+1 ,Tomasz też mnie przewiózł na nichRybak pisze:Te gumy nie dość,że zajebiście kleiły (jazda w zakrętach to była bajka) to jeszcze były naprawdę komfortowe do codziennej jazdy.Miałem wrażenie,że auto jedzie jak po szynach i że ma dwa razy bardziej precyzyjny układ kierowniczy niż u mnie.Ja te gumy brałbym w ciemno...
A Ty co dzisiaj zrobiłeś dla swojej eRki?
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Tak samo jak się jedzie w trybie manualnym z dsg,też się czasem zapomina,ale na szczęście jest wyświetlacz.Jak mnie czasem znudzi już jazda w trybie automatycznym,to wrzucam drążek w tryb manualny i jest fun zdecydowanie większy (manetki przy kierownicy z natury odrzucam,mimo,że są na prawdę poręczne,ale wg mnie jazda na nich jest bezpłciowa).Niezaprzeczalną zaletą jazdy z dsg w tym trybie jest to,,że robisz pyk i już siedzi następny bieg,nie trzeba szarpać gałą (bo już się dość naszarpałem w młodzieńczych latach ).Daniel,pomyśl lepiej nad wrzuceniem dsg do swojej gabloty,bo szlak chyba jest przetarty...daniel1d pisze:Tylko bez wyświetlacza który wyświetla bieg to można czasem zapomnieć na jakim biegu się jedzie
Re: A Ty co dzisiaj zrobiłeś dla swojej eRki?
Manetki są super Jarku, przerzucając biegi manetkami masz większą kontrole nad kierownicą drążek do zmiany jest dla starszych panów z mercedesówRybak pisze:Tak samo jak się jedzie w trybie manualnym z dsg,też się czasem zapomina,ale na szczęście jest wyświetlacz.Jak mnie czasem znudzi już jazda w trybie automatycznym,to wrzucam drążek w tryb manualny i jest fun zdecydowanie większy (manetki przy kierownicy z natury odrzucam,mimo,że są na prawdę poręczne,ale wg mnie jazda na nich jest bezpłciowa).Niezaprzeczalną zaletą jazdy z dsg w tym trybie jest to,,że robisz pyk i już siedzi następny bieg,nie trzeba szarpać gałą (bo już się dość naszarpałem w młodzieńczych latach ).Daniel,pomyśl lepiej nad wrzuceniem dsg do swojej gabloty,bo szlak chyba jest przetarty...daniel1d pisze:Tylko bez wyświetlacza który wyświetla bieg to można czasem zapomnieć na jakim biegu się jedzie
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
Tylko był by pewnie problem żeby wszystko razem współpracowało czyli seryjny komp z dsg i z vemsem.I kolejny problem żeby kupić swapa kompetnego z dsg do MKIV.Rybak pisze:.Daniel,pomyśl lepiej nad wrzuceniem dsg do swojej gabloty,bo szlak chyba jest przetarty...
www.proturbo.com.pl
Daniel, ale Mk4 R32 w DSG to jak biały kruk... bardzo niewiele jest takich aut na rynku, a w handlu to już w ogóle rodzynek.
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Wiem Kiedyś mogłem kupić cały swap dsg do r32, oprócz kompa skrzyni dochodzi jeszcze kilka innych gadżetów. Skrzyń dsg na allegro jest sporo i ceny nawet nie duże..Jak kupowałem swojego poprzedniego golfa 2.8 to jego były właściciel przyjechałem właśnie MKIV R32 w dsg, pamiętam jak mówił że dał za niego 50 czy 60tyś. A teraz już ktoś inny nim śmiga na japońskich felgachzlos pisze:Daniel, ale Mk4 R32 w DSG to jak biały kruk... bardzo niewiele jest takich aut na rynku, a w handlu to już w ogóle rodzynek.
www.proturbo.com.pl
Konraddaniel1d pisze:A teraz już ktoś inny nim śmiga na japońskich felgach
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Na pewno jest to zajefajne rozwiązanie,ale dla kogoś kto przez lata mieszał kijem w podłodze, to tego kija czasem brakuje,tym bardziej,że na co dzień jeżdżę manualem.Dla tego w trybie manualnym wolę pykać gałą niż korzystać z manetek (mimo,że są o niebo poręczniejsze,a ja całkowicie zapominam o ich istnieniu).Wiesz Olo,to takie stare nawyki,albo typowy automat,albo mieszanie kijem...korzen88 pisze:Manetki są super Jarku, przerzucając biegi manetkami masz większą kontrole nad kierownicą
Zapomniałem,że to taka rzeżba,przecież już kiedyś o tym bajerzyliśmy na pw,ale ja na Twoim miejscu jeszcze pogadałbym z Patem z Cs.daniel1d pisze:Tylko był by pewnie problem żeby wszystko razem współpracowało czyli seryjny komp z dsg i z vemsem.I kolejny problem żeby kupić swapa kompetnego z dsg do MKIV.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
znam gościadaniel1d pisze:Jak kupowałem swojego poprzedniego golfa 2.8 to jego były właściciel przyjechałem właśnie MKIV R32 w dsg, pamiętam jak mówił że dał za niego 50 czy 60tyś. A teraz już ktoś inny nim śmiga na japońskich felgach
Obuwie do golfa zakupione, miały być 595rs-r ale będą R888..Ogólnie kupiłem federale ale okazało się że nie mają ich w hurtowni i że będą dopiero za dwa tygodnie, a że opony potrzebny mi są na niedziele to sprzedawca zaproponował dobrą cenę za R888.
Obie opony mają plusy i minusy, R888 ma lepszą trakcje i nie trzeba ich mocno rozgrzewać w porównaniu do 595 rs-r, r888 są słabsze na deszczu i szybciej się zużywają.
Obie opony mają plusy i minusy, R888 ma lepszą trakcje i nie trzeba ich mocno rozgrzewać w porównaniu do 595 rs-r, r888 są słabsze na deszczu i szybciej się zużywają.
www.proturbo.com.pl
Bardzo porównywalne gumy, oby dobrze służyłydaniel1d pisze:miały być 595rs-r ale będą R888.
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
Właściwie go pomierz z tymi oponami
2015 - ... Mocy przybywaj?
Czekam na dobry wynik z Bemowa i trzymam kciuki.Będziesz tam jedynym,albo jednym z nielicznych z naszej stajni
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
umówiłem dziś eRunię do detailera na SPA lakieru, komory i wnętrza... termin zaraz po naszym powrocie z see...
następnie w przyszły piątek wskakują na auto EBC + red stuffy i niższa sprężyna na tył... potem pasowanie tego wszystkiego z budą..
następnie w przyszły piątek wskakują na auto EBC + red stuffy i niższa sprężyna na tył... potem pasowanie tego wszystkiego z budą..