voodi22 pisze:co było przyczyną że umarła
uszkodzenie wystąpiło w części gorącej.początkowo myślałem ze sie wirnik ukręcił ale po wyciągnięciu turbo okazało się ze wirnik jest cały.ze wstępnych oględzin wiem na pewno że wirnik z łopatkami przemieścił sie co za skutkowało tym że łopatki na pełnym ciśnieniu zablokowały się o muszle.w części gorącej łopatki popękane,luzem latają jakieś zabezpieczenia.
wojtekgtd pisze:I jak tam dawid018, pomogły rady czy dalej masz problemy?
problemów narazie nie mam bo do miasta jeszcze nie jechałem
ale rozporządzenie dokładnie przeczytane i wydrukowane.
To_mas pisze:coś większego ?? może jakieś VNT tylko sie nie chwalisz
niestety nie miałem ani czasu ani pieniędzy na VNT.a szkoda. niestety 2 dni wcześniej kupiłem gwint na tył,za tydzień idę na wesele,garnitur muszę kupić,byłem umówiony na lakierowanie kilku elementów auta,ponowne lakierowanie felg,zmiana oleju i w czerwcu wyjazdy na 3 zloty.to wszystko nałożyło sie niestety na siebie i postanowiłem kupić kolejne T3.
turbawka po jazdach testowych wydaje sie być w dużo lepszym stanie niż poprzednia.ładniej gwiżdże
i w serii dmucha 0,7 bara.narazie jeżdżę na seryjnym ciśnieniu i dawce co by sie wszystko rozruszało.poza tym zmieniłem olej z minerala na półsyntetyk.
w planach po sezonie jest sprzedaż auta i chce kupić mkIII varianta.ale to jeszcze nic pewnego.