Golf MK1 1.1 KOMPLEKSOWA ODBUDOWA 2-Gie Życie By Jendra's
Moderator: G0 Karcio
- wojtek1619
- Użytkownik
Golf MK1 77' 2-Gie Życie By Jendra's
Obserwuje ten temat od dawna i jestem pod wrażeniem, a żebyś miał dalszą motywację to ......
Witamy w projektach
Witamy w projektach
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Re: Golf MK1 77' 2-Gie Życie By Jendra's
Stalu pisze:Obserwuje ten temat od dawna i jestem pod wrażeniem, a żebyś miał dalszą motywację to ......
Witamy w projektach
Dobrze przeczuwałem , że tak się stanie. Zasłużył
Gratuluje JendrasMK1 i powodzenia w dalszych pracach
KUPIĘ KONSOLE VOTEX !!!
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
Jestem w szoku jak patrzę na etap malowania...
Sądzę że ten golf nie był tak wypieszczony i wymalowany na taśmie...
Sądzę że ten golf nie był tak wypieszczony i wymalowany na taśmie...
Powolutku spelniam pierwsze z nie słomianych swoich marzeń i myślę , że jeszcze troszkę i akcja rekonstrukcji dobiegnie konca , i bedzie czas na mody , i sam wklad finansowy , jakis swapik silnika wydech stolki heble i potężne koło , pozyjemy zobaczmy najpierw chciałem prawidlowo odbudować szprotke .
Dziękuję za motywację do dalszych działań , jak dobrze pójdzie a musi , w polowie marca kolejny aktual z woskowania profili zamknietych i pierwsze skladania przewodów i zawiechy .
Dziękuję za motywację do dalszych działań , jak dobrze pójdzie a musi , w polowie marca kolejny aktual z woskowania profili zamknietych i pierwsze skladania przewodów i zawiechy .
Re: Golf MK1 KOMPLEKSOWA ODBUDOWA 2-Gie Życie By Jendra's
Napisz jak sprawuje się masa uszczelniająca Boll, czy jest łatwa w aplikacji i późniejszym wygładzaniu, czy jest plastyczna i nie ciągnie się?
Czym ją wykańczasz, pędzlem, czy paluchem ?
Czym ją wykańczasz, pędzlem, czy paluchem ?
Golf MK1 KOMPLEKSOWA ODBUDOWA 2-Gie Życie By Jendra's
Hmm jak sprawuje się masa uszczelniajaca boll , dla Mnie to najlepsza alternatywa jeżeli mowimy o tubach 330 ml , jezsli chodzi też o nanoszenie jej wyciskaczem ręcznym , nke wiem jak sprawuje się na pneumat ,
Łatwość aplikacji , tak jak wyżej napisałem , ja nanosilem ją wyciskaczem recznym , przed nalozeniem jej postawilem tubki na piec gdzie dosyc się nagrzaly , mogl bym powiedziec , że do 40-50 stopni Celsjusza , po takim nagrzaniu tuby , wycisniesz ją z łatwością nawet przez milimetrowy otwór na końcu zwęzki , w komorze silnika jak i wnetrzu pojazdu wygładzalem ją pędzlem teflonowym ( biały twardy ) , strasznie się ciągnie , więc musisz rozciągnąć jednym ruchem od początku do konca łączenia , zeby to jakoś wyglądało .
Parówy jak to parówy do tego musisz już sam dojść jak je wykonać , kazdy robi inaczej , rozciąganie oczywiscie paluchem wciakasz gumę w szczelinę , poczym rozciagasz ją paluchem .
Moim zdaniem guma boll 330 ml na wyciskacz to najlepsza algernatywa za nie drogie pieniądze można samemu wykonać oryginalną gumę łączeń blach vw pierwszej generacji .
