[MK3] VOLKSWAGEN GOLF 3 BY WEGIEL ,,GERMAN-STYLE,,
Moderator: G0 Karcio
Caly czas walcze i nie moge sie zdecydowac, myslalem jeszcze nad opcja zminy rozstawu z 4x100 na 5x100 ale to chyba ostatecznosc bo 4x100 tez jest spory wybor felg na necie, najpeirw niech zaatakuje zima to zejde z BROCKOW na zimowki i sprzedam wtedy bede wiedzial jakakasa dysponuje na nowe laczki :d ale jak mowisz zostana chyba 16"
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
dokładnie, 5x100 jest gorsze pod względem felg....jedyny plus to taki że łatwiej zrobić dystans na rozstaw porsche
jak dasz dobrą 16" i twardy gwincik skręcony niziutko to będzie dobrze
można jeszcze skręcać gwint nisko tylko na zloty, a na codzień śmigać "wysoko" jak to niektórzy robią....ale dla mnie to bez sensu, przerost formy nad treścią....jak gleba to cały czas albo wogle
jak dasz dobrą 16" i twardy gwincik skręcony niziutko to będzie dobrze
można jeszcze skręcać gwint nisko tylko na zloty, a na codzień śmigać "wysoko" jak to niektórzy robią....ale dla mnie to bez sensu, przerost formy nad treścią....jak gleba to cały czas albo wogle
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
Dokladnie! Czyli wszystko jasne czekamy na pierwsze przymrozki i zakladam zimowki o beszczelnym rozmiarze 13" i balonie 70 Fele wystawie na allegro i zaczne poszukiwania 16" Dzieki micab, za pomocmicab pisze:jak gleba to cały czas albo wogle
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
- covacsxxx
- Forum Master
- Kontakt:
Wegiel, daz nac jak wystawisz te felgi...ja bym sie nim przyjrzal...oczywiscie...na zdjeciach bo troche daleko mam do szczecina....moglbys wogole napisac mi jakie one maja ET i oponki . bo ja sie troche boje ze uu mnie moglyby obcierac.niestety niemam jeszcze gwintu a zawias jest 80 wiec ...no mam watpliwosci
[img]http://img387.imageshack.us/img387/3857/covacsxxxmp9.png[/img]
covacsxxx, Prawdopodobnie u ciebie by obcieraly, felga-przod ma ET o ile dobrze pamietam 25 a tyl 30 przod felga ma 215/40/16 i 7,5" szeroka tyl 215/40/16 9" szeroka ladnie naciagnieta oponka
A TERAZ COS O ZMIANIE W TYLNICH LAMPACH COS W STYLU USA, ALE NIE DOKONCA :d LAMPU STOPU JAK I MIJANIA CZY JAK ONE TAM SIE ZWA LAMPE MAMY NORMALNIE PODZIELONA NA-OD GORY: MIGACZE,COFANIA, MIJANIA,STOPU, PRZECIWMGIELNA.
ZMINILEM TE 3 OSTATNIE ZOSTALY POLOCZONE W JEDNO ZASTOSOWALEM ZAROWKI 2 WLOKNOWE I ZOSTALY POLACZONE W 1 DUZE SWIATLO MIJANIA PO NACISNIECU ZAPALA SIE MOCNY STOP CIEZKO WYTLUMACZYC W KAZDYM RAZIE OTO EFEKT
[ Dodano: Sro Paź 25, 2006 01:17 ]
PS. PODZIEKOWANIA DLASUFLERA ZA POMOC
A TERAZ COS O ZMIANIE W TYLNICH LAMPACH COS W STYLU USA, ALE NIE DOKONCA :d LAMPU STOPU JAK I MIJANIA CZY JAK ONE TAM SIE ZWA LAMPE MAMY NORMALNIE PODZIELONA NA-OD GORY: MIGACZE,COFANIA, MIJANIA,STOPU, PRZECIWMGIELNA.
