Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Vwolf86
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2002r.
- Silnik: 1.9
- Kontakt:
Re: Kącik posiadaczy MK4
Ma tu kto opis pinów do modułu airbag? 1C0 909 605 A
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Zastanawiam się w sumie nad głośnomówiącym w aucie, ale rozumiem, że moduł telefonu to ten: 1J0035729B? I jak z takim modułem i mikrofonem w lampce podsufitki odbiera się telefon, poprzez podłączenie wszystkiego do radia czy za pomocą tych starych telefonów noki, co były mocowane do schowka pasażera? Podejrzewam, że nie da się tego jakoś połączyć z nowoczesnym smartfonem i odbierać z niego połączeń?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Szkoda zachodu. Raczej że smartfonem nie zadziała. Ewentualnie dołożyć firmowke zestaw głośnomówiący na bluetooth. Np BURY.kewinpol pisze: ↑sob mar 19, 2022 19:08Zastanawiam się w sumie nad głośnomówiącym w aucie, ale rozumiem, że moduł telefonu to ten: 1J0035729B? I jak z takim modułem i mikrofonem w lampce podsufitki odbiera się telefon, poprzez podłączenie wszystkiego do radia czy za pomocą tych starych telefonów noki, co były mocowane do schowka pasażera? Podejrzewam, że nie da się tego jakoś połączyć z nowoczesnym smartfonem i odbierać z niego połączeń?
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Pany. Problem mam. Licznik nie przyjmuje dwóch ostatnich cyfer kodowania. Nie mogę włączyć czujnika poziomu oleju oraz liczba dystansow.
Miałem wcześniej fabrycznie licznik z motometra 1/2fis immo3 z kodowaniem 01112
Teraz jest vdo fulfis z kodowaniem 21100
211x0 działa tylko 0 i 3, 1 i 2 za chiny nie da rady włączyć
2110x tylko 0 działa
W Silniku oraz liczniku przywracalem ustawienia fabryczne, odswiezalem gatewaya, logowalem sue do zegarów pinem licznika- świeci się kontrolka zalogowania, kodowania dalej nie przyjmuje.
Miał ktoś tak? Co może być z tym? Bo ja już nie wiem co z tym robić
2110x tylko 0 działa
W Silniku oraz liczniku przywracalem ustawienia fabryczne, odswiezalem gatewaya, logowalem sue do zegarów pinem licznika- świeci się kontrolka zalogowania, kodowania dalej nie przyjmuje.
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
Jaki jest numer poprzedniego i aktualnego licznika? Nie jest przypadkiem kombinowany z Passata? Nie ma żadnych zapisanych błędów?Vwolf86 pisze: ↑sob mar 19, 2022 23:20Pany. Problem mam. Licznik nie przyjmuje dwóch ostatnich cyfer kodowania. Nie mogę włączyć czujnika poziomu oleju oraz liczba dystansow.
2110x tylko 0 działa
-
- Gadatliwa bestia
Panowie, przy okazji wymiany lampki podsufitki, w końcu zabrałem się za montaż diód z lampki z audi, by zrobić coś na wzór lampki z passata w8. Przewody z jednej i drugiej diody ciągnę podsufitką do słupka A i potem chce się wpiac nimi w regulator natężenia oświetlenia. Chyba, że można wpiac minus z diody w którąś z blaszek, które są w lampce? Jak to wygląda, ponieważ w jednym z poradników, jest napisane, żeby minus z diody wpiac w jedną z blaszek, które znajdują się w lampce?
Edit. Lampka przerobiona, diody już na swoich miejscach, przeciągnąłem przewody do regulatora oświetlanie, wlutowałem je, diody ładnie świecą tak jak powinny od cupholdera do okolicy ręcznego. Szczęśliwy pojechałem do sklepu, wchodzę do auta normlanie zaświeca się oświetlenie podsufitki, wyciągam kluczyk ze stacyjki też się włącza, ale jak chce już ręcznie włączyć przyciskiem oświetlenie to nie działa, z tyłu, z przodu i tak samo nie ma światła od słoneczników, a po otwarciu drzwi oświeca się wszystko normalnie. O co chodzi?
Edit. Lampka przerobiona, diody już na swoich miejscach, przeciągnąłem przewody do regulatora oświetlanie, wlutowałem je, diody ładnie świecą tak jak powinny od cupholdera do okolicy ręcznego. Szczęśliwy pojechałem do sklepu, wchodzę do auta normlanie zaświeca się oświetlenie podsufitki, wyciągam kluczyk ze stacyjki też się włącza, ale jak chce już ręcznie włączyć przyciskiem oświetlenie to nie działa, z tyłu, z przodu i tak samo nie ma światła od słoneczników, a po otwarciu drzwi oświeca się wszystko normalnie. O co chodzi?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Panowie, prośba o podpowiedź, gdzie może być przyczyna zapocenia, jak widać na zdjęciach.
