[mk IV] Smoła by Pele
Moderator: G0 Karcio
hmyyyy więcej propozycji prosze
ciezko jest mi sobie wyobrazic jakby wygladaly w macie a taka opcja mnie jara
ciezko jest mi sobie wyobrazic jakby wygladaly w macie a taka opcja mnie jara
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2010 01:16 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.
- silveradrien
- Mały gagatek
ok rozumiem
a co sądzicie o masce w czarny mat???
ewentualnie do tego rowniez lusterka w macie???
a co sądzicie o masce w czarny mat???
ewentualnie do tego rowniez lusterka w macie???
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2010 02:04 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.
evolution pisze:hmmmm fanty z pierwszej strony zalozone, auto wystrojone, wykres nie jest taki jakbym chcial do konca, nie mam zkad wziac wiecej paliwa w cylindrach i seryjny icek stoi tez na przeszkodzie, wiec pewnie bedzie trzeba pompki i icek wymienic.. wynik 155 PS i 390 Nm bez dymu. max niuty dopiero przy niespelna 2500 rpm zeby nie przeciazac bez potrzeby napedu. pelton1985, pewnie niebawem wstawi wykres. wiec przylukacie
ja mam takie pytanko tylko ile bylo kucy w serii bo jednak wymienić turbo i miec "tylko" 154 KM to cos mi tu nie pasi :/ u mnie na seryjnych gratach wyszedl taki sam wynik? tylko ze u mnie seria wyszla 125 km pozdr
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
fasd, wczytaj się głębiej w temat, masz wszystko ładnie opisane, co i jak
turbo poszło do wymiany bo musiało być wymienione... i w serii było zdecydowanie mniej niż Ty miałeś, a przed autem jeszcze trochę pracy i modyfikacji mechanicznych
P.S. Ile niuta u Ciebie wyszło?
turbo poszło do wymiany bo musiało być wymienione... i w serii było zdecydowanie mniej niż Ty miałeś, a przed autem jeszcze trochę pracy i modyfikacji mechanicznych
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 16:09 przez PELE, łącznie zmieniany 3 razy.
nie czytałem także wybacz a nie trzeba było od razu czegoś większego wsadzić jak juz wiedziałes ze bedziesz dalej modził?pelton1985 pisze:fasd, wczytaj się głębiej w temat, masz wszystko ładnie opisane, co i jak
U mnie wyszlo 360 Nm. Mam lekko dymiący program ale dymi dopiero przy 3800 obr, rob555 mowił ze to turbo nie dostaje dostatecznie zimnego powietrza i to dlatego. Aktualnie zbieram $$$ i graty na Fmic i przed wakacjami chce wstawić jakies turbo moze hybrydka albo od mercedesa 370 CDI moc jaka mnie interesuje po finalizacji (po wymianie pompowtrysków) to ok 200 ps
powodzenia w modzeniu bede śledził temat pozdr
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
np. jaką? Od ARL'a czyli ta która teraz jest w aucie dmucha 1,1 bara i jeszcze sporo przed nią z tego co sie orientowałem to z pompkami z ARL'a, tą turbiną oraz FMIC, moc o której piszesz czyli okolice 200 ps są jak najbardziej możliwe, w AJM nie chcę większych mocyfasd pisze:nie trzeba było od razu czegoś większego wsadzić jak juz wiedziałes ze bedziesz dalej modził?
w poniedziałek jadę po AL'ki oraz IC z IVECO :green_fuck:
u mnie GOLF nie puszcza bąka
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 19:27 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.
no ja tak samo sie zastanawiam nad tą z arla, tą z mercedesa lub jakąś hybrydke ale narazie fmic tak samo jak ja niechce wiecej bo ajm to przy wiekszych mocach zgubić można po drodze
FMIC bedziesz pchał pod seryjny zderzak czy bedzie rs zakladał? a z jakiego iveco bedziesz brał to fmic? bo ja sie nie moge zdecydować jaki wziąć bo mam kilka opcji:
-chinola jakiegos z re5pectu
-seryjny z arla
-laguna
-jakieś iveco
jak bedziesz zakladał juz tego fmic mogłbyś porobic kilka fotek ?
a bedziesz zakladał wieksze heble? bo teraz masz o ile sie nie myle 280mm?
FMIC bedziesz pchał pod seryjny zderzak czy bedzie rs zakladał? a z jakiego iveco bedziesz brał to fmic? bo ja sie nie moge zdecydować jaki wziąć bo mam kilka opcji:
-chinola jakiegos z re5pectu
-seryjny z arla
-laguna
-jakieś iveco
jak bedziesz zakladał juz tego fmic mogłbyś porobic kilka fotek ?
a bedziesz zakladał wieksze heble? bo teraz masz o ile sie nie myle 280mm?
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 00:45 przez fasd, łącznie zmieniany 1 raz.
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
fasd, o hamulcach myślę oczywiście innych ale to czas pokaże, może audi TT albo jakiś sportowy zestaw brembo lub ebc... jeszcze o tym nie myślałem, teraz śmigam na tarczach ATE z kolckami SPARCO i jakoś jeszcze się ten zestaw wyrabia.... nie chcę się pchać w jakieś sportowe body kity więc zakładam IC od IVECO TURBO DAILY 2,8. jest to spokojnie wykonywalna opcja i podchodzi pod ori zderzak ( widziałem takie IC zamontowane w mkIV, delikatna rzeżba zderzaka ale jest ok ). na rynku są 2 modele IC z IVECO, jeden z plastkowymi wyjściami a drugi cały alu, oczywiście wiesz co wybrałem z suszarą nie ma co kombinować i wybieraj tą z ARL'a GT 1749 VB, podchodzi plug & play i wystarczy tylko dokupić taki czerwony wąż, a jej wydajność spokojnie starczy do robienia AJM'a ( w dziale tuning TDI masz sporo na temat tego manewru oraz FMIC ). tak gdzies wyczytałem, że taka bezpieczna bariera dla AJM'a to 200 ps :green_fuck:
IC wygląda tak tylko wyjścia są alu
http://allegro.pl/item878039176_iveco_d ... ooler.html
IC wygląda tak tylko wyjścia są alu
http://allegro.pl/item878039176_iveco_d ... ooler.html
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 11:38 przez PELE, łącznie zmieniany 1 raz.