Z trzy sekundy przydało by się zbićsynec pisze:No to jest nad czym pracowaćdaniel1d pisze: a na ćwiartkę 14.3.
MK IV R32 Turbo by Daniel1d 590km
Moderator: G0 Karcio
Re: MK IV R32 by Daniel1d
www.proturbo.com.pl
MK IV R32 by Daniel1d
no 3 sec. tzreba zbić ale do 100km/hdaniel1d pisze: synec napisał(a):
daniel1d napisał(a): a na ćwiartkę 14.3.
No to jest nad czym pracować
Z trzy sekundy przydało by się zbić
znajomy ma jakiegoś wariata do pomiarów jak się zrobi sucho zrobimy test
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
MK IV R32 by Daniel1d
Ładna eRunia. Dobrze, że został golf. Dobrze, że seryjnie lepszy. Dobrze żeby było jeszcze większe stadko niż w poprzednim autku. Powodzenia
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
MK IV R32 by Daniel1d
Danielu kila pytań jaki twoje odczucie jeśli chodzi o osiągi między seryjnym 2,8 a seryjna r-ka wiem że seryjne 2,8 było dawno ale może pamiętasz, ile na seryjnym dole wykrzesałeś z 2,8 tak że było w wmiarę bezpiecznie r-ka pewnie trochę wiecej wytrzyma na serii pytam pod katem mojego ??
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK IV R32 by Daniel1d
to działaj powodzenia panie niech szmoc bedzie z toba
Rothenburg cultstyle 09'11'13
Świdnica VAG 09'
Nysa VAG 08',09'11'
Pleszew VWigwamy 09'
VAG Event wolfsgruppe... 09',10',11'12'13
VAG meeting Bielawa 10'11'12'13
Worthersee 11'
DUB-it Kielce 13
Vag Day Żmigrod 13'
Świdnica VAG 09'
Nysa VAG 08',09'11'
Pleszew VWigwamy 09'
VAG Event wolfsgruppe... 09',10',11'12'13
VAG meeting Bielawa 10'11'12'13
Worthersee 11'
DUB-it Kielce 13
Vag Day Żmigrod 13'
MK IV R32 by Daniel1d
Pamiętam tylko to że po kupnie 2.8 szybko zaczęło mi się wydawać że auto jakoś kiepsko przyśpiesza chodź na początku wydawało mi się że jet to rakieta R32 jeżdżę ponad dwa miesiące i nadal dobrze przyśpieszaAD6 pisze:Danielu kila pytań jaki twoje odczucie jeśli chodzi o osiągi między seryjnym 2,8 a seryjna r-ka wiem że seryjne 2,8 było dawno ale może pamiętasz,
Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8AD6 pisze:ile na seryjnym dole wykrzesałeś z 2,8 tak że było w wmiarę bezpiecznie r-ka pewnie trochę wiecej wytrzyma na serii pytam pod katem mojego ??
www.proturbo.com.pl
MK IV R32 by Daniel1d
myśle że z racji większej pojemnosci i lepszej głowicy zawsze będzie z 50KM wiecej w R-ce na tym samym doładowaniu co w przypadku 2,8 czyli jednak erka w seri powinna troche więcej wytrzymaćdaniel1d pisze:Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
To raczej źle myślisz Doładowanie nie łamie korb tylko niuton a oba silniki powinny wytrzymać raczej podobny niuton..Jest też jeszcze kwestia stopnia sprężania R32 ma większy niż 2.8 więc teoretycznie stosując do obu silników takie same przekładki to 2.8 powinien wtedy więcej znieść . R32 ma lepszą głowicę więc 2.8 przy pewniej mocy mogła by już blokować głowica.AD6 pisze:myśle że z racji większej pojemnosci i lepszej głowicy zawsze będzie z 50KM wiecej w R-ce na tym samym doładowaniu co w przypadku 2,8 czyli jednak erka w seri powinna troche więcej wytrzymaćdaniel1d pisze:Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8
www.proturbo.com.pl
MK IV R32 by Daniel1d
Nowy WG Tial .Felgi dziś poszły do malowania na czarny metalic,ciekawe co z tego wyjdzie.
Uploaded with ImageShack.us
www.proturbo.com.pl
Pewnie na wiosnę się coś wsadzi.Majiic pisze:Daniel kiedy jakies turbo wielkosci wiadra tam pakujesz?
www.proturbo.com.pl
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: MK IV by Daniel1d
Pewnie już olej pobierał na potęgę i nie chciał palić w zimie jak to stary golf. Nie czytałeś onetowych komentarzy, wszystkie stare golfy tak mają!mikew_86 pisze:Ja mam pytanie, dlaczego zmieniłeś 500konnego kocura, który w niczym nie ustępował tej seryjnej Rce ? planujesz jakieś bi-turbo ?
Samo auto jak to seria, ładne
Wracając do tematu, to czuję że będzie dobry poganiacz, a i mocy mu pewnie nie zabraknie. Kwestia poczekania kilku (nastu) miesięcy i daniel1d na pewno coś miłego dla oczy przygotuje.
MK IV R32 by Daniel1d
Co do pobierania oleju to byłem w szoku, ogólnie dużo ludzi mówiło że te auta w serii biorą olej a on praktycznie nic nie brał i tak samo było po wsadzeniu turbo.Wiadomo jakieś śladowe ilości weźmie każde auto ale dolewać nie trzeba było od wymiany do wymiany.guziolek pisze:Pewnie już olej pobierał na potęgę
www.proturbo.com.pl
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
daniel1d pisze:To raczej źle myślisz Doładowanie nie łamie korb tylko niuton a oba silniki powinny wytrzymać raczej podobny niuton..Jest też jeszcze kwestia stopnia sprężania R32 ma większy niż 2.8 więc teoretycznie stosując do obu silników takie same przekładki to 2.8 powinien wtedy więcej znieść . R32 ma lepszą głowicę więc 2.8 przy pewniej mocy mogła by już blokować głowica.AD6 pisze:myśle że z racji większej pojemnosci i lepszej głowicy zawsze będzie z 50KM wiecej w R-ce na tym samym doładowaniu co w przypadku 2,8 czyli jednak erka w seri powinna troche więcej wytrzymaćdaniel1d pisze:Z 500 wytrzyma spokojnie, R32 powinien wytrzymać tyle co i 2.8
Mh jezeli r32 ma lepsza glowice (wieksze kanaly i potrafi przepuscic wiecej powietrza i spalin niz 2,8) to nm na takiej samej sprezarce i przy takim samym doladowaniu beda mniejsze na glowicy z r32 poniewaz ciscnienie w slinku bedzie mniejsze. Ale ja sie nie znam wiec moge sie mylic (chociaz ten przyklad podaje z autopsji bo po zalozeniu glowicy AEB na slupek z AUQ spadlo 20nm ,ale byly bardziej plaskie i osiagalne w wiekszym zakresie ) pozdro
WWW.DIGITUN.PL
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm
2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm
2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm
2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm
2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm