koła BBS RS
- silnik 1.8 + dellorto
- hamulce 256 z polo 6N
Jak to się stało że padło na mk I
Od dłuższego czasu czaiłem się na jakieś ciekawe mk I bądz caddy, jednak nie mogłem znaleźć autka które spełniało by moje wymagania. Któregoś dnia dostałem wiadomość od kkkubka, że jak dalej szukam mk I to Łukasz ( Słowik ) ma na sprzedaż. Po jakiś tam negocjacjach i rozmowach doszło do transakcji i autko trafiło w moje ręce. Cała podróż odbyła się w którąś niedziele wyjazd ok 2 w nocy u Łukasza byłem ok 12 i z powrotem w domu ok 24. Podróżowałem Nissanem Vanette 2.3D + laweta który spalił 4 baki paliwa :ała: . Ale opłacało się jestem bardzo zadowolony z zakupu czeka mnie sporo pracy z tym autkiem, mam nadzieje że dam rade jeszcze w tym roku nim wyjechać !
Kilka fotek :
i tak zaczęło się dłubanie ...
1.01.2010
prace idą dalej , jak zawsze napotyka się na jakieś trudności ale z czasem się je pokonuje
8.01.2010
graty z DE , listwy chrom , klameczki i oponki 165/45r15
Prac ciąg dalszy , progi wstawione , pas przedni i tylny dojechał :] nic tylko spawać
9.01.2010
Działamy dalej , progi wstępnie skończone zaczęliśmy działać z pasem tylnym jak dobrze pójdzie w poniedziałek zaczniemy z przednim
16.01.2010
Było trochę przestoju w pracach , spawarkę zajechaliśmy , zdążyliśmy pas tylny wspawać , coś tam jeszcze połatać i to tyle
prawe nadkole wstępnie także jest już skończone, rant wycięty reszta została zawinięta pod wew. blachę i cyknięta spawem, została jeszcze konserwacja i wyprowadzenie całości
I tak spawarka pojechała do fachowca na naprawę będzie w poniedziałek, żeby nie stać z robota to podwozie zostało wyczyszczone i wstępnie przygotowane do położenia nowej konserwacji
22.01.2010
prac ciąg dalszy , pas wstawiony , wszystko spasowane
no i prace ruszyły z silnikiem został wstępnie rozebrany , jutro głowice trzeba zrzucić i wsiąść się za czyszczenie
23.01.2010
przed weekendem coś tam się jeszcze udało pogrzebać przy silniku, głowica zrzucona i wstępnie wyczyszczona , blok tak samo, w poniedziałek będę wiedział czy da rade niektóre elementy pochromować czy nie ...
28.01.2010
Prace przy budzie idą dalej na przód, szpachel poszedł w ruch no i matowanie całej budy ... jutro będzie malowanie natryskiem :cfaniak:
w miedzy czasie wstępnie wyczyszczone są osłona, serwo i pompa, jutro będzie malowanie podkładem
31.01.2010
Prace posuwają się powoli do przodu , buda jest już w natrysku , w poniedziałek będzie dalej szlifowanie wyrównywanie itp i mam nadzieje że pod koniec tygodnia buda będzie gotowa do malowania ... na dzień dzisiejszy tak to wygląda
02.02.2010
Prace idą dalej na przód wczoraj było szlifowanie, szlifowanie i jeszcze raz szlifowanie
Dziś po raz pierwszy w tym roku golf wyjechał na słońce i Świeże powietrze ....
Został wyczyszczony, przedmuchany z kurzu pyłu itp i powrócił do komory na położenie podkładu
Dziś także została zamówiona farba L31B i zamiast akrylu będzie baza + lakier, efekt po malowaniu powinien być lepszy efekt. Jutro komora będzie matowana i jak dobrze pójdzie to zostanie pomalowana już w kolor
06.02.2010
na dzień dzisiejszy tak to wygląda :
Buda jest częściowo zmatowana i przygotowywana pod dalsze malowanie , w poniedziałek zostanie jeszcze położone biały baranek na progi
Część gratów do silnika także została prysnięta podkładem :
No i nareszcie pojawiły się koła ... leżały sobie gdzieś tam w stodole
No i oczywiście od razu poszła przymiarka opon i tak 165/45 na 6,5"...
