Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
Kącik posiadaczy MK4
KoJ@K, a u Ciebie przez zimę jak? jest sens zmieniać jeśli teraz nie mam żadnych problemów i biegi chodzą w każdą porę roku jak w masełko?
Kącik posiadaczy MK4
Wiadomo, ze w zime ciezej beda chodzily biegi z poczatku, ale po rozgrzaniu juz jest okej. Po ~250 000 olej napewno nie ma takich wlasciwosci jak nowy. Ja wymienialem od razu jak robilem sprzeglo, a Ty zrobisz jak uwazasz.
Kącik posiadaczy MK4
mass143, Przy dodaniu gazu tak nim zatelepotało jakby nie palił na króryś garnek. Te cykanie to może być przeskakująca iskra.
Kącik posiadaczy MK4
Pany zauważyłem, że co jakiś czas tak jakby lubi szarpnąć delikatnie ( zawsze myślałem, że to gwint jak złapie nierówność) ale też lewarek zaczał mi chodzić na boki przy wrzuconym biegu, oczywiście jak poruszam nim, skrzynia pada?
Kącik posiadaczy MK4
Chodzi o ten klekot najbardziej to słychać w 5-6 sekundzie. Wróciłem z trasy 400km i to się zaczęło.W tym prawie 200km po A4 z prędkością 160km/h+ do 220...
To cykanie pochodzi z tego "czegoś" czarnego pomiędzy zbiornikiem spryskiwaczy, a zbiornikiem od płynu chłodzącego.
To cykanie pochodzi z tego "czegoś" czarnego pomiędzy zbiornikiem spryskiwaczy, a zbiornikiem od płynu chłodzącego.
Kącik posiadaczy MK4
Pochłaniacz oparów paliwa, normalne że cyka.mass143 pisze:To cykanie pochodzi z tego "czegoś" czarnego pomiędzy zbiornikiem spryskiwaczy, a zbiornikiem od płynu chłodzącego.
Re: Kącik posiadaczy MK4
Ale cykanie swoją drogą ale tu coś więcej chyba słychać, u mnie niby nic nie było a wymieniony rozrząd plus łańcuch na wałki i napinacz hydrauliczny
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
no mówię, że klekota jak stary diesel
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Sprawdź zapłon ewentualnie gaz bo widzę listwe
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
Kącik posiadaczy MK4
Ma ktoś może z was schemat jak zrobiona jest wiązka tempomatu do MKIV?
@UP
I czy przy montażu tempomatu istniejące kable przy kostkach (chodzi mi o podszybie) wyczepiamy i podpinamy wiązkę tempomatu czy mostkujemy ze starą wiązką?
@UP
I czy przy montażu tempomatu istniejące kable przy kostkach (chodzi mi o podszybie) wyczepiamy i podpinamy wiązkę tempomatu czy mostkujemy ze starą wiązką?
Ostatnio zmieniony pt paź 02, 2015 22:44 przez checin, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
Robson zapłon jest ok bo silnik chodzi równo, odpala normalnie itd. Instalacja też, poza tym na pb czy lpg jest tak samo. Poczytałem trochę i wychodzi na to, że uszkodzony hydrauliczny napinacz tak stuka. Boję się tylko, że jak już się wezmę za rozrząd to okaże się też do zrobienia sprzęgło albo dwumas...
Wysłane z mojego LG G3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG G3 przy użyciu Tapatalka