A Ty co dzisiaj zrobiłeś dla swojej eRki?

Forum entuzjastów Golfa R, R32

Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP

gluszcz
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: gluszcz » ndz kwie 15, 2012 14:53

Rybak pisze:Te gumy nie dość,że zajebiście kleiły (jazda w zakrętach to była bajka) to jeszcze były naprawdę komfortowe do codziennej jazdy.Miałem wrażenie,że auto jedzie jak po szynach i że ma dwa razy bardziej precyzyjny układ kierowniczy niż u mnie.Ja te gumy brałbym w ciemno...
+1 ,Tomasz też mnie przewiózł na nich :D

Awatar użytkownika
Rybak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Rybak » pn kwie 16, 2012 10:23

daniel1d pisze:Tylko bez wyświetlacza który wyświetla bieg to można czasem zapomnieć na jakim biegu się jedzie
Tak samo jak się jedzie w trybie manualnym z dsg,też się czasem zapomina,ale na szczęście jest wyświetlacz.Jak mnie czasem znudzi już jazda w trybie automatycznym,to wrzucam drążek w tryb manualny i jest fun zdecydowanie większy (manetki przy kierownicy z natury odrzucam,mimo,że są na prawdę poręczne,ale wg mnie jazda na nich jest bezpłciowa).Niezaprzeczalną zaletą jazdy z dsg w tym trybie jest to,,że robisz pyk i już siedzi następny bieg,nie trzeba szarpać gałą (bo już się dość naszarpałem w młodzieńczych latach :hmm: ).Daniel,pomyśl lepiej nad wrzuceniem dsg do swojej gabloty,bo szlak chyba jest przetarty... :P

Awatar użytkownika
korzen88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: A Ty co dzisiaj zrobiłeś dla swojej eRki?

Post autor: korzen88 » pn kwie 16, 2012 11:19

Rybak pisze:
daniel1d pisze:Tylko bez wyświetlacza który wyświetla bieg to można czasem zapomnieć na jakim biegu się jedzie
Tak samo jak się jedzie w trybie manualnym z dsg,też się czasem zapomina,ale na szczęście jest wyświetlacz.Jak mnie czasem znudzi już jazda w trybie automatycznym,to wrzucam drążek w tryb manualny i jest fun zdecydowanie większy (manetki przy kierownicy z natury odrzucam,mimo,że są na prawdę poręczne,ale wg mnie jazda na nich jest bezpłciowa).Niezaprzeczalną zaletą jazdy z dsg w tym trybie jest to,,że robisz pyk i już siedzi następny bieg,nie trzeba szarpać gałą (bo już się dość naszarpałem w młodzieńczych latach :hmm: ).Daniel,pomyśl lepiej nad wrzuceniem dsg do swojej gabloty,bo szlak chyba jest przetarty... :P
Manetki są super Jarku, przerzucając biegi manetkami masz większą kontrole nad kierownicą :jezor: drążek do zmiany jest dla starszych panów z mercedesów :grin:

Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7

Awatar użytkownika
daniel1d
Forumowy spamer :)

Post autor: daniel1d » pn kwie 16, 2012 12:12

Rybak pisze:.Daniel,pomyśl lepiej nad wrzuceniem dsg do swojej gabloty,bo szlak chyba jest przetarty... :P
Tylko był by pewnie problem żeby wszystko razem współpracowało czyli seryjny komp z dsg i z vemsem.I kolejny problem żeby kupić swapa kompetnego z dsg do MKIV.

www.proturbo.com.pl

Awatar użytkownika
zlos
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: zlos » pn kwie 16, 2012 18:56

Daniel, ale Mk4 R32 w DSG to jak biały kruk... bardzo niewiele jest takich aut na rynku, a w handlu to już w ogóle rodzynek.

Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo

Awatar użytkownika
daniel1d

Post autor: daniel1d » pn kwie 16, 2012 19:10

zlos pisze:Daniel, ale Mk4 R32 w DSG to jak biały kruk... bardzo niewiele jest takich aut na rynku, a w handlu to już w ogóle rodzynek.
Wiem :P Kiedyś mogłem kupić cały swap dsg do r32, oprócz kompa skrzyni dochodzi jeszcze kilka innych gadżetów. Skrzyń dsg na allegro jest sporo i ceny nawet nie duże..Jak kupowałem swojego poprzedniego golfa 2.8 to jego były właściciel przyjechałem właśnie MKIV R32 w dsg, pamiętam jak mówił że dał za niego 50 czy 60tyś. A teraz już ktoś inny nim śmiga na japońskich felgach :P

www.proturbo.com.pl

Awatar użytkownika
MatthewG
VW Baron
VW Baron

Post autor: MatthewG » pn kwie 16, 2012 20:59

daniel1d pisze:A teraz już ktoś inny nim śmiga na japońskich felgach :P
Konrad :-)

2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20

Awatar użytkownika
Rybak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Rybak » pn kwie 16, 2012 21:57

korzen88 pisze:Manetki są super Jarku, przerzucając biegi manetkami masz większą kontrole nad kierownicą
Na pewno jest to zajefajne rozwiązanie,ale dla kogoś kto przez lata mieszał kijem w podłodze, to tego kija czasem brakuje,tym bardziej,że na co dzień jeżdżę manualem.Dla tego w trybie manualnym wolę pykać gałą niż korzystać z manetek (mimo,że są o niebo poręczniejsze,a ja całkowicie zapominam o ich istnieniu).Wiesz Olo,to takie stare nawyki,albo typowy automat,albo mieszanie kijem... :-)
daniel1d pisze:Tylko był by pewnie problem żeby wszystko razem współpracowało czyli seryjny komp z dsg i z vemsem.I kolejny problem żeby kupić swapa kompetnego z dsg do MKIV.
Zapomniałem,że to taka rzeżba,przecież już kiedyś o tym bajerzyliśmy na pw,ale ja na Twoim miejscu jeszcze pogadałbym z Patem z Cs.

Awatar użytkownika
KonradzikIV
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: KonradzikIV » pn kwie 16, 2012 23:48

daniel1d pisze:Jak kupowałem swojego poprzedniego golfa 2.8 to jego były właściciel przyjechałem właśnie MKIV R32 w dsg, pamiętam jak mówił że dał za niego 50 czy 60tyś. A teraz już ktoś inny nim śmiga na japońskich felgach
znam gościa :bigok:

Obrazek

Awatar użytkownika
daniel1d

Post autor: daniel1d » wt kwie 17, 2012 13:28

Obuwie do golfa zakupione, miały być 595rs-r ale będą R888..Ogólnie kupiłem federale ale okazało się że nie mają ich w hurtowni i że będą dopiero za dwa tygodnie, a że opony potrzebny mi są na niedziele to sprzedawca zaproponował dobrą cenę za R888.
Obie opony mają plusy i minusy, R888 ma lepszą trakcje i nie trzeba ich mocno rozgrzewać w porównaniu do 595 rs-r, r888 są słabsze na deszczu i szybciej się zużywają.

www.proturbo.com.pl

Awatar użytkownika
zlos
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: zlos » wt kwie 17, 2012 14:15

daniel1d pisze:miały być 595rs-r ale będą R888.
Bardzo porównywalne gumy, oby dobrze służyły :)

Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo

Awatar użytkownika
MatthewG
VW Baron
VW Baron

Post autor: MatthewG » wt kwie 17, 2012 14:43

Właściwie go pomierz z tymi oponami ;)

2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20

Awatar użytkownika
Rybak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Rybak » wt kwie 17, 2012 18:50

Czekam na dobry wynik z Bemowa i trzymam kciuki.Będziesz tam jedynym,albo jednym z nielicznych z naszej stajni :bigok:

Awatar użytkownika
KonradzikIV
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: KonradzikIV » pn maja 07, 2012 19:08

umówiłem dziś eRunię do detailera na SPA lakieru, komory i wnętrza... termin zaraz po naszym powrocie z see...

następnie w przyszły piątek wskakują na auto EBC + red stuffy i niższa sprężyna na tył... potem pasowanie tego wszystkiego z budą..

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Golf R”