Z tymi prędkościami to jest trochę zagmatwane,wydaje mi się że to zależy od mocy i od startu, jak się ma dużą moc to nawet jak jest start słaby to auto i tak się rozpędzie dobrze..Ja przy czasie 11.577 miałem prędkość 213km/h startując z jedynki z 6tyś obrotów bez nitro na jedynce, przy czasie 11.047 strat z dwójki z nitro prędkość 215km/h a przy czasie 10.990 prędkość 210km/hPiSi pisze:Zreszta w ogole dziwie, sie bo jak patrze jakie czasy krecili na Bemowie i jakie predkosci uzyskiwali to nijak to sie ma do moich wynikow z Racelogica. Np. Matschke w Turbo 997 mial 194 km/h i czas 11,55 (ET oczywiscie). Ja w powyzszym pomiarze mialem czas na RaceLogicu niby gorszy bo 11,6, ale predkosc byla wyzsza. Czyzby RaceLogic byl bardziej konserwatywny niz RaceAmerica lub TagHeuer ?
GTR-y też jakieś tam procedury mają ciekawe jak u nich wygląda start.PiSi pisze:Grzegorz, jestem sceptyczny do tego twierdzenia. W SSS liczy sie ET+RT. O ile o ET sie nie martwie i spokojnie patrzac po wynikach moglbym powalczyc o tyle startowanie z LC powoduje pewien moment bezwladnosci po puszczeniu hamulca (brak jest podtrzymywania turbo). Stad trzeba by idealnie sie wstrzelic aby wykrecic ladne RT a przy DSG niesie to za soba ryzyko FS. Uwazam ze duzo latwiej bedzie startowac sie Danielowi z odcinki niz mi z DSG. Owszem DSG daje powtarzalnosc startow, ale ten moment bezwladnosci bedzie psul caly czas, ktory kwalifikowalby mnie dalej . Oczywiscie podjade na jakies zawody i zweryfikuje, ale bardziej interesuje mnie pomiar ET.