GOLF MK3 TDI 1Z trochę inny od wszystkich SKRADZIONO AUTO

Moderator: G0 Karcio

Zablokowany
Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

MK3 TDI 1Z trochę inny od wszystkich ;)

Post autor: A r t u r » czw gru 02, 2010 14:02

tak kupiłem na allegro, ale można również dostać na stronie momana, typowo czerwonych nie ma, mogą zrobić to właśnie na zasadzie filtracji, czyli białe tarcze są oklejane czerwoną folią dopiero przez nią światło przechodzi na właściwy druk,
tarcze nie rażą, ja mam przyciemnione oryginalnym ściemniaczem na połowę i jest dobrze,
matisim pisze:a wogóle to możesz porównać do czegoś świecenie tych tarcz?
nie bardzo rozumiem co masz na myśli :) , porównać raczej się nie da bo to folia indiglo

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » pt gru 03, 2010 12:33

arturek320 pisze:nie bardzo rozumiem co masz na myśli :) , porównać raczej się nie da bo to folia indiglo

bo pisałeś że mocno świecą to chciałbym wiedzieć jak mocno :) bo nie lubie jak w nocy światełka z liczników rażą po oczach..

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » pt gru 03, 2010 14:43

matisim pisze:bo pisałeś że mocno świecą to chciałbym wiedzieć jak mocno
arturek320 pisze:tarcze nie rażą, ja mam przyciemnione oryginalnym ściemniaczem na połowę i jest dobrze,
bez ściemnienia jest za mocno, zależy tez od rodzaju zegarów, bo każdy wzór ma inne rozproszenie światła,

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » wt gru 28, 2010 12:30

w związku iż Vat po nowym roku większy zamówiłem już nowe felgi na lato 17x8 co by ciut taniej było, zdjęcia później, bo felgi z niemiec idą, więc do mnie nie wiem kiedy dotrą :kac:

Awatar użytkownika
golfer_1984
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: golfer_1984 » wt gru 28, 2010 13:04

arturek320, no poka jakie :grin:

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » wt gru 28, 2010 13:11

golfer_1984 pisze:no poka jakie :grin:

no dobra :jezor:

takie na razie z neta mogę pokazać,

Obrazek

a fotka na golfiku jak wyglądają jest u mnie w temacie na poprzedniej stronie (14 str)

zastanawiam się teraz nad oponkami , pewnie 205/40 tył i 195/40 przód (choć nie wiem czy to nie będzie za wąska jak na nasze drogi), co do przodu to mały wybór jest opon niestety, bo raczej chcę te same na 4 koła, ale opony to plan na przełom luty/ marzec raczej, jak się kasy uzbiera, :( a jeszcze na gwint muszę zbierać bo też zaplanowałem do tych felg :wink:

Awatar użytkownika
golfer_1984
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: golfer_1984 » wt gru 28, 2010 13:15

arturek320, nom koło ładne :bigok: ciekawe jak będzie sie prezentować i czy nie bedzie problemu z obcieraniem :grin:

Awatar użytkownika
cookies
Forum Master
Forum Master

Post autor: cookies » wt gru 28, 2010 13:17

Wszystkie zmiany na wielki + ogromne gratki :bigok:
Zegary piekne - sama sie zastanawiam nad indiglo ale jak pomyśle o rozbieraniu znów tego licznika :helm:
Gwint - obowiązkowo :okej:
Koła sliczne - czekamy na foto jak juz dojda do Ciebie - no i finał na aucie

powodzenia

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » wt gru 28, 2010 13:36

golfer_1984 pisze: nom koło ładne
cookies pisze:Wszystkie zmiany na wielki + ogromne gratki
dzięki wielkie :pub:
golfer_1984 pisze:czy nie bedzie problemu z obcieraniem

