Ale daj się pośmiać człowiekowi, a nie tak serio wszystkoQto pisze:bez jaj...Garrison pisze:Odnośnie inspekcji, to moje obawy były uzasadnione! W pracy mamy Clio z 2008 roku bodajże. Kierowca nie zwracał uwagi na komunikaty i teraz trzeba wymienić czujnik położenia wału (no chyba, że się tylko zbiegło w czasie ) bo za żadne skarby nie odpali
kumpel (także we francuzie) też miał gdzieś inspekcje...odliczanie doszło do "0" i następnego dnia rano nie miał powietrza w kole - normalnie pomyślałbym że to przez tego wkręta co był w oponie ale gdzież taki zbieg okoliczności...to na bank wina olewania serwisu
Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Kącik posiadaczy MK4
To w takim razie jeszcze ja zapytam, bo sytuacja się skomplikowała, a jazda zimą z uchylonymi szybami mi nie przypadła do gustu... Do mk4 wychodziło więcej, niż dwa rodzaje dmuchaw znajdujących się za schowkiem? Dwa rodzaje na pewno, bo klimatyzacja automatyczna i manualna. Pytanie, czy te do manualnej mogły się czymś między sobą różnić?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
G0 Karcio, heh...jest tyle pytań na które nie znam odpowiedzi
Garrison, No przecież ja też się śmieje co masz za problem z tą dmuchawa?
- Garrison
- Forum Master
Re: Kącik posiadaczy MK4
W sierpniu przestała w ogóle dmuchać, ale walnąłem od spodu w schowek i działała (nie wiem skąd mi się wziął ten pomysł, ale podziałało). Stwierdziłem, że się przycięła i trzeba było ją rozruszać. Jakoś w wigilię sytuacja się zmieniła i nawiew zaczął wydawać dziwne dźwięki. Najpierw jak piszczący pasek alternatora, następnie zaczął brzmieć jak helikopter no i całkowicie zdechł Wszystko w ciągu kilku minut.Qto pisze:G0 Karcio, heh...jest tyle pytań na które nie znam odpowiedzi
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Garrison, to o czym mówisz jest we wszystkich autach takie samo...niezaleznie czy klima ręczna czy Climatronic. Zajrzyj do wentylatora...przeciez to dwa wkręty.
- Garrison
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Może tak być... Jeszcze tam nie zaglądałem mając na celu oględziny wentylatora, więc nie odnotowałem większości detali. Sugerowałem się tym co wyciągałem niedawno z Octavii 2, gdzie w związku z climatroniciem było to bardziej rozbudowane. Więcej kabli, rezystor (potocznie nazywany jeżem), na pewno wiesz o co chodzi
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
Siadła mi chłodnica. W ETCE moj Golf '98 dla AHF wyskakują 3 numery:
1J0121253N - chłodnica wody
1J0121253AD - chłodnica wody dla pojazdów ze wzmocnionym układem chłodzenia
1J0121253P - chłodnica wody dla pojazdów ze wzmocnionym układem chłodzenia
Nie chce się brać za rozbieranie jak nie mam drugiej chłodnicy zresztą zostawię to mechanikowi. Skąd mam wiedzieć jaka z powyższych u mnie siedzi? Numer zapewne ukryty. Dodam, że wymiary tych 3 chłodnic są takie same. Co się stanie jeśli mam np.ze wzmocnionym układem chłodsenia a zakupię tę pierwszą? Może różnica tkwi w średnicy wężyków do niej pociągniętych?
1J0121253N - chłodnica wody
1J0121253AD - chłodnica wody dla pojazdów ze wzmocnionym układem chłodzenia
1J0121253P - chłodnica wody dla pojazdów ze wzmocnionym układem chłodzenia
Nie chce się brać za rozbieranie jak nie mam drugiej chłodnicy zresztą zostawię to mechanikowi. Skąd mam wiedzieć jaka z powyższych u mnie siedzi? Numer zapewne ukryty. Dodam, że wymiary tych 3 chłodnic są takie same. Co się stanie jeśli mam np.ze wzmocnionym układem chłodsenia a zakupię tę pierwszą? Może różnica tkwi w średnicy wężyków do niej pociągniętych?
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
G0 Karcio, planujesz kupno oryginału? Jeśli nie, to informacje o których piszesz za pewne będą zbędne.
Średnica przyłączen jest taka sama...zakladalem ostatnio chłodnice z AQN do ASZ używając niektórych części z APE
Średnica przyłączen jest taka sama...zakladalem ostatnio chłodnice z AQN do ASZ używając niektórych części z APE
- G0 Karcio
Kącik posiadaczy MK4
Qto, chciałbym kupić OEM VW czyli ori chłodnicę. Także ponawiam pytanie wcześniej . Którą z nich mogę zamontować i co jeśli zamontuję np. 1J0121253N a mam np.1J0121253AD lub 1J0121253P?
- G0 Karcio
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Chce wymienić same tuleje gumowe w łącznikach stabilizatora. Górna to 1J0411327 a dolna miałą numer 1J0411327A lecz została wycofana- wie ktoś może jaki numer są zastępuje?
- G0 Karcio
Kącik posiadaczy MK4
piotrek233, nie no a tutaj kolego nie ma ?
https://m.autodoc.pl/czesci-zapasowe/oem/1j0411327a" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.autodoc.pl/czesci-zapasowe/oem/1j0411327a" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- G0 Karcio