Predkosc tloka przy 10.000 bedzie 24.5 m/s, nie widze tu zadnego problemu...evolution pisze:jakos nikt sie juz nie martwi o predkosc tloka widze ze nareszcie moc ma wynikac z obrotow:)
Budowa silnika 2.0 16VT
Moderator: G0 Karcio
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
a czemu ma byc niebezpieczne?malutki pisze:czyzbys chcial pokazac ze nie tylko hondy moga "gadac" jak szlifierki? czy jest to jeszcze bezpieczne dla silnika?olozwirski pisze:Docelowo odcinka ma byc wyrazona w liczbie pieciocyfrowej
wszystko da sie zrobic
stare silniki vw potrafia sie wkrecac na wysokie obroty bez problemu oczywiscie bo modach
moj kolega nazywa moj silnik 1.6 EG "wysokoobrotowa niemiecka wiertarka" z racji tego ze wkreca sie na ponad 8tys obrotow
kiedys czytalem w vwscene o golfie mk2 z silnikiem 1.3 po mega modach ktory wkrecal sie na 11tys
www.cultstyle.pl
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no tak moj 2.2 na skoku 99.5 mm z limiterem 8400 mial oscylowac w granicach 28 m/s a Twoj ze skokiem 92.8 mm jak sadze ( abf??? ) ma miec 24.5 na limiterze 10000... qrde cos mi nie pasi.....olozwirski pisze:Predkosc tloka przy 10.000 bedzie 24.5 m/s, nie widze tu zadnego problemu...evolution pisze:jakos nikt sie juz nie martwi o predkosc tloka widze ze nareszcie moc ma wynikac z obrotow:)
skok tloka 0.0928 m
obroty 10000/min podzielic na 60 daje 166.66(6) wiec w ciagu sekundy tlok przemierzy skok 2 razy wiecej..9 droga w dol droga w gore... co daje 333.33(3) skokow w ciagu sekundy...to pomnozone przez odleglosc skoku tloka daje 30.93333 m/s... chyba wam sie fizyka poje*** od czasu jak ja sie okreslilem z limiterem....8400 co bylo fenomenalna jak dla osoby robiacej ci glowice predkoscia tloka... no chyba ze skok ma wyniesc.... 73 mm i pojemnosc bedzie 1571 plus minus...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Dobrze kminisz Evo, buduje silnik do mini+, nie mow ze nie wiedziales.evolution pisze:no tak moj 2.2 na skoku 99.5 mm z limiterem 8400 mial oscylowac w granicach 28 m/s a Twoj ze skokiem 92.8 mm jak sadze ( abf??? ) ma miec 24.5 na limiterze 10000... qrde cos mi nie pasi.....olozwirski pisze:Predkosc tloka przy 10.000 bedzie 24.5 m/s, nie widze tu zadnego problemu...evolution pisze:jakos nikt sie juz nie martwi o predkosc tloka widze ze nareszcie moc ma wynikac z obrotow:)
skok tloka 0.0928 m
obroty 10000/min podzielic na 60 daje 166.66(6) wiec w ciagu sekundy tlok przemierzy skok 2 razy wiecej..9 droga w dol droga w gore... co daje 333.33(3) skokow w ciagu sekundy...to pomnozone przez odleglosc skoku tloka daje 30.93333 m/s... chyba wam sie fizyka poje*** od czasu jak ja sie okreslilem z limiterem....8400 co bylo fenomenalna jak dla osoby robiacej ci glowice predkoscia tloka... no chyba ze skok ma wyniesc.... 73 mm i pojemnosc bedzie 1571 plus minus...
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak sie domyslilem dlatego pociagnalem za jezyk skok podejrzewam bedzie mniejszy co by predkosc tloka nie byla zbyt duza a i pojemnosc <1550
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja mysle ze to bedzie na styk z klasa.... czyli 1550 ccm mamy pare informacji... glowica bedzie testowana w abf, wiec zaweza nam ilosc mozliwych blokow.. najmniejsza pojemnosc ktora przyjmie 16v jest 1.6 z mk2 i nowych vw na duzym bloku.. wec mysle/ domysm sie ze wal bedzie wlasnie z ktoregos z tych silnikow nie wnikalem zy skoki sa rozne czy nie ale pewnie wybiora najmniejszy.. ozenia to pewnie z blokiem z diesla zeby po zlozeniu byly mozliwie dlugie korby (mozna wydumac sobie czytajac forum ze wojtek jest zwolennikiem takiego rozwiazania) do tego tloki tak duze zeby nie przekroczyc klasy... to taka moja wydumka:)ygd pisze:Jakieś 1.3 ostro wykręcone widziałem w którymś numerze VW-Scene Czyżby? :>
PS. Gratulacje lansu w Maxi Tuningu, kupiłem specjalnie gazetkę
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Nic sie nie szykuje. Chcialem sie pochwalic. Mialem kiedys robiona sesje do vwtrendsa i nie wiedzialem ze sie ukazala, ktos rzucil plotke ze ternds mial wtedy upasc czy byl przejety przez innego wlasciciela juz sam nie pamietam. W kazdym razie nie szukalem gazety po kioskach. Na majovwce od slowa do slowa z ludzmi z trendsa wyszlo ze sesja sie jednak ukazala, dostalem skany, oto one. Samochod jeszcze przed grubszymi modami, za to plany juz sie ukladaly w glowie
W tej chwili samocho ciagle stoi w garazu ze zdjeta czapka, graty mialy isc do jedynki ale i tak zostalo zrobione od nowa wiec wszystko mozna by poskladac do kupy i jezdzic, tylko czasu brak...
W tej chwili samocho ciagle stoi w garazu ze zdjeta czapka, graty mialy isc do jedynki ale i tak zostalo zrobione od nowa wiec wszystko mozna by poskladac do kupy i jezdzic, tylko czasu brak...