SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
intercooler, wydech, soft na jakimś bumboxie... wszystko z UK
będzie tego cała europaleta.
wieści gminne niosą, że jak to włoży, to 370 koników mu CompSport z tego wykrzesa; wtedy nie będę już taki wesoły
będzie tego cała europaleta.
wieści gminne niosą, że jak to włoży, to 370 koników mu CompSport z tego wykrzesa; wtedy nie będę już taki wesoły
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
A propos Focus'a strojonego prze VTG
http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=6166" onclick="window.open(this.href);return false;
Z ciekawostek to byłem wczoraj na C, ale spęd był... i jeszcze mi scirocco wklepało
http://www.tdiracing.pl/viewtopic.php?t=6166" onclick="window.open(this.href);return false;
No coś tam ostatnio w innym wątku pisałeś co innegoMatthewG pisze:Mnie ćwiartki też jakoś szczególnie nie pasjonują.
Z ciekawostek to byłem wczoraj na C, ale spęd był... i jeszcze mi scirocco wklepało
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Trzeba było zadzwonić - dowiedziałbyś się, że na C jest zawsze spęd, często nawalonego piwskiem bydła.vrs pisze:Z ciekawostek to byłem wczoraj na C, ale spęd był... i jeszcze mi scirocco wklepało
Kto powoził Sciro? Lucas może? Takie pomarańczowe z czarnym dachem?
To nie jest fura Pawełka, choć kolor i felgi identyko (BTW: kiepskie, gną się jak ołowiane, a nie kute).vrs pisze:A propos Focus'a strojonego przez VTG
Paweł jeszcze nie modził swojego.
Re: Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
No że spęd jest to ja wiem bo mieszkam niedaleko i czasem tamtędy przejeżdżam.zlos pisze: Trzeba było zadzwonić - dowiedziałbyś się, że na C jest zawsze spęd, często nawalonego piwskiem bydła.
Kto powoził Sciro? Lucas może? Takie pomarańczowe z czarnym dachem?
Ta, Lucas, specjalnie wczoraj pojechałem żeby przetestować to jego Rocco. Ładnie się to zbiera jak na 250KM jestem pod dużym wrażeniem, jest szybszy nie tylko z rolki ale również z miejsca. Tzn na 1 to ja jestem szybszy ale nie dużo a potem Lucas powoli się oddala.Kto powoził Sciro? Lucas może? Takie pomarańczowe z czarnym dachem?
Mój znajomy z S3 twierdzi że zarówno S3 jak i Golf mają w serii limitery doładowania na pierwszych dwóch biegach i nie można tym porządnie ruszyć. Może coś jest na rzeczy bo startowałem z 4.5 - 5k rpm. Z rolowanego też był szybszy ale zależnie od prędkości startowej raz więcej a raz mniej. Jak nie mam tak ze 4.5k rpm na starcie rolowanego to zanim to turbo się rozkręci to trochę to trwa...
Na pocieszenie w drodze powrotnej schrupałem czarnego Golfa mk6 GTI z DSG podobno mocna seria (230-240KM) bo wcześniej jechał równo z Lucasem (przed programem).
Tam się trzeba umówić jakiegoś dnia jak nie ma tego jarmarku. Jak coś będziemy organizować to dam znać, może wpadniesz.
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Lucas zawsze dobrze ogarniał starty i furę. Na tyle, że miałem dziwne wrażenie, że miał tendencje do zapominania o kilku koniach w swoim aucie
Że z rolki to sprawa normalna że jest szybszy bo ma ośkę ale z miejsca to dziwna sprawa.No chyba że zapomniał że więcej koni niż mówi
www.proturbo.com.pl
Re: Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
No moim skromnym zdaniem to Scirocco jak na 250KM jest bardzo szybkie...zlos pisze:Lucas zawsze dobrze ogarniał starty i furę. Na tyle, że miałem dziwne wrażenie, że miał tendencje do zapominania o kilku koniach w swoim aucie
daniel1d pisze:Że z rolki to sprawa normalna że jest szybszy bo ma ośkę ale z miejsca to dziwna sprawa.No chyba że zapomniał że więcej koni niż mówi
I -100kg...
