Sprawdź czy nie da się blaszek do których przychodzi pancerz linki przełożyć ze starych zacisków i dźwignie. Być może masz zaciski z innego VW.Koniu15 pisze: ↑czw sie 08, 2019 22:30Witam mam problem jak zwykle z MK4 mianowicie miałem do wymiany zaciski tył oba .sprzedający zapewniał mnie że zaciski bd pasować do golf 4 ale po odkreceniu koła okazało się że to nie są te same zaciski bo mają w innym miejscu odpowiecznik i mocowanie linki Ale reszta są podobne do siebie pytanie czy ktoś z was miał podobny problem i to u siebie już rozwiązał?. Linki brakuje ok 10 cm żeby można było zapiac linkę.Pytanie czy mozna kupić dłuższą linkę?.Proszę o pomoc bo zaciski są w zajefajnym stanie i szkoda mi je wymieniać.A no i przewody w nowych naciskach były grubsze
Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Re: Kącik posiadaczy MK4
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Raczej na pewno z innego jak się na nie patrzy to właśnie tym byłem się różnią
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Udało mi się ściągnąć 1 część z zacisku czy tylko muszę zdemontować czy coś jeszcze ?
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Jak tak patrzę na to górne zdjęcie, to nie jestem pewien, czy przypadkiem nie przykładasz zacisku prawego do lewego. Pamiętaj że odpowietrznik musi być zawsze na górze zacisku. W przeciwnym razie nie odpowietrzysz układu hamulcowego poprawnie. Na górnym zdjęciu ( tym z zaciskami) nie widzę odpowietrznika w zacisku po prawej więc być może jest po prawej jego stronie ( za dźwignią), a na lewym zacisku jest po lewej stronie. Jeśli tak jest to znaczy że pomyliłeś zaciski stronami (porównujesz prawy z lewym). Sprawdź to bo może się okazać, że nie trzeba zmieniać nawet tych ramion.
Ewentualnie zrób zdjęcie tak, aby w obu zaciskach było widać jednocześnie odpowietrzniki.
Ewentualnie zrób zdjęcie tak, aby w obu zaciskach było widać jednocześnie odpowietrzniki.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Wszystko się zgadza to są inne zaciski w sensie inne strony zaciskow .senk właśnie w tych mocowaniach linki są za wysoko w starciu są niżej są A w nowych dużo za wysoki i pociąg jest troszkę bardziej przesunięty nie można linki zamocować bo są za wysoki te podpory do linki . I W prawym i w lewym jest ta sama historia .
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
gdzie w tym drugim zacisku jest odpowietrznik?
Przednie zaciski też można odwrotnie założyć...pasują...tylko nie odpowietrzysz układu
Przednie zaciski też można odwrotnie założyć...pasują...tylko nie odpowietrzysz układu
W tym też jest szkopuł że jest tak jak by od góry
- Qto
- _
- Kontakt:
Macie jakiś patent na wkładanie szyb w tylne drzwi żeby nie poj...ać folii? Ostatnio męczyłem się z tym strasznie i na jednej szybie rozdarlem folię
Za jakiś czas będę robił wszystkie szyby jeszcze raz i tym razem nie chciałbym mieć dziurki na folii...
Ostatnio zrobiłem tyły delikatnie...Teraz chce wszystkie ciemne zrobic i przody zmieniać na przegląd...
Za jakiś czas będę robił wszystkie szyby jeszcze raz i tym razem nie chciałbym mieć dziurki na folii...
Ostatnio zrobiłem tyły delikatnie...Teraz chce wszystkie ciemne zrobic i przody zmieniać na przegląd...
Panowie, wypaliła się skrzynka bezpieczników na akumulatorze, dokładnie w miejscu czarnego kabla od alternatora. Problem jest taki, że skrzynki w używce są do dostania, ale zazwyczaj z wejściem na wtyczkę wychodzącą na prosto a ja potrzebuję taką z wejściem na dół. Nowa w ASO około 345 zł, zamienniki około 120 zł, ale trochę się boję tego zakładać bo ten plastik wygląda mega tandetnie i boję się co będzie się działo jak dostanie trochę temperatury.. Jakieś rady?
Możesz wyczyścić upalony bezpiecznik papier ścierny i naj lepiej dac nowy kabel od alternatora.
Ja mam znowu nowy problem z zaciskami sobie poradziłem okazało się że zaciski mam z Audi A4 B6 muszę zmienić tylko mocowania linki i tyle .Ale mam nowy problem błąd 17605 czujnik obrotu wału auto ciężko odpala i nie ma siły się rozpędzić. Czujnik wymieniłem A problem został ten sam.POMOCY POTRZEBUJE PORADY
Nie ma szans, część tej skrzynki się stopiła.. Zastanawiam się czy szukać dalej używki czy spróbować założyć zamiennik. W ostateczności wrzucę oryginał, przynajmniej powinien być spokój na długi czas.
- Qto
- _
- Kontakt:
załóż skrzynkę z poziomym wyjściem na wtyczkę...w nich wyeliminowano problemy lichych styków