Miska od dołu w trzech ujęciach i osłona dolna (pasuje z Octavii I).
Golf IV, 1,6 BCB, przebieg 210 tys. rocznik 2004.
Miska od dołu w trzech ujęciach i osłona dolna (pasuje z Octavii I).
Golf IV, 1,6 BCB, przebieg 210 tys. rocznik 2004.
-
- Gadatliwa bestia
Dzisiaj jeszcze raz na spokojnie przelutowalem przewody przy regulatorze oswietlenia i wszystko działakewinpol pisze: ↑pn mar 21, 2022 23:44Panowie, przy okazji wymiany lampki podsufitki, w końcu zabrałem się za montaż diód z lampki z audi, by zrobić coś na wzór lampki z passata w8. Przewody z jednej i drugiej diody ciągnę podsufitką do słupka A i potem chce się wpiac nimi w regulator natężenia oświetlenia. Chyba, że można wpiac minus z diody w którąś z blaszek, które są w lampce? Jak to wygląda, ponieważ w jednym z poradników, jest napisane, żeby minus z diody wpiac w jedną z blaszek, które znajdują się w lampce?
Nie nazwałbym tego zapoceniem, tylko konkretnym wyciekiem. Najprościej będzie chyba wszystko porządnie umyć i wtedy zaobserwować skąd cieknie...
Co do osłony, to jeśli jest plastikowa, to jej montaż w benzynie to bardzo słaby pomysł. Wydech jest blisko niej, a gdy się mocno nagrzeje, to mogą zdarzyć się różne nieprzewidziane sytuacje.
Dziękuję . Dziś podniosłem auto, zdjąłem koła zimowe i spuściłem olej. Jutro, w ciągu dnia, ze względu na ilość światła, będzie umyty tył i dół silnika, i zobaczymy. Przy okazji wymiana klocków hamulcowych.
A co do tej osłony, to masz rację. Oryginalnie jest tam, taka mniej więcej długa na 30 cm. Tak, że wydech jest odkryty. Skrócę tą którą już mam, do odpowiedniego rozmiaru.
A co do tej osłony, to masz rację. Oryginalnie jest tam, taka mniej więcej długa na 30 cm. Tak, że wydech jest odkryty. Skrócę tą którą już mam, do odpowiedniego rozmiaru.
Tak, oryginalnie jest 1J0825237R.jmw pisze: ↑śr mar 23, 2022 22:02Dziękuję . Dziś podniosłem auto, zdjąłem koła zimowe i spuściłem olej. Jutro, w ciągu dnia, ze względu na ilość światła, będzie umyty tył i dół silnika, i zobaczymy. Przy okazji wymiana klocków hamulcowych.
W tych silnikach wycieki pojawiają się spod odmy silnika oraz korka spustowego oleju. Nieraz też cieknie na uszczelniaczu wału korbowego i spływa potem w okolicach korka....osłonę koniecznie skróć bo będzie pożar.
Osłona skrócona i w miejscu gdzie jest plecionka z układu wydechowego, wycięte podłużnie wokół niej.
Zakręcony nowy korek z uszczelką. Tu nie ma zapocenia.
Zrobione 20 km, a będzie dziś jeszcze dłuższa trasa, celem m.in. dotarcia nowych klocków hamulcowych.
Zajrzałem pod auto, zapocenie jest od góry. Kusi mnie rozebrać tą odmę, wyczyścić i wymienić uszczelki. Czy nie ma tam jakichś niespodzianek, bo wygląda na nieskomplikowaną operację:
Zakręcony nowy korek z uszczelką. Tu nie ma zapocenia.
Zrobione 20 km, a będzie dziś jeszcze dłuższa trasa, celem m.in. dotarcia nowych klocków hamulcowych.
Zajrzałem pod auto, zapocenie jest od góry. Kusi mnie rozebrać tą odmę, wyczyścić i wymienić uszczelki. Czy nie ma tam jakichś niespodzianek, bo wygląda na nieskomplikowaną operację:
Na ogół wymiana oringów wystarcza. Jeżeli nie miałeś kłopotów zimą z wyrzuconym olejem wskutek zamarznięcia odmy to wiele tam nie wyczyścisz....