Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Re: Kącik posiadaczy MK4
Boczki to pierwszy etap, potem jeszcze trzeba odkręcić blachę z mechanizmem podnoszenia szyby.
Nowych nie chcesz zakładać? Excursion-y całkiem fajnie brzmią z Rhapsody, o niebo lepiej niż fabryczne. Mogę ci zrobić zdjęcie zdemontowanych oryginalnych z mojej Bory ale nie wiem jakie radio było fabrycznie.
Nowych nie chcesz zakładać? Excursion-y całkiem fajnie brzmią z Rhapsody, o niebo lepiej niż fabryczne. Mogę ci zrobić zdjęcie zdemontowanych oryginalnych z mojej Bory ale nie wiem jakie radio było fabrycznie.
The quieter you become, the more you are able to hear...
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Bawił się ktoś w wymianę dolnych zawiasów drzwi? Jakiego klucza spline użyliście żeby odkręcić dwie śruby, które trzymają zawias do drzwi? Nasadka z grzechotką odpada bo za mało miejsca, myślałem o kupnie przedłużki elastycznej.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Ja wymieniłem komplet zawiasów na nowe z aso. Ale miałem o tyle lżej że nie miałem błotników itd przy okazji lakierowania Jedna śruba była chyba od środka samochodu druga od zewnątrz tak mi się wydaje
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Tak, jedna śrubka jest jak się zdemontuje plastik koło dźwigni od maski, natomiast jedna jest blisko błotnika i dwie mocują zawias do drzwi. Problem jest z śrubą obok błotnika i tymi co mocują drzwi, bo grzechotki się tam nie wciśnie i trzeba jakiś klucz kątowy.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Z tego co pamiętam krótki bit spline M8 i zwykła 10 załatwiają sprawę.
The quieter you become, the more you are able to hear...
Witam podepne sie do tematu.Otoz mi poopuszczaly sie drzwi,mam 3 drzwiowego golfa ,czy zeby podniesc to trzeba gore i dol poluzowac.Jak do tej gornej od srodka sie dostac?
Mariusz
Oczywiście, że pasuje - golf IV ma taki sam filtr jak A3, Octavia 1, leon, itd.
Mam kombi i zawsze myślałem, że nie mam isofixów, aż muszę sprawdzić
-
- Forum Master
na tym się chyba skończy bo jak już znalazłem kogoś kto ma takie głośniki to cena jest zaporowa i bardziej się opłaca kupić nowe z dystansami.vwarek pisze: ↑czw paź 01, 2020 21:49Boczki to pierwszy etap, potem jeszcze trzeba odkręcić blachę z mechanizmem podnoszenia szyby.
inny temat Panowie,
Nowe błotniki z allegro: mianowicie czy ktoś zakładał? są lepsze i gorsze? w ocynku?
u kogo zamówić żeby blacha nie byłą jak gazeta i spasowanie żeby było dobre?
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Zamawiałem u lokalnego sprzedawcy u siebie cena 200zł rzekomo ocynk był to najdroższy dostępny zamiennik. Odebrałem błotnik w czarnej farbce o której mówi się kataforeza o ile nie był to podkład transportowy no ale nieistotne przyszedł cały nie pognieciony bez dołków itp. to już połowa sukcesu, blacha też w porządku nie papierowa. Przed lakierowaniem najpierw pasowanie na aucie co by zmniejszyć ryzyko uszkodzenia lakieru przy doginaniu po lakierze. Pasował fajnie musiałem powiększyć 3 otwory montażowe na śruby i na tym koniec. Zdjąłem, przygotowanie pod lakier walnąłem epoxydem z obu stron dla pewności zabezpieczenia antykorozyjnie. No i wykończyłem na gotowo poniżej produkt
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
-
- Forum Master
a nie kojarzysz jakiego to producenta?
Progi kupowałem zawsze KLOKKERHOLM do BORY czy GOLFów w rodzinie. Były fajnej jakości.
Ten producent ma też błotniki i chętnie bym zamówił ale w PL wszędzie "zapytaj o dostępność".
Progi kupowałem zawsze KLOKKERHOLM do BORY czy GOLFów w rodzinie. Były fajnej jakości.
Ten producent ma też błotniki i chętnie bym zamówił ale w PL wszędzie "zapytaj o dostępność".
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Klokkerholm to tylko nazwa brzmi zachodnio a to wszystko i tak z tajwanu jedzie to wszystko zawsze jest loteria dopóki nie przyjdzie i nie weźmiesz w rękę a już tymbardziej nie puścisz tego w pracę to palcem na wodzie pisane. U mnie to jakiś tongyang czy cuś z tajwanu zobaczę później bo tłoczą na blasze nazwe to Ci napiszę
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Najlepiej iść do sklepu który ma na miejscu i sobie wybrać. A co mają w ofercie, zależy od tego, jaka była dostawa. Kupowałem 3 błotniki do swoich MK4. Wszystkie zamienniki z Tajwanu i każdy innej firmy. Wszystkie w kataforezie, grubość nawet niezła bo nie poddawały się choć nieco lżejsze od fabrycznych jak na wagę wrzuciłem. Kosztowały 130zł za sztukę. Pasowały bez większych problemów ( jeden przy lampie delikatnie inny kąt na zejściu z maską i delikatnie to widać ale olałem bo nie zależy mi na idealnym wyglądzie w wole roboczym). Przy okazji wymiana końcówki progu z przodu. Obecnie w epoksydzie 3 warstwy. Zostało trysnąć powłoką gumową i zakonserwować od środka. Potem zostanie tylko profile od środka woskiem walnąć i można znowu ganiać kolejnych parę lat do póki silnik będzie się kręcił. A no i jeszcze kolor położyć muszę ale to już na aucie chyba zrobię bo od środka w kolor malować nie ma sensu jak całość gumą będzie powleczona łącznie z krawędzią wewnętrzną narażoną na kamyki.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Ja brałem gotowy polakierowany za jakieś 250-270 zł i moim zdaniem spasowanie jest bardzo OK, blacha raczej też.