... 165/45 na 7"
07.02.2010
odbyła się mała przymiarka kół na aucie źle to nie wygląda wiadomo brakuje gleby :]
09.02.2010
Buda pomalowana
13.02.2010
z malowanie reszty elementów niestety muszę poczekać do przyszłego tygodnia :smutny:
powoli wzięliśmy się za składnie silnika. Pomalowane zostały niektóry elementy : blok , pokrywa , kolektor itp . Głowica, koła, króćce wyczyszczone.
do pełni szczęścia zostało jeszcze skończyć piaskować skrzynie ale piasek się skończył :smutny: Do silnika doszły nowa miska olejowa, uszczelka pod głowicę, kolektor, pokrywę, miskę ... simeringi, świece NGK.Nno i dziś na koniec dnia tak już silnik wyglądał :cfaniak:
17.02.2010
prace powoli idą na przód do malowania przygotowane są ostatnie części , jutro idą w kolor
no i fotki silnika częściowo już uzbrojonego , brakuje tylko skrzyni aby wsadzać go do budy
18.02.2010
prac ciąg dalszy , nareszcie udało się pomalować element przez który prace stanęły w miejscu, mianowicie skrzynia także mam nadzieje, że jutro skrzynie przykręci się do silnika i może zaczniemy silnik montować
i ostatnie elementy do silnika pomalowane
z nowości doszła rura środkowa wydechowa, przewód miedziany na hamulce
19.02.2010
motor złożony
22.02.2010
Dziś sporo pracy, ale udało się silnik wsadzić do komory, pociągnięte także zostały przewody paliwowe i hamulcowe B-)
rozpoczęta także zostały prace nad pozostałymi elementami , plan jest taki aby do końca tygodnia pomalować maskę, klapę i drzwi
24.02.2010
Koła prawie skończone , brakuje jedynie śrubek do skręcenia no i 2 kapselków BBS
Reszta elementów powoli robi się
Powoli dochodzą paczki z gratami i tak dziś trochę chromowanych gratów i mała tablica
Co do silnia to prawdopodobnie Bedzie przeróbka na wtrysk, jutro jadę po części jak
będą OK bo będziemy działać dalej z motorem
26.02.2010
Tak więc podąłem decyzję o przeróbce silnika na wtrysk , dawca jest golf III 1.6 ABU
Wiązka cała jest już rozpruta, niepotrzebne części został usunięte , kolektor jest już przerobiony pod wtrysk , powoli idzie praca z elektryką sporo jest kabelków do podłączenia, każdy poklei trzeba sprawdzić od czego jest lutować itp itp
Maska i klapa już gotowa , zostały drzwi do malowania no i nareszcie udało się zakupić spinki listew boczniach za nieduże pieniądze
02.03.2010
Trochę pochłonęło mnie przerabianie silnika, roboty przy takiej operacji jest no ale udało się. Silniczek pracuje równo, pali bez zarzutów, ma ciekawy wydźwięk na wysokich obrotach i czuć że jest bardziej elastyczny. Mam nadzieję, że po takiej operacji spalanie nie będzie tragiczne i łudzę się że bedzie odrobinę mocniejszy . I tak do przeróbki wykozystane zostało :
- kolektor z 1.8 RP
- wiązka i komputer z 1.6 ABU
- wtrysk z 1.8 RP + 1.6 ABU
- aparat zapłonowy 1.8 RP
- sonda z 1.6 ABU
- pompa paliwa zew.
Po podłączenie mk I do komputera B-) pojawia się tylko jeden bład : "sonda lambda zwarce do masy", ale to się zrobi
i tak to wygląda, teraz zostało tylko uporządkowanie kabli itp.
Ostatnie dwa elementy pomalowane zostały już tylko jakieś drobne poprawki
Doszły także lampki na przód z DE , Hella i Wesem
Na koniec pierwsza przymiarka kół na aucie, do tego przód skręcony prawie na maxa ( zostało jakieś 4 cm ), a tył już na maxa skręcony i niestety mało gwintu trzeba będzie wyciągnąć sprężynę wspomagającą wtedy może zejdzie coś niżej :-?
