Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Re: Kącik posiadaczy MK4
Nie no wiem jak ten mechanizm działa. Na odchylonym fotelu akurat w ogóle się pas nie wysunie. Dzisiaj już będę miał na stole pasy lewy i prawy...a za tydzień drugi komplet także wszystko sobie porównam.
Pas na aucie jest zamontowany poprawnie bo są zaczepy ustalające. Będę jednak musiał porównać pasy z innych wersji nadwoziowych - każda buda ma inny tylny pas - może tu będzie jakiś problem. Jednak pas z drugiej strony działa ok...a obydwa pochodzą z mojej Bory w sedanie.
Pas na aucie jest zamontowany poprawnie bo są zaczepy ustalające. Będę jednak musiał porównać pasy z innych wersji nadwoziowych - każda buda ma inny tylny pas - może tu będzie jakiś problem. Jednak pas z drugiej strony działa ok...a obydwa pochodzą z mojej Bory w sedanie.
-
- Użytkownik
Panowie będę wymieniał filtr paliwa w moim klekocie... Wziąć Boscha czy Manna? Mann droższy o 5 zeta. Jest jakaś różnica w jakości?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
-
- Forum Master
Oba są dobre. Bez różnicy który weźmiesz.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Qto pisze: ↑wt wrz 18, 2018 09:43Nie no wiem jak ten mechanizm działa. Na odchylonym fotelu akurat w ogóle się pas nie wysunie. Dzisiaj już będę miał na stole pasy lewy i prawy...a za tydzień drugi komplet także wszystko sobie porównam.
Ogólnie pozycja montażu mechanizmu pasa definiuje jego konstrukcję. Pamiętam jak do Tarpana montowałem automatyczne ( zwijane) pasy z Poloneza to też miałem z tym problemy. Trzeba było mechanizm przykręcić w odpowiedniej pozycji bo jak był przekręcony wokół osi śruby mocującej do przodu albo do tyłu za bardzo, to właśnie mechanizm nie chciał działać jak powinien. Może też być tak, że się coś w mechaniźmie pokiełbasiło. Tego wykluczyć się nie da. Mnie się kiedyś rozwinął Polonezowski. Co się nakombinowałem żeby to poskładać do kupy
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Hej, wczoraj podłączyłem te dwa kabelki do świateł dziennych i działają one dziwnie. Na zapłonie i odpalonym aucie jak mam ustawione na przełączniku świateł 0, to świeca się światła mijania oraz podświetla się deska rozdzielcza itp., jak ustawię światła pozycyjne, to gasną światła mijania, a na pozycji mijania wszystko się świeci. Czy przypadkiem nie powinno być, tak że na pozycji 0, świecą się światła mijania, ale nie deska rozdzielcza?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Tylko deska? Co z podświetleniem tablicy rejestracyjnej i postojowkami?
Odlacz kabelek szaro/fioletowy i zobacz co się zmieni...powinny same mijania działać.
Odlacz kabelek szaro/fioletowy i zobacz co się zmieni...powinny same mijania działać.
Panowie z etka- potrzebuje nr pompy hamulcowe do samochodu golf IV tdi Atd 2003 o nr vin wvwzzz1jz3u032939
oswoić autyzm, http://www.michalautyzm.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
-
- Forum Master
Ośka, 4motion, ABS, ESP?
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
A co ci się dzieje ? Ostatnio znajomy w A4 B5 też chciał wymieniać pompę z serwem bo mu nie hamowało. Po sprawdzeniu okazało się że wąż od podciśnienia przestał istnieć
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Witam posiada ktoś program do odczytania pinu immo?
Przeszukałem cały internet i same wirusy. Sprawa pilna
Poszukaj na Google VagEepromProgrammerperki pisze:Witam posiada ktoś program do odczytania pinu immo?
Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka
Dysponuje ktoś instrukcją montażu halogenów Hella Micro DE? Najlepiej w wersji sterowanej pilotem, ale zwykłą też nie pogardzę.
Koledzy mam pytanko... Kupiłam nowy filtr paliwa i są dołączone dwa oringi (chyba tak to się nazywa), niebieski i czarny które zakłada się na ten zaworek. Jaka jest prawidłowa kolejność montażu tych oringów? Czarny na dole niebieski na górze, odwrotnie, czy bez różnicy? Bo tak sobie pomyślałam, że skoro są dwa kolory to może powinny być zamontowane w odpowiedniej kolejności
ALH: 139KM/311Nm
-
- Forum Master
Jeśli są tych samych wymiarów to nie widzę sensu mieszania ich przeznaczenia.