ZMINILEM TE 3 OSTATNIE ZOSTALY POLOCZONE W JEDNO ZASTOSOWALEM ZAROWKI 2 WLOKNOWE I ZOSTALY POLACZONE W 1 DUZE SWIATLO MIJANIA PO NACISNIECU ZAPALA SIE MOCNY STOP CIEZKO WYTLUMACZYC W KAZDYM RAZIE OTO EFEKT
[ Dodano: Sro Paź 25, 2006 01:17 ]
PS. PODZIEKOWANIA DLASUFLERA ZA POMOC
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
dobrze to wygląda, tylko jeszcze żeby lampy były inne....
też myśle nad zrobieniem podobnie u siebie, tylko że chciałbym zrobić tak jak jest oryginalnie w USA czyli że świeci się powierzchnia świateł postojowych i stopu, a powierzchnia przeciwmgłowego się nie świeci
też myśle nad zrobieniem podobnie u siebie, tylko że chciałbym zrobić tak jak jest oryginalnie w USA czyli że świeci się powierzchnia świateł postojowych i stopu, a powierzchnia przeciwmgłowego się nie świeci
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
micab, Powiem Ci, ze zamienilem sie z kolesiem autkiem zeby ocenic w czasie jazdy swiatla. Powiem krotko (cenzura) wygladaja, daja wrazenie jak by byly o polowe wezsze od normalnych trudno to opisac ale a odleglosci 10m sa koty a z przeciwmgielnym jeszcze moge cos dopraocawc szkoda tylko ze nie ma zarowek 3 wloknowych hehe
Duzo roboty nie ma, jakies 2/3h zeby na spokojnie to zoribc, a koszt to jakies 9zl.
Trzeba wywalic stare zarowki srodkowa jest mniejsza wiec bedzie trzeba powiekszyc otwor zeby weszla, nowe zarowki (dwu wloknowe) maja 2 bolce na roznej wysokosci musimy jeden z nich spilowac ten wyzszy. natomiast w lapach trzeba odizolowac plus (blaszka ktora dociska zarowke od spodu ja nalozylem na nia koszulke termokurczliwa zeby w przyszlosci mzona bylo jak co powrocic do serii. N otworach nawiercilem od tylu (patrz fotka otwory) do zaroek trzeba dolutowac 2 przewody plusowe zeby zaroke mozna bylo podlaczyc do stopu jak i swiatel mijania we wszystkich trzeba tak samo (zarowka ma 2 zarniki jeden mocniejszy i jeden slabszy) pozniej wpiac sie pod swtiatlo stopu i mijania ciezko mi to opisac ale jak znajde wiecej czasu postaram sie zrobic z tego fotoporade moze komus sie przyda a jak co to micab, daj znac na koma lub GG jak bedzies w SZ-N to ci pokaze co i jak!
Trzeba wywalic stare zarowki srodkowa jest mniejsza wiec bedzie trzeba powiekszyc otwor zeby weszla, nowe zarowki (dwu wloknowe) maja 2 bolce na roznej wysokosci musimy jeden z nich spilowac ten wyzszy. natomiast w lapach trzeba odizolowac plus (blaszka ktora dociska zarowke od spodu ja nalozylem na nia koszulke termokurczliwa zeby w przyszlosci mzona bylo jak co powrocic do serii. N otworach nawiercilem od tylu (patrz fotka otwory) do zaroek trzeba dolutowac 2 przewody plusowe zeby zaroke mozna bylo podlaczyc do stopu jak i swiatel mijania we wszystkich trzeba tak samo (zarowka ma 2 zarniki jeden mocniejszy i jeden slabszy) pozniej wpiac sie pod swtiatlo stopu i mijania ciezko mi to opisac ale jak znajde wiecej czasu postaram sie zrobic z tego fotoporade moze komus sie przyda a jak co to micab, daj znac na koma lub GG jak bedzies w SZ-N to ci pokaze co i jak!