z tyłu raczej nie powinno być problemu, bo mam wycięty rant, gorzej z przodem, bo mam nic nie ruszane, zaklepał bym ale boję się że mi odpryśnie lakier gdzieś, bo w lato malowałem błotniki i trochę szpachli też było w kilku miejscach, więc wychodzi na to że też trzeba będzie wyciąć, martwi mnie jeszcze inna rzecz, chodzi o to że koło może oprzeć się o kolumnę ze względu na szerokość, z kitem problemów ponoć nie ma , ale z gwintem już tak, jeśli się go obniży więcej jak 50-60 mm, ale to zobaczymy jak dojdą i jak się przymierzy, bo różne były długości belki z tyłu a i ponoć różne mocowania wachaczy z przodu, jak coś to będę musiał dać dystans, jak to zrobił użytkownik ..:VoyteQ:.. (tak po za tym to dzięki Wojtek za informacje na temat "co zrobić by upchać 8 cali do mk3 " :helm: )
jeszcze tylko wlepę na bokach usunę i pewnie więcej modów na 2011 nie przewiduję, ale jak zawsze wyjdzie w praniu, bo planów mam jeszcze dużo,
cookies pisze:kupię 2szt. 195/45/16=> 195/40/16
zajrzyj do działo giełda, Gwiazdor sprzedaje eleganckie TOYO, no tyle że w komplecie chce, ale po negocjuj ;)

Awatar użytkownika
Adrianao8
Kombinator
Kombinator
Kontakt:

Post autor: Adrianao8 » wt gru 28, 2010 14:20

No kolego licznik wygląda bardzo dobrze, ładne świeci i co najważniejsze jest przejrzysty :bigok:

A co do felgi to wygląda czadowo, jest mały parapet i o to chodzi :bigok:

Jak dla mnie to wszystko jest na Plus :pub:

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » wt gru 28, 2010 15:12

arturek320 pisze:tak po za tym to dzięki Wojtek za informacje na temat "co zrobić by upchać 8 cali do mk3 " :helm:
hehe spoko :pub: polecam się na przyszłość ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Broda6666
METALOWIEC
METALOWIEC
Kontakt:

Post autor: Broda6666 » śr gru 29, 2010 23:29

arturek320, i jak robiles czarne wnetrze??

MOJE BIAŁE MK3: viewtopic.php?f=88&t=244242" onclick="window.open(this.href);return false; było fajnie, jest kapota a może znów będzie ładnie...

Awatar użytkownika
pawka508
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: pawka508 » czw gru 30, 2010 09:05

arturek320,
Witam :) Dawno mnie tu nie było a tu patrze że nowiuśkie fele lecą do auta :) a Co do zegarów to wrzuć podświetlane wskazówki tylko z tego co wiem to trzeba w liczniku nową instalacje położyć żeby świeciły dla mnie koleszka robił a co do wskazówek to nie wiem od czego są najlepiej podpytaj Fahaa

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » czw gru 30, 2010 14:31

Broda6666 pisze:i jak robiles czarne wnetrze??
jak tylko skończyłem licznik to zastała nas zima, a jak to w zimę nic przy golfiku nie robię, odnośnie czarnego wnętrza, to fajnie by było go mieć, ale na pewno nie kupię plastików samych od cc bo cenią się za dużo, ewentualnie pomalować, ktoś to robił, ale nie wiem jak z żywotnością, potem podsufitkę np okleić samoprzylepnym welurem, nie wiem na razie czarne wnętrze odstawiłem na dalszy plan ,
pawka508 pisze:a Co do zegarów to wrzuć podświetlane wskazówki tylko z tego co wiem to trzeba w liczniku nową instalacje położyć żeby świeciły
nie wiem czy będę je jeszcze rozbierał, jakoś się już przyzwyczaiłem tak jak jest, ogólnie wskazówki są dostępne na allegro, ale pasują tylko do liczników VDO motometer nie, a taki właśnie mam ja, a tak po za tym trochę lutowania jest, fajny efekt ale dużo roboty,

a felgi już wczoraj zostały do mnie wysłane :food:

Zablokowany

Wróć do „Zakończone projekty”