Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
macie jakiś pomysł na przyczynę takich błędów? :
01135 - Interior Monitoring Sensors
36-10 - Open Circuit - Intermittent
36-00 - Open Circuit
Nie występują razem...po montażu kontroli był ten drugi, ale nie było lampek z czujnikami...teraz są lampki i jest ten pierwszy błąd, włącza się alarm (kontrola wnętrza go włącza). Z niedzieli na poniedziałek całą noc wył...ale od wczoraj południa dopiero dziś popołudniu się włączył
36-00 - Open Circuit
Nie występują razem...po montażu kontroli był ten drugi, ale nie było lampek z czujnikami...teraz są lampki i jest ten pierwszy błąd, włącza się alarm (kontrola wnętrza go włącza). Z niedzieli na poniedziałek całą noc wył...ale od wczoraj południa dopiero dziś popołudniu się włączył
- Paviarotti
- Lord GTI
Kącik posiadaczy MK4
Osłona gumowa przegubu wewnętrznego lepiej Febi czy Lobro? bo mogę tylko z tych wybrać, cza szybko zakładać
Kącik posiadaczy MK4
Lobro podobno najlepsze.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
- Stanley777
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
Paviarotti, kilka miesięcy temu zmieniałem u siebie osłonę przegubu wewnętrznego i brałem firmy Spidan, na moją opinię jest to naprawdę dobry zamiennik i co najważniejsze nie jakiś badziew platikopodobny tylko elastyczny który poddaje się na swoją pracę.
Miałem brać ori ze srAso ale gość nawet nie potrafił mi określić czy ta osłona będzie gumowa czy plastikowa
Miałem brać ori ze srAso ale gość nawet nie potrafił mi określić czy ta osłona będzie gumowa czy plastikowa
Mój Były Golfik
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
- Paviarotti
- Lord GTI
Kącik posiadaczy MK4
Stanley777, niestety tej firmy nie miałem dostępnej w sklepie, a nie miałem czasu na szukanie gdzie indziej.
Wezmę w takim razie chyba Lobro tak jak Robson91 powiedział zresztą mają przyjść dwie to obadam, której firmy lepsza.
Wezmę w takim razie chyba Lobro tak jak Robson91 powiedział zresztą mają przyjść dwie to obadam, której firmy lepsza.
Re: Odp: Kącik posiadaczy MK4
Dwie możliwości:Qto pisze:macie jakiś pomysł na przyczynę takich błędów? :
36-00 - Open Circuit
Uszkodzony czujnik lub komfort. Rozumiem, że z kablami wszystko ok?
Kącik posiadaczy MK4
krazorek, AXR to PD, a nie VP i tam sie ustawia synchro.
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2015 09:31 przez KoJ@K, łącznie zmieniany 1 raz.
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
Kącik posiadaczy MK4
No i właśnie już nie wiem od czego się zabrać z tym kręceniem na ciepłym silniku. Jedni piszą ze dawka i kąt wtrysku, jedni ze rozrusznik, a inny o poprawie mapy
Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
Kącik posiadaczy MK4
Dzięki za odpowiedź. Czy przy sprawdzaniu ma to znaczenie czy silnik jest rozgrzany?daniel.wwe pisze:W PD sprawdza się kat synchronizacji walka w gr 004 ostatnia kolumna. Optymalnie wartość synchronizacji ma być najbliższa 0
Paviarotti Zwróć uwagę na to, że w AXR występowały dwa typy przegubów. Jeden typ miał osłonę plastikową, a drugi gumową i wewnętrznie też czymś się różniły... Ja miałem ten z gumową, a w sklepie poczęstowali mnie plastikową osłoną i za grzyb nie mogłem jej doszczelnić. Nawet do mechanika pojechałem, żeby mi specjalnym sprzętem tę opaskę zacisnął. Cały czas gubił smar. Wręcz jak się kierownicą kręciło to słychać było jak opaska po frezie skacze... Niby Lobro, ale jak dla mnie nie spełniało swojej roli.