No widziałem jego wykres gdzieś na jakimś forum... On twierdzi że na Gtechu robi powtarzalne 5.25 do 100 no to to jest zdecydowanie szybciej niż seryjny Golf R nawet z DSG... Wiem że Gtech to nie jest super sprzęt pomiarowy ale zawsze... Myślę że jednak mam te pi$#%3ne limitery i chyba będę z nimi żył do końca gwarancji
Daniel przy okazji to bym się kiedyś z tobą złapał jeżeli jeszcze będziesz miał serię
EDIT:
Mam wykres http://www.gaweda.com/Matschke/VTG/Scirocco.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 23:17 przez vrs, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
@Daniel,
Seria w R20 jest kapryśna, czasem 200 rpm w lewo czy prawo i auto zupełnie inaczej się zbiera - do tego dochodzi zabawa z podtrzymaniem turbo i limitery na sikaczach. W sumie nie jest łatwo jechać z kimś, to ma super powtarzalne czasy... Jak Michał się wjeździ, to będzie mial powtarzalne wyniki i wtedy będzie pewniej chodzić na prostej. A po Ułężu to już w ogóle
Seria w R20 jest kapryśna, czasem 200 rpm w lewo czy prawo i auto zupełnie inaczej się zbiera - do tego dochodzi zabawa z podtrzymaniem turbo i limitery na sikaczach. W sumie nie jest łatwo jechać z kimś, to ma super powtarzalne czasy... Jak Michał się wjeździ, to będzie mial powtarzalne wyniki i wtedy będzie pewniej chodzić na prostej. A po Ułężu to już w ogóle
Wynik jest znanyvrs pisze:Daniel przy okazji to bym się kiedyś z tobą złapał jeżeli jeszcze będziesz miał serię
www.proturbo.com.pl
Dokładnie z Lucasem robiliśmy porównanie G-techa i Racelogika. G-tech dba o dobre samopoczucie właściciela o jakieś 0,4-0,6 sek w porównaniu do racelogika.vrs pisze:On twierdzi że na Gtechu robi powtarzalne 5.25 do 100 no to to jest zdecydowanie szybciej niż seryjny Golf R nawet z DSG...
W manualu jest cholernie trudno wykręcić fabryczne 5,7 sek - wymaga dużo zgrania z autem.
Zależy też od g-techa jeden pokazuje dobrze drugi nie,one łatwo ulegają uszkodzeniu.Ja u siebie mierzyłem trzema urządzeniami (g-tech,g-tech pro rr i racelogic) na każdym było 3.5s do setki.zlos pisze:Dokładnie z Lucasem robiliśmy porównanie G-techa i Racelogika. G-tech dba o dobre samopoczucie właściciela o jakieś 0,4-0,6 sek w porównaniu do racelogika.
www.proturbo.com.pl
Latałeś z R20 manualem? Czy tylko przewidujeszdaniel1d pisze:Wynik jest znanyvrs pisze:Daniel przy okazji to bym się kiedyś z tobą złapał jeżeli jeszcze będziesz miał serię
No na tym filmiku co krąży gdzieś w necie z cośtam.co.uk gość z DSG robi 5.7 właśnie na G-techu dlatego się na to powołałem. Na temat precyzji tego urządzenia się nie wypowiem bo wiem że nie jest tak dokładne jak racelogic. Chodziło mi raczej o pewną tendencjęzlos pisze:Dokładnie z Lucasem robiliśmy porównanie G-techa i Racelogika. G-tech dba o dobre samopoczucie właściciela o jakieś 0,4-0,6 sek w porównaniu do racelogika.vrs pisze:On twierdzi że na Gtechu robi powtarzalne 5.25 do 100 no to to jest zdecydowanie szybciej niż seryjny Golf R nawet z DSG...
W manualu jest cholernie trudno wykręcić fabryczne 5,7 sek - wymaga dużo zgrania z autem.
No pany jak bym chciał być królem prostej to bym kupił Rocco R i to z DSG.
A tak na poważnie to przednionapędówki mają z nami jakieś szanse tylko jak jest sucho, czyli przez 20% dni w roku. Przez resztę czasu mówimy im Pa Pa
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Luzikvrs pisze:No pany jak bym chciał być królem prostej to bym kupił Rocco R i to z DSG.
A tak na poważnie to przednionapędówki mają z nami jakieś szanse tylko jak jest sucho, czyli przez 20% dni w roku. Przez resztę czasu mówimy im Pa Pa
Dlatego nie lubię napinania się, kto to kogo objechał i ile to on ma naprawdę koni - nie prowadzi to do TFUrczych wniosków. Wolę zabawy na torze, gdzie te konie, niutki... giną. I zostaje mięso, czyli kierowca. Wtedy to jest prawdziwe porównanie facetów, a nie gadżetów.
Sofcik dograsz, zdejmiesz limitery i będzie lepiej. A potem - popatrz na mnie czy Rybaka. Też mialo być troszkę lepiej. Troszeczkę tylko. A ja już mam głoda na więcej...
Nawet nie widziałem żadnego R20 na żywo i z dsg i z manualem R20 jest chyba nawet trochę lżejszy od R32 ma więcej mocy więc wynik jest do przewidzenia Dane fabryczne też są za R20..Ale spróbować zawsze można Byłem kilka razy na cargo w tym roku może jeszcze wpadnę.vrs pisze: daniel1d napisał(a):
vrs napisał(a):Daniel przy okazji to bym się kiedyś z tobą złapał jeżeli jeszcze będziesz miał serię
Wynik jest znany
Latałeś z R20 manualem? Czy tylko przewidujesz
www.proturbo.com.pl