[GOLF MKIII] TDI by Rapix fotki... ostatnia str...
Moderator: G0 Karcio
- Fido_dido
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zycie wazne aby bylo do przodu
Ostatnio zmieniony pt maja 02, 2008 14:04 przez Fido_dido, łącznie zmieniany 1 raz.
Bling Bling........ rrados TDI Gangster's :D!! Siee Wiee !! Sieeeeeemanko team :D VR6 ynynynyn;]
dokładnie to samo co u mnie...na 5 biegu przy predkości ponad 200km/h
wysokie obroty silnika czyli zapotrzebowanie na powietrze duże - wysokie obroty wirnika turbiny i na dodatek wysokie EGT i wirnik odlatuje
niestety nasze diesle nie sa raczej demonami szybkości, ja tam czasem polece 180 ale i to niedługo... przy max butowaniu EGT nawet na seryjnym programie dochodzi pod 950 st .... podobno
no tak ale nawet mając 170KM przyspieszanie do 220 trwa troche, jesli na max bucie jedziesz od zera, wiec turbina kilkadziesiąt sekund dostaje po dupie... do tego rośnie cały czas EGT, oraz temp oleju (co powoduje mniejsze smarowanie).... no i niestety wirnik odlatuje - dzieje się tak nawet na seryjnym programieRapix pisze:ale w tym momecie przyspieszałem to nie było że jechałem z tak duza predkościa powiecmy po 20km
po prostu przy niższych prędkościach mozna butować ale TDI nie jest przygotowane do latania z Vmax z obrotomierzem przy czerwonym polu... trzeba by chłodnice oleju z termostatem i naprawde duuuuze turbulum, najlepiej bez VNT albo z dużym zapasem i jeszcze pare piedółek..
do kręcenie do odcinki to najlepiej zakupić honde n/a
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Granica dymienia w dieslu to ok 800st.cowboy pisze:przy max butowaniu EGT nawet na seryjnym programie dochodzi pod 950 st .... podobno
Szkoda sprezary, ale coz trzeba isc dalej, swoja droga dosc awaryjne te GT20 .
Zycze tych 2xx
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
He na ta chwile mam juz 3 sprezarke wczoraj własnie byłem po kolejna narazie zostaje przy GT20, po za tym muszę zrobić pompe narazie nie ma co wymieniać sprezarki na wieksza jak jest za mało paliwa... po za tym zderzaki odane do malowania brakuje mi kilku drobiazgów i golf stylistycznie bedzie skonczony (przynajmiej na ten sezon)