Ona nie szarpie przy maxa wciskaniu, tylko przy dodawaniu gazu tak średnio. Ot zwykłe przyśpieszanie bez szaleństw. Znowu na pierwszym biegu jak na maxa wdepnę to ciągnie czasem aż na za wysokie obroty, dochodzi do takiego momentu gdzie chyba włącza się rev limiter i jest na ułamek sekundy spore zwolnienie samochodu - jakbym na hamulec naciskał, wbija drugi bieg i leci już ok.
Dla tego się pewnie przeprogramywuje DSG przy większych mocach, żeby szybciej biegi przerzucało, albo limiter troche jest przeciągnięty, żeby nie dojść odcinki.
CS twierdził, że to przez utratę przyczepności kół, a ja wiem że to przez boxa.
mario q. pisze:Cztery ale tez se czasem szarpnie...
Masz 4 wtyczki któe idą do 2 czujników
pewnie wszyscy mamy to samo.
Zastanawiam się też nad stage 2. CS pisali, że są modyfikacje dolotu. Ciekawe na czym polegają. Bo jak mają wrzucić filtr KN to ja dziękuję i wole sobie VWR wrzucić.
Miałem w BMW filtr K&N i regularnie olej z niego zaklejał mi przepływkę. Temu też bliżej mi do gąbki w VWR niż mokrego filtra w APR.
A jak to wychodzi z Cenami Stage 2 w różnych firmach ?
Compsport za stage 2 woła ~7500zł. Kombinacje w dolocie - nieznane, downpipe marka nieznana - może klepany przez MG albo innego domorosłego magika, Intercooler - nieznany - może jakieś Core albo coś nie markowego jest wrzucane. Mamy ok 400 koni.
BestPerformance za stege 2 woła ~15000zł. Jest to zestaw od PP-Performance. Mamy downpipe od Supersprint, Dolot VWR Racing, Intercooler od Wagnera i mapa od PP-Performance. Drogo - ale mamy 430 koni.
Jak wychodzi APR? Jakieś inne propozycje modów/tunerów?
Ktoś zna plany na stage 3 ?