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Re: Kącik posiadaczy MK4
checin podczas odpalania zaloguj jakas gr i bedziesz wiedzial jakie obr ma rozrusznik. Z tego co pamietam to chyba do bezproblemowego odpalenia potrzeba ok 250obr
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
cinek2004, zakładam że kable ok...chociaż nie sprawdzałem, wiązki dłubałem prawie dwa lata temu
...w sumie nie kasowałem błędów, mogłem chociaż sprawdzić czy od razu wraca czy za jakiś czas. Mam gdzieś drugi komplet lampek, ale jestem kilka dni po przeprowadzce więc pewnie nie prędko będę kopał w częściach od auta...
...w sumie nie kasowałem błędów, mogłem chociaż sprawdzić czy od razu wraca czy za jakiś czas. Mam gdzieś drugi komplet lampek, ale jestem kilka dni po przeprowadzce więc pewnie nie prędko będę kopał w częściach od auta...
- arekgroszek
- Użytkownik
- Auto: GOLF IV
- Silnik: 1.8T
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Qto,
U mnie występuje ten sam błąd ale nic nie wyło może coś zaległo w środku i uruchomiło alarm bo nie wiem od jakiego ruchu się uruchomi nawet chociaż wiem, że jak zrobiłem na samym początku na krótko włącznik i lampki to błędu nie było po godzinie prób więc zabrałem się za składanie ale teraz powraca i sam muszę to rozgrzebać pół samochodu to będę podłączać wszystko na nowo
U mnie występuje ten sam błąd ale nic nie wyło może coś zaległo w środku i uruchomiło alarm bo nie wiem od jakiego ruchu się uruchomi nawet chociaż wiem, że jak zrobiłem na samym początku na krótko włącznik i lampki to błędu nie było po godzinie prób więc zabrałem się za składanie ale teraz powraca i sam muszę to rozgrzebać pół samochodu to będę podłączać wszystko na nowo
- Paviarotti
- Lord GTI
Kącik posiadaczy MK4
krazorek, w końcu przyszedł Spidan i go wziąłem, ale zawartość pudełka i wszystko po przemacaniu identyczne jak w Lobro.
Jak wymieniałem kiedyś zewnętrzny to też był problem zacisnąć, ale w końcu jakoś się udało. Myślę, że z wewnętrznym nie będzie problemu, chociaż dziwne, bo trochę ponad pół roku temu wymieniałem cały przegub wewnętrzny na ori używkę i już przerwało osłonę.
Najbardziej to się opłaci kupić całą półośkę na allegro (są po 30/40zł już) i mamy wtedy dwie gumy i dwa przeguby jak coś ;]
Jak wymieniałem kiedyś zewnętrzny to też był problem zacisnąć, ale w końcu jakoś się udało. Myślę, że z wewnętrznym nie będzie problemu, chociaż dziwne, bo trochę ponad pół roku temu wymieniałem cały przegub wewnętrzny na ori używkę i już przerwało osłonę.
Najbardziej to się opłaci kupić całą półośkę na allegro (są po 30/40zł już) i mamy wtedy dwie gumy i dwa przeguby jak coś ;]
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Alarm włączył się ponownie, przyczyna: 32 - czyli kontrola wnętrza, pomimo że w adaptacjach jest OFF.
Błąd skasowany, trochę pojeździłem...wieczorem sprawdzę czy błąd wrócił.
Jak jeszcze raz alarm się włączy to odpinam lampki...to one zostały podpięte kilka dni temu. Komfort jeździ w aucie prawie dwa lata...wiązki robione w tym samym czasie a problemu są dopiero od paru dni.
W ostatnim czasie montowane były tapicerki słupków i wszystkie plastiki podsufitki, lampki itd. Ściągnę jeszcze słupek A kierowcy i zobaczę czy wiązka ok...
Błąd skasowany, trochę pojeździłem...wieczorem sprawdzę czy błąd wrócił.
Jak jeszcze raz alarm się włączy to odpinam lampki...to one zostały podpięte kilka dni temu. Komfort jeździ w aucie prawie dwa lata...wiązki robione w tym samym czasie a problemu są dopiero od paru dni.
W ostatnim czasie montowane były tapicerki słupków i wszystkie plastiki podsufitki, lampki itd. Ściągnę jeszcze słupek A kierowcy i zobaczę czy wiązka ok...