Czym pieścisz swoją eRunię?
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Dokładnie. Ideologia, styl życia
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
MatthewG, takie pytanie czym potraktować lakier zaraz po malowaniu tzn. jakis czas temu auto juz było malowane i ma juz jakies rysy ale jeszcze nie było "woskowane" wogóle i chciałbym go jakoś zabezpieczyć itp. itd.?
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli chodzi o czas jaki należy odczekać pomiędzy malowaniem, a jakąś korektą na maszynie to przynajmniej miesiąc, może nawet 3. Producent lakieru takie info na pewno gdzieś udostępnia. Oryginalne lakiery samochodów z grup VAG należą do lakierów twardych, które są trudniejsze w obróbce, zwłaszcza ręcznej. Natomiast biorąc pod uwagę, że masz samochód już malowany to mamy przynajmniej dwie drogi Jedna to próba ręcznej korekty przy pomocy aplikatora Tricolor bądź aplikatora z mikrofibry (tu będzie większa siła "cięcia") i np. Megsa UC, a dodatkowo na to jakiś letni przyjemny w aplikacji wosk, najlepiej pewnie testerek. Druga i szybsza to skorzystanie z jakiegoś środka AIO. Jeśli te ryski są niewielkie to ja osobiście wybrałbym ten sposób, będzie szybciej i przyjemniej, a do tego mniej się zmęczysz. Ja od siebie mogę polecić produkt firmy Muc-Off. Oprócz tego, że ma genialną buteleczkę to jeszcze daje bardzo dobre rezultaty i szybko nie "spłynie". Na to jeszcze jakiś wosk i będzie bardzo przyjemnie Sam ostatnio byłem świadkiem kiedy ten produkt zaaplikowany na czarne piano zrobił wow jak po korekcie na plus/minus 90%. Nie wiem jak zaznajomiony jesteś z detailingiem, ale najważniejsze to nie zrazić się ceną większości produktów bo jedna z ich najważniejszych cech to niesamowita wręcz wydajność. Napisz jeszcze czym myjesz samochód, a ja powiem Ci co należy poprawić.
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
MatthewG, dzieki za ta wyczerpując wypowiedz na pewno jeszcze bede się odzywał narazie zbieram informacje
Co do cen to juz sie przyzwyczaiłem ze kazde hobby kosztuje Duuuuże pieniadze ale w koncu na cos sie tyra...
Co do cen to juz sie przyzwyczaiłem ze kazde hobby kosztuje Duuuuże pieniadze ale w koncu na cos sie tyra...
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
-
- Nowicjusz
Poleci ktoś jakiś kosmetyk na elementy chromowane, niklowane ?
Golf... golf never changes...
Chciałem zostac barmanem... ale alkohol się pije a nie trzyma za plecami...
Odnośnie Coli to ja z wielką przyjemnością korzystam z tych wosków już od wielu lat. Na delikatną korektę i politurę, kładę 915, bo wydobywa głębię koloru i świetnie kropelkuje, pozatym podoba mi się jego działanie hydrofobowe. 476s używam jesienią i zabezpieczam nim samochód na zimę. Podstawa to dobry cleaner i 476s potrafi długo być na samochodzie. Na Passacie siedzi jeszcze warstwa, którą nałożyłem na przełomie września/października.
u-man, sprawdź chociażby ofertę firmy Autosol.
myszu, Colli to klasyka, wielu od tego zaczynało swoją przygodę z woskami
myszu, Colli to klasyka, wielu od tego zaczynało swoją przygodę z woskami
Ja pamiętam, że pierwsze 476s gdy nakładałem miałem tak małe doświadczenie, że na bmw E38 zużyłem 3/4 woski
I nie chciało mi to za żadną cholerę wysychać
I nie chciało mi to za żadną cholerę wysychać
I dodaj jeszcze potem rękę jak po siłowni
-
- Nowicjusz
Witam.
Chciałem zapytać, jako że mamy sezon rozmazywania owadów na przedniej szybie już w pełni, to czy są na rynku specyfiki, które pozwalałyby ułatwić sprawę usuwania tych kolorowych soków po owadach ? czy zastosowanie NW (niewidzialnej wycieraczki)pomoże, bo jak na razie radzę sobie tak że nie używam wycieraczek - bo takie świeże soki z owadów, tylko się rozmazują - ale to chyba każdy wie.
Czy możecie polecić jakiś preparat, czy sposób aby temu zaradzić?
Chciałem zapytać, jako że mamy sezon rozmazywania owadów na przedniej szybie już w pełni, to czy są na rynku specyfiki, które pozwalałyby ułatwić sprawę usuwania tych kolorowych soków po owadach ? czy zastosowanie NW (niewidzialnej wycieraczki)pomoże, bo jak na razie radzę sobie tak że nie używam wycieraczek - bo takie świeże soki z owadów, tylko się rozmazują - ale to chyba każdy wie.
Czy możecie polecić jakiś preparat, czy sposób aby temu zaradzić?
Golf... golf never changes...
Re: Czym pieścisz swoją eRunię?
Ma ktoś jakieś doświadczenia z produktami marki qtechniq? Planuje zamówić sobie zestaw startowy do mycia a na lato ceramikę crystal serum light lub c1+exo. Jakie powłoki ceramiczne polecacie? Ma ktoś powłokę gtechniq?
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja mam powłokę gtechniq'a na swojej erce
ja osobiście polecam gtechniqa oraz max protect uncr...ale to nie jest ceramika/kwarc
ja osobiście polecam gtechniqa oraz max protect uncr...ale to nie jest ceramika/kwarc