Starzejesz sięToldi350 pisze:Pierwsze wrazenie na sottozero3 ze sa glosniejsze niż letnie Bridgestony s001 ( fabryczne )
Ale pocieszyłeś mnie, będzie to piersze moje auto od X lat, gdzie będę mógł usłyszeć szum opon
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Starzejesz sięToldi350 pisze:Pierwsze wrazenie na sottozero3 ze sa glosniejsze niż letnie Bridgestony s001 ( fabryczne )
Chyba szersze chciałeś napisać bo akurat masz niższe na 17.Ja mam 235/45/17 i jest ok. Wybrałem je dlatego, że są wyższe od 225/45 a zimą lepiej mieć więcej opony.
Są dwie szkoły.zimą lepiej mieć więcej opony.
Chciałem napisać wyższe bo profil 45 przy szerokości 235 jest wyższy niż przy szerokości 225.Pietiapk1 pisze:Chyba szersze chciałeś napisać bo akurat masz niższe na 17.Ja mam 235/45/17 i jest ok. Wybrałem je dlatego, że są wyższe od 225/45 a zimą lepiej mieć więcej opony.
Są dwie szkoły.zimą lepiej mieć więcej opony.
Ale prawdą jest, że jak wjedziesz w głębszy śnieg to łatwiej wyjechać na węższych oponach, bo masz większy nacisk i mniejszy opór toczenia.
Z kolei na takie zimy jak ostatnio to wcale nie zalecane jest zmieniać opony na węższe, choć pamiętam jak pytałem się w ASO to dedykowana do 6 R była 215 albo 205 na 17-tce.
Węższe czy szersze ja zostawiłem akurat taki sam rozmiar, choć uważam, że lepiej mieć większy profil w zimie, bo nigdy nie wiesz jak wysoki jest krawężnik pod śniegiem, albo dziura w drodze
A który masz indeks prędkości? Bo ja jestem zdecydowany na te opony, ale chciałbym W. Według etykietek one mają głośność C, a indeks V ma aż E... :/Toldi350 pisze:Pierwsze wrazenie na sottozero3 ze sa glosniejsze niż letnie Bridgestony s001 ( fabryczne )
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości