MK3 by Mekto - Sprzedany!!!
Moderator: G0 Karcio
- BLIND
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
wczoraj byłem podpatrzeć jak chlopaki (Mekto i MZiobro) montują ic-ka... no mieli ból do głowy.. ale nie będe nic więcej pisał.. poczekam na pełna relacje od Mekto
Ex Mk3: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=161&t=91211
Ex 20 Jahre GTI TDI by BLIND: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5543644
Ex 20 Jahre GTI TDI by BLIND: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5543644
Nie no, z ksenonami to już zupełnie kozacko. Jeszcze trochę i będzie total kozak.
P.S.
Przejażdżka tym cudeńkiem była fantastyczna. Nie jechałem wcześniej autem które by tak szybko przyspieszało. Dzięki Tobie zmieniłem zupełnie zdanie o dieslach.
P.S.
Przejażdżka tym cudeńkiem była fantastyczna. Nie jechałem wcześniej autem które by tak szybko przyspieszało. Dzięki Tobie zmieniłem zupełnie zdanie o dieslach.
Były: MK3 1.8 AAM, MK3 2.0 16V ABF, Omega B FL 2.2
Jest: Octavia 1 1.8T
Jest: Octavia 1 1.8T
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
skończyliśmy o 4 rano...a zeby wsystko dopracować to tak jeszcze z 3 godziny potrzeba...co prawda od megane nie udało się nam zalozyc ale jest to w 100% wykonalne trzeba troszke zmodrnizowac wyjscia na IC i wchodzi ale do tego potrzebujemy TIGa...od sharana wchodzi bez wiekszych niespodzianek...Sam jestem ciekaw jak to teraz jezdzi...miałem chęc na GTI w benzynie ale po wczorajszej zabawie znowu jakies GT TDI chodzi mi po glowie A xenon...naprawde te swiatla daja rade...
A więc tak - na poczatek wywaliło mi złączkę z turbiny
Później ten od Sharana się rozszczelnił
Na teraz mam dosyć - 2 dni dłubania i efekt taki, że wszystko przygotowane - orurowanie i miejsce pod FMIC.
Właśnie skończyłem montować złączkę - jutro rano testy i jak ją znowu wywali to nie mam pomysłu jak to zamocować.
Rozglądam się za FMIC pod wymiar - mam dosyć panów Zdzisiów i ich paprania roboty.
Później ten od Sharana się rozszczelnił
Na teraz mam dosyć - 2 dni dłubania i efekt taki, że wszystko przygotowane - orurowanie i miejsce pod FMIC.
Właśnie skończyłem montować złączkę - jutro rano testy i jak ją znowu wywali to nie mam pomysłu jak to zamocować.
Rozglądam się za FMIC pod wymiar - mam dosyć panów Zdzisiów i ich paprania roboty.
Wlot już przespawany - wyszedl całkiem nieźle a co najważniejsze szczelnie.cowboy pisze:daj tego z renówki do przespawania wlotu do dobrego spawacza i bedzie gites
Zdobyłem praktycznie drugie ori rury dolotowe od MK3 i najchętniej to podłączyłbym się do ori rur już istniejących. Mam jakieś 10 szt. różnych kształtek i prawdopodobnie uda się tak zrobic - byłoby idealnie.
Jakby ktoś wytłumaczył mi jak podłączyć wskaźnik temp. oleju - tak na chłopski rozum to zapraszam na GG - bo dostałem jakąś instrukcję ale tam jest 6 kabelków i ni djabła nie mogę się połapać.
jeden do czujnika, drugi do masyMekto pisze:dostałem jakąś instrukcję ale tam jest 6 kabelków i ni djabła nie mogę się połapać
następne 2 do zasilania wskaźnika (ja wziąłem sobie zasilanie z radia, czyli po przekręceniu kluczyka juz mi działa)
następne 2 to zasilanie podswietlenia (ja wziałem z podswietlenia nawiewów) zeby podswietlały się po właczeniu świateł
czekam ja wyjdzie ten FMIC w końcu
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mekto wysłał mi schemat...i dokładnie trzeba to tak podłączyć....cowboy pisze:jeden do czujnika, drugi do masyMekto pisze:dostałem jakąś instrukcję ale tam jest 6 kabelków i ni djabła nie mogę się połapać
następne 2 do zasilania wskaźnika (ja wziąłem sobie zasilanie z radia, czyli po przekręceniu kluczyka juz mi działa)
następne 2 to zasilanie podswietlenia (ja wziałem z podswietlenia nawiewów) zeby podswietlały się po właczeniu świateł
czekam ja wyjdzie ten FMIC w końcu
MZiobro, A to Marcin pogadamy dziś wieczorkiem. Muszę Ci tu oficjalnie podziękować za pomoc - trochę nasiedzieliśmy się przy nim
Wyszło jak wyszło - teraz zobacze jak pójdzie ztym od megane - od poniedziałku będzie wstawiony do garażu na ok. 10 dni i mam nadzieję, że po tym okresie wyjedzie inne auto.
[ Dodano: 17 Sty 2008 18:07 ]
Dziś zająłem się montażem wskaźników - BOOST i TEMP. OLEJU - w nawiewach. Jak się to miejsce sprawdi i nic mi nie będzie przeszkadzać to je tak zostawie. Jak coś będzie nie tak to zrobię w słupku.
Jutro będziemy z MZiobro podłączać oba.
Tak to na teraz wygląda.
[ Dodano: 17 Sty 2008 18:11 ]
I wczoraj w związku z brakiem czasu i małym wyborem kupiłem GT Cupa na przód - mam nadzieję, że jakoś dadzą radę.
Wyszło jak wyszło - teraz zobacze jak pójdzie ztym od megane - od poniedziałku będzie wstawiony do garażu na ok. 10 dni i mam nadzieję, że po tym okresie wyjedzie inne auto.
[ Dodano: 17 Sty 2008 18:07 ]
Dziś zająłem się montażem wskaźników - BOOST i TEMP. OLEJU - w nawiewach. Jak się to miejsce sprawdi i nic mi nie będzie przeszkadzać to je tak zostawie. Jak coś będzie nie tak to zrobię w słupku.
Jutro będziemy z MZiobro podłączać oba.
Tak to na teraz wygląda.
[ Dodano: 17 Sty 2008 18:11 ]
I wczoraj w związku z brakiem czasu i małym wyborem kupiłem GT Cupa na przód - mam nadzieję, że jakoś dadzą radę.
- Pawelekmisiu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Normalnie co zobaczę to autko to coraz bardziej jestem chory bo Mekto naprawdę wie co zrobic żeby autko miało duszę i do tego jeszcze jakie serducho
Czekamy na nastepne mody i powodzonka przy montażu IC !!!
Pozdrawiam
Czekamy na nastepne mody i powodzonka przy montażu IC !!!
Pozdrawiam
[i][size=150][b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=118550&postdays=0&postorder=asc&start=0]Moje dzieciątko MK3 CLEAN!!![/url][/b][/size][/i]
Szybkie auta jeżdżą po prostej... Szybcy kierowcy po zakrętach !!!
Szybkie auta jeżdżą po prostej... Szybcy kierowcy po zakrętach !!!