[mk IV] Smoła by Pele
Moderator: G0 Karcio
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
[mk IV] SMOŁA by PELE GT22 it's here
evolution, No tak słabszy w sumie to ajm ale to jaki sens było wkładać gt22 skoro arl by dal spokojnie rade do powiedzmy 190 paru?
mikew_86, Pewnie że pociągnie dlaczego miałby nie. To ten sam w sumie silnik jak i arl turbo inne tylko chyba. Spalanie jak w tdi o ile nie przycisniesz do takiej mocy potrzeba trochę ropy Na trasie zmieścisz się w 6 po mieście można nawet dojść do 9 i 10
W moim przy mocy 185Ps spalanie średnie 6 litrów przy spokojniej jeździ jak but do ziemi dochodzi do 8-9 tylko ze to pompa trochę inny silnik niż PD.
mikew_86, Pewnie że pociągnie dlaczego miałby nie. To ten sam w sumie silnik jak i arl turbo inne tylko chyba. Spalanie jak w tdi o ile nie przycisniesz do takiej mocy potrzeba trochę ropy Na trasie zmieścisz się w 6 po mieście można nawet dojść do 9 i 10
W moim przy mocy 185Ps spalanie średnie 6 litrów przy spokojniej jeździ jak but do ziemi dochodzi do 8-9 tylko ze to pompa trochę inny silnik niż PD.
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
slabo czytasz widac.. po przejsciach z pewnym turboserwisem sprzedajacym arl na gratach z awx poszla decyzja o przygotowaniu sie na slupek arl i wsadzeniu od razu duzej dmuchawyczajaa22 pisze:gt22 skoro arl by dal spokojnie rade do powiedzmy 190 paru?
bloki arl/asz sa rozne widac na pierwszy rzut oka jaki jest motor:) wiec poza dmuchawa sa inne roznice
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
evolution, a to nie wiedziałem co do tego asz napisałem że nie jestem pewien co do różnic. Widać nie doczytałem uważnie tematu to w ile docelowa ma być celowane powyżej 200?
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
Evo gratki coraz ciekawiej sie robi za twoją sprawą u piotrka w aucie ciekawie to musi teraz jezdzic na gt22 sam myslalem nad takim turbem ale koszty jednak wygraly a tu nie poszliscie na latwizne w przypadku kolektora z 1.6Td tylko daliscie custom, mysle ze musi calkiem dobrze to zapier*** teraz Teraz tylko zastanawiam sie czy piotrek nie pokusi sie o szybsze wsadzenie innego słupka niz na przyszły sezon.
Evo a tak poza to czym rózni sie słupek ASZ od ARL ? tam są chyba te same pompki, korby, tłoki itd. z tego co pamietam to ktos robił porównania gratów w/w silnikow to nie mowiąc o turbie i sterowniku różnił sie numer tylko wałka rozrządu i to tylko jedną litera?!
Evo a tak poza to czym rózni sie słupek ASZ od ARL ? tam są chyba te same pompki, korby, tłoki itd. z tego co pamietam to ktos robił porównania gratów w/w silnikow to nie mowiąc o turbie i sterowniku różnił sie numer tylko wałka rozrządu i to tylko jedną litera?!
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
fasd,
odlewy na bloku sa nieco inne dlatego od razu widac czy to ARL:)
odlewy na bloku sa nieco inne dlatego od razu widac czy to ARL:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
evolution, robota jeżeli chodzi o odczucia prędkości mistrz.
pelton gratulacje wyboru ! jaram się. Odpycha się oj, odpycha jak na diesla power !
pelton gratulacje wyboru ! jaram się. Odpycha się oj, odpycha jak na diesla power !
MURZYN_GT : viewtopic.php?t=193334
SPRZEDAM TROCHĘ MANELI DO MK3 + PRIV
SPRZEDAM TROCHĘ MANELI DO MK3 + PRIV
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ukladanie dmuchawy widze trwa:D:D pelton dalej nieobecny
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Pelton obecny, wróciłem po kilkugodzinnej zabawie z GT22
Metan, Pezet, Wydra, Mały, Krzaku, Jelon, DKR, - oni wszyscy kliknęli w lubię to były jazdy testowe
co tu pisać, jest dobrze, po prostu zajebiście, Monika krzyczy jak upalam auto, więc to chyba dobry wyznacznik tego moda
trzeba to shamować bo aż jestem ciekawy co się w trawie kryje
evolution, dla ciekawości powiem Ci, że temperatura oleju nie przekroczyła dziś przy ostrym bucie 115 C więc chłodniczka z ARL ładnie ogarnia, przy normalnej jeździe oscyluje w okolicach 90 C
Metan, Pezet, Wydra, Mały, Krzaku, Jelon, DKR, - oni wszyscy kliknęli w lubię to były jazdy testowe
co tu pisać, jest dobrze, po prostu zajebiście, Monika krzyczy jak upalam auto, więc to chyba dobry wyznacznik tego moda
evolution, dla ciekawości powiem Ci, że temperatura oleju nie przekroczyła dziś przy ostrym bucie 115 C więc chłodniczka z ARL ładnie ogarnia, przy normalnej jeździe oscyluje w okolicach 90 C
evolution pisze:ukladanie dmuchawy widze trwa:D:D pelton dalej nieobecny
chwile temu wszedł do domu, taki cynk dal mi na łączach
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Widze ze bylo DIESEL TAXI pod moja nieobecnoscpelton pisze:Metan, Pezet, Wydra, Mały, Krzaku, Jelon, DKR,
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- bartez
- JVC KLIKA
- Kontakt:
Re: [mk IV] SMOŁA by PELE GT22 it's here
Dokładnie, wpadłeś do JL i po testach trzeba powiedzieć że robi robote i kliknięcie w Lubie to to czysta formalnośćpelton pisze:Pelton obecny, wróciłem po kilkugodzinnej zabawie z GT22
Odnośnie tej temperatury oleju to zastanawia mnie jak to wyjdzie przy wyższych temperaturach powietrza na dworze np. w 30 C upale. Czy nie będzie efektów ubocznych.
pezet, bierzmy przykład
http://www.vimeo.com/8520271" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vimeo.com/8520271" onclick="window.open(this.href);return false;