Łatwość aplikacji , tak jak wyżej napisałem , ja nanosilem ją wyciskaczem recznym , przed nalozeniem jej postawilem tubki na piec gdzie dosyc się nagrzaly , mogl bym powiedziec , że do 40-50 stopni Celsjusza , po takim nagrzaniu tuby , wycisniesz ją z łatwością nawet przez milimetrowy otwór na końcu zwęzki , w komorze silnika jak i wnetrzu pojazdu wygładzalem ją pędzlem teflonowym ( biały twardy ) , strasznie się ciągnie , więc musisz rozciągnąć jednym ruchem od początku do konca łączenia , zeby to jakoś wyglądało .
Parówy jak to parówy do tego musisz już sam dojść jak je wykonać , kazdy robi inaczej , rozciąganie oczywiscie paluchem wciakasz gumę w szczelinę , poczym rozciagasz ją paluchem .
Moim zdaniem guma boll 330 ml na wyciskacz to najlepsza algernatywa za nie drogie pieniądze można samemu wykonać oryginalną gumę łączeń blach vw pierwszej generacji .
Niesamowite podejście do tematu
mega pozytyw
mega pozytyw
Forum golf>>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=386162" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetta Club>>> http://www.jettaclub.pl/viewtopic.php?f=5&t=2236" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetta Club>>> http://www.jettaclub.pl/viewtopic.php?f=5&t=2236" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Jak tam kolego postępy w pracach nad golfem? Nie moge sie doczekać jakiś fotek
Czas na aktuala
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5129059" onclick="window.open(this.href);return false;
damiano074 pisze:Jak tam kolego postępy w pracach nad golfem? Nie moge sie doczekać jakiś fotek
Widzę , że nie tylko ja za każdym razem z niecierpliwością czekam na następne aktualizacje JendrasMK1,lord5005 pisze:Czas na aktuala
Ja to samo co Panowie wyżej
KUPIĘ KONSOLE VOTEX !!!
O kirde , juz 3 osobyczekaj , nie mam czadu zrobic aktuala bo przez tele nie mogę wsyltawic zdjec , aparat 16 mpx i zdjecia waza 5 mb jefno , fotem lrzyjmuje do 3 mb , caly wolny czas poswiecam na skladanie , maly przedsmak dla kibicujacych , ktorych serdecznie pozdrawiam.
Zalozony kompletny uklad hamulcowy , nowe przewofy uklaf kierowniczy uklaf paliwowy zbiornik przewody wlew , belka zawieszenia tylnego , przednie zawiesznie , zalozone kola jeszcze przed polerka rantow , wsadzony piec wlasnie dzisiaj prawie ukonczylem wkladac i podlaczac osprzet i podlaczhc przewodem miedzianym FI 10 mm akumlator - rozrusznik - alternatow , postaram sie w niedziele possiecic troche czasu na ukladanke , warto poczekac , bedzie ROZP....OL
Zalozony kompletny uklad hamulcowy , nowe przewofy uklaf kierowniczy uklaf paliwowy zbiornik przewody wlew , belka zawieszenia tylnego , przednie zawiesznie , zalozone kola jeszcze przed polerka rantow , wsadzony piec wlasnie dzisiaj prawie ukonczylem wkladac i podlaczac osprzet i podlaczhc przewodem miedzianym FI 10 mm akumlator - rozrusznik - alternatow , postaram sie w niedziele possiecic troche czasu na ukladanke , warto poczekac , bedzie ROZP....OL
Nie wiem , czy dam radę zaktualizować wszysyko w niedziele bo chcę złożyć jak najwięcej , a juz ponad 200 zdjęc do dodania , bedzi trzeba poprzebierac najwazniejsze
Zapewniam Cię , że tych osób co czekają jest na pewno więcej , tylko nie piszą o tymJendrasMK1 pisze:O kirde , juz 3 osobyczekaj
Wszystkich zdjęć nie musisz naraz wrzucać , ale fajnie byłoby zobaczyć co działałeś , bo bardzo przyjemnie ogląda się Twoje fotografie z prac przy mk1JendrasMK1 pisze:Nie wiem , czy dam radę zaktualizować wszysyko w niedziele bo chcę złożyć jak najwięcej , a juz ponad 200 zdjęc do dodania , bedzi trzeba poprzebierac najwazniejsze
KUPIĘ KONSOLE VOTEX !!!