04.02.2010
tak wiec małe sprężyny z tylnego gwintu wyjęta przód skręcony na maxa i jak da mnie dalej szału ni ma .... w sumie brak jeszcze wielu elementów i wnętrza na aucie także może jeszcze siądzie niżej no i gwint musi się ułożyć , na dzień dzisiejszy tak to wygląda :
13.02.2010
Postanowiłem trochę poszerzyć koła i będzie taki setup :
przód : 7"165/45r15 tył : 8"185/45r15
odpowiednie zakupy już poczynione czekam na paczki z DE
i na koniec powoli doszła paczka z matami BOLL-a i nowe kapselki BBS
23.03.2010
doszły ranty i opnki i tak to wygląda :
31.03.2010
Powoli, powoli do przodu , prawa strona auta prawie skończona , drzwi trzeba wyregulować
musze też coś pomyśleć z dolną listwą chrom bo na błotniku jest dość mocno naprężona
zapewne wina jest błotnika bo to zamiennik :$ ale coś sie wymysli
02.04.2010
Front skończony , w sumie nie było większych problemów z montażem , maskę trzeba jeszcze poprawić i wyregulować i nie wyglądało by to źle gdyby nie przedni zderzak .... także trzeba odkładać gelty na nowy zderzaczek z bocznymi plastikami :$
No a tu już fotki poskładanego przodu
08.04.2010
Większość rzeczy już złożona w goferze , dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu auto wyjechało na "Świerze powietrze" :-D zostało jeszcze sporo do zrobienia nie mówiąc o sprzątaniu myciu itp itp ale już to jakoś wygląda :]
03.05.2010
była przymiarka kół przód 8" ET 33 tył 8.5 ET 38 i szału nie ma z taka opcja na tyle musiał by być rant z 3-3.5 cala także na razie temat odpuszczam :cfaniak:
i przy okazja takie jakieś tam słabe fotki :
09.05.2010
Takie filmik :
[youtube]eEaPe_lGsz8[/youtube]
13.05.2010
Porządna sesyja
16.05.2010
doszło radyjo Blaupunkt :
auto zostało doceniona na corocznym zlocie SCSCLUBU- SZCZECINEK i zostało wybrane na auto zlotu :$
24.06.2010
Przymiarka Th Line 9 i 10x14
25.06.2010
Wycieraczki chrom i zderzak
Z nowości doszły wycieraczki chrom i zderzak na przód :
6.07.2010
Jeszcze przed Vag Eventem udało się zakupić chromowane lusterka ( dzięki mentos ) :
autko tak się prezentowało na tej imprezie i zostało nagrodzone TOP 3 mk I i wyróżnienie za lakier
i kilka fotek by szczep
28.08.2010
Ostatnio autko zawitało na zlot cultstyle.pl gdzie udało sie zdobyć "best of te best" autko tak sie prezentowało ( foto znalezione na internacie ) :
6.10.2010
Udało się zamontować hamulce , zaciski podeszły od Polo 6N ( wypiaskowałem je i pomalowałem na czarno ), do tego adaptery na tarcze 256 mm i teraz już jest dobrze , hamowanie jest o niebo lepsze :]
25.10.2010
udało się zakupić tzn. pożeracze paliwa Dellorto 40
Plan był taki aby to zamontować, zobaczyć jak to chodzi itp
W sumie większych problemów nie było, potem zabawa z ustawieniami itp itp
7.11.2010
udało się złożyć koło na przyszły sezon będzie to stary oklepany RS 16
30.11.2010
I tak z komory wyleciał akumulator i zbiorniczek od spryskiwaczy
Rotory RS wróciły z skiełkowania :
No i zaczęło się czyszczeni silnika blok , głowica, skrzynia itd itd
i na koniec mam jeszcze jeden filmik z AIR i RS na aucie :
19.12.2010
Powoli coś tam się dzieje ...
silnik poskładany :
i okazuje się że 10 m bandaża nie starcza na kolektor do mk I :-B
powoli ruszyły prace z ogarnięciem "elektryki" w aucie , zostanie zrobiona na nowo , pochowana aby było w miarę czysto pod maską
Silnik jest już na swoim miejscu , trzeba jeszcze trochę rzeczy poprawić ale fajnie wszystko wyszło
akumulator wylądował w miejscu na koło zapasowe
30.01.2010
Koła złożone , gaźniki wyregulowane, powoli prace zmierzają ku końcowi
CDN …
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2013 22:27 przez pczerniej, łącznie zmieniany 11 razy.
Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
- pczerniej
- Forum Master
- Kontakt:
.... tak więc prac ciąg dalszy , pas wstawiony , wszystko spasowane
no i prace ruszyły z silnikiem został wstępnie rozebrany , głowice trzeba zrzucić i wsiąść się za czyszczenie
no i prace ruszyły z silnikiem został wstępnie rozebrany , głowice trzeba zrzucić i wsiąść się za czyszczenie
Ostatnio zmieniony sob sty 23, 2010 21:17 przez pczerniej, łącznie zmieniany 1 raz.
Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
- pczerniej
- Forum Master
- Kontakt:
muszę planuje malowanie jakoś marzec/kwiecieńSawno pisze:no i ładnie modzisz
do wiosny się wyrobisz ?
coś tam się jeszcze udało pogrzebać przy silniku, głowica zrzucona i wstępnie wyczyszczona , blok tak samo. Powoli trzeba zacząć kupować materiały lakiernicze
Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
- mietek-tychowo
- Ma gadane
- Kontakt:
- MuCu
- Mały gagatek
- Kontakt:
pczerniej pisze:kolorek pozostaje ten samWalles pisze: byle kolor pozostał taki sam bo jest piękny
Wyżej napisane maszmietek-tychowo pisze:a jaki będzie kolorek?
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 09:26 przez MuCu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ma Być Grubo To Musi Być Tłusto...
- pczerniej
- Forum Master
- Kontakt:
ehhe wiem wiem że chcal przemalować ale mi się taki podoba i zostajejedrek86 pisze:oo i moje byłe mk1 zawitało na forum fajnie się patrzy, że trafiło w dobre ręce.. I świetnie, że kolor zostaje, bo Słowik chciał przemalowywać, a taki jest śliczny
z silnikiem jeszcze dalej nic nie wiadomo czekam na odpowiedz jednego pana odnoście jednej usługi
cdn ...
Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT