Czyszczenie filtra gąbkowego VWR
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Czym wyczyścić gąbkowy filtr VWR 600? Są zestawy do mycia i oliwienia K&N ale to raczej do filtrów tego producenta. Co użyć do gąbki od VWR?
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
Pipercross lepszy. Na allegro kupisz.
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Czysciłem 2 tygodnie temu Pipercrossem. Wszystko sie udało
Dzięki za pomoc
Dzięki za pomoc
-
- Ma gadane
Mój po 15k nie nadawał się do użytku.
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Ja co 5k czyszcze, jeden mi sie rozsypał bo kąpiel mu robiłem teraz tylko odrkurzam
https://www.facebook.com/Golfr500/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja swój wyczyściłem w weekend. Też mi się trochę rozszedł na łączeniu. Mniej niż temu ziomkowi z filmu, ale jednak. Mam wrażenie, że jakość samych tych filtrów jest słaba... Jeździłem wcześniej w poprzednich autach na K&N-ach i to inna bajka. Łącznie z tym zbrojeniem konstrukcji. Tu jest zwykła rozpadająca się gąbka. Jakoś to do mnie nie przemawia. Nie wiem czy nie przypasować jakiegoś K&Na do tej puszki VW Racing...
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Re: Czyszczenie filtra gąbkowego VWR
To juz lepiej przypasuj Pipercrossa . Tylko ten filtr nietypowy z VWR i kosztuje z 600-700 pln jak sie nie myle. Raz widziałem filtr z VWR własnie to rozpadł sie w reku, ciekawe ile tego w dolot poszlo .44FG pisze:Ja swój wyczyściłem w weekend. Też mi się trochę rozszedł na łączeniu. Mniej niż temu ziomkowi z filmu, ale jednak. Mam wrażenie, że jakość samych tych filtrów jest słaba... Jeździłem wcześniej w poprzednich autach na K&N-ach i to inna bajka. Łącznie z tym zbrojeniem konstrukcji. Tu jest zwykła rozpadająca się gąbka. Jakoś to do mnie nie przemawia. Nie wiem czy nie przypasować jakiegoś K&Na do tej puszki VW Racing...