Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
-
- Forum Master
Re: Kącik posiadaczy MK4
Pany... Ktoś posiada/pamięta jakie są parametry śrub do kół? Bo ja nawet rozmiaru klucza nie znam
Chce kupić komplet z czegoś co mi rdza nie dotknie.
Chce kupić komplet z czegoś co mi rdza nie dotknie.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
dołączam się do pytania...ja mam śruby jakiś ocynk i średnio to wygląda...kupiłem zabezpieczające, ładne, piękne i świecące - takie były po kupnie...teraz to świecące popękało i wychodzi ruda...śruby ciężko odkręcić bo gwint się zrobił grubszy przez tą pękającą warstwę. Chciałbym jakieś normalne, ładnie wyglądające śruby
...i jeszcze pytanie odnośnie dekielków - macie jakiś pomysł na nie?
...i jeszcze pytanie odnośnie dekielków - macie jakiś pomysł na nie?
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Macie 4 opcje z tymi śrubami.
Kupić nowe ( na jakiś czas wystarczą).
Dać ocynkować na nowo stare ( oryginalnie były oksydowane na czarno)
Kupić dekielki plastikowe na śruby ( nawet ori występowały, takie czarne krązki które się zakładało na łeb śruby).
Kupić porządne śruby, takie jak oryginalnie np. stosował Rover, które miały zaprasowane na łbie nierdzewne kapy ( klucz zakładało się na te kapy). Opcja najdroższa, ale dająca najlepszy efekt.
Nie próbujcie dawać jakichś nierdzewnych śrub, bo nie mają takich parametrów jak mieć powinny. Nie ten materiał.
Kupić nowe ( na jakiś czas wystarczą).
Dać ocynkować na nowo stare ( oryginalnie były oksydowane na czarno)
Kupić dekielki plastikowe na śruby ( nawet ori występowały, takie czarne krązki które się zakładało na łeb śruby).
Kupić porządne śruby, takie jak oryginalnie np. stosował Rover, które miały zaprasowane na łbie nierdzewne kapy ( klucz zakładało się na te kapy). Opcja najdroższa, ale dająca najlepszy efekt.
Nie próbujcie dawać jakichś nierdzewnych śrub, bo nie mają takich parametrów jak mieć powinny. Nie ten materiał.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Ori nakładki były takie: http://www.getem.pl/sklep/towar.1747.na ... 739b9.html
Panowie czy w golfie IV Tdi pompa wspomagania ma jakiś filterek ? na postoju koła proste słychać pompę wspomagania, odrobinę dodam gazu cisza. Przy skręcie kół na max Nie słychać wycia tylko harakterystyczna pracę pompy.
oswoić autyzm, http://www.michalautyzm.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
-
- Forum Master
Nie ma. A przynajmniej nie taki który się wymienia.
Panowie, potrzebuję kloszy lamp przednich do Jetty 2001r. Nie mogę znaleźć na allegro. Gdzie takowe kupię?
EDIT:
Zapytanie mam jeszcze: rodzice kupili Jette 2001, pierwsza styczność z autem z USA.
Jak włączyć halogeny w lampach przednich/tylnych? nie widze włącznika.
Jak wyłączyć/włączyć kontrole trakcji? Również nie widze włącznika
Panowie, potrzebuję kloszy lamp przednich do Jetty 2001r. Nie mogę znaleźć na allegro. Gdzie takowe kupię?
EDIT:
Zapytanie mam jeszcze: rodzice kupili Jette 2001, pierwsza styczność z autem z USA.
Jak włączyć halogeny w lampach przednich/tylnych? nie widze włącznika.
Jak wyłączyć/włączyć kontrole trakcji? Również nie widze włącznika
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
z tego co mi wiadomo to amerykańce nie mają przeciwmgłowych. ani z przodu ani z tyłu. a w Polsce tylne są wymagane, więc trzeba wprowadzić mod
- Qto
- _
- Kontakt:
z moich źródeł wychodzi że instalacja powinna być pociągnięta do tylnego światła...sprawdź czy we wtyczce tylnej lampy jest kabelek szaro/biały - jeśli jest, to być może wystarczy tylko włożyć żarówkę. Do przednich trzeba by sprawdzić czy jest instalacja...jako opcja na pewno była. Do obydwóch rzeczy najlepiej podmienić włącznik świateł z europejczyka i po prostu zobaczyć czy zagadają jedne i drugie światła...tylko z tyłu pamiętaj o sprawdzeniu czy w ogóle jest żarówka.
- Chrzanek`
- Forum Master
- Kontakt:
To prawda, przeciwmgielnych nie ma. Standard w autach z usa, tak jak targamy ze znajomym, to w każdym robimy
przeciwmgielne z tyłu, by było wszystko legal. Sposobów kilka, przez zmianę lamp na eu, lub najtaniej, to kabelek,
żarówka i za 5PLN, przeciwmgielne są zrobione.
przeciwmgielne z tyłu, by było wszystko legal. Sposobów kilka, przez zmianę lamp na eu, lub najtaniej, to kabelek,
żarówka i za 5PLN, przeciwmgielne są zrobione.
Mój sklep internetowy
Kliknij, a zostaniesz przeniesiony do mojego tematu
1.8t 4motion - R32 body - 213HP - oem+
http://bit.ly/sklep-fm_world
Mój sklep internetowy
Jak już jesteśmy przy kabelkach z tyłu... Skąd idą przewody oświetlenia tablicy rejestracyjnej? Pewnie gdzieś od pozycyjnych, ale we wtyczkach lamp nie widzę takich przewodów...
Mam taką sytuację - żarówki całe, bezpiecznik też, a nie świeci żadna lampka przy tablicy.
Przy lampkach jest brązowy - wiadomo masa, i zielony z jakimś drugim kolorem.
Mam taką sytuację - żarówki całe, bezpiecznik też, a nie świeci żadna lampka przy tablicy.
Przy lampkach jest brązowy - wiadomo masa, i zielony z jakimś drugim kolorem.
Panowie potrzebuje nr z etki oringu egr dla silników Alh i atd Dziękuję
oswoić autyzm, http://www.michalautyzm.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Kontakt:
lwlw sprawdź czy jest napięcie na tych lampkach...czy jest napięcie na bezpieczniku 3 i 4...następnie przy włączniku świateł na kabelku szaro/żółtym w pinie 16
Ok, sprawdzę to. Ale czy to nie jest brane gdzieś tam z tyłu z pozycji? Napięcia na lampkach nie ma, pozycyjne w lampach są.
Lampart, leży u mnie taki z ALH to Ci jutro sprawdzę.
Lampart, leży u mnie taki z ALH to Ci jutro sprawdzę.
- Qto
- _
- Kontakt:
Nie jest brane z lamp...jest osobny bezpiecznik do rejestracji. Napięcie oczywiście sprawdzaj przy zapalonych światłach.