Nikogo nie zniechęcam do LPG ale skoro klepią już zawory to i pewnie rozrząd też będzie do wymiany.
Nowa głowica (używana 3500zł nie po LPG) + rozrząd( 2000 zł bo nie występują zamienniki) + uszczelki głowicy przy wymianie głowicy (1600 zł) + robocizna = MYŚLĘ ŻE SAM UMIESZ LICZYĆ.
Musisz pamiętać, do eR nie ma zamienników jeżeli chodzi o elementy silnika itd. Zakup to nie wszystko, przygotuj się na pakiet startowy...
Koszta znam bo sam miałem awarię głowicy i na wszystko mam faktury do wglądu...
marcinnn1: zrób pełną diagnostykę silnika (nie odczyt błędów) a pomiar ciśnienia, sprawdź ustawienie rozrządu itd a zobaczysz czy wszystko jest tak jak opisujesz.
Widziałem z 15 głowic po LPG i wszystkie były identyczne - szukałem głowicy 3 miesiące. Zadzwoń i popytaj ludzi którzy ogarniają głowice - gwarantuję Ci że każdy powie Ci dokładnie to samo.
Nigdzie nie piszę że LPG jest beee (akurat w życiu zawodowym odpowiadam za badania homologacyjne elementów instalacji LPG i wiem co jest na rynku). Tu nie chodzi o dobrą instalację, PO PROSTU TA GŁOWICA NIE NADAJE SIĘ DO LPG!
ja jestem=> 2,5 tys zł (każdy kto zrobi Ci to taniej opowiada bujdy - prowadnica zaworowa jest po 45zł + jej włożenie ok 10-15 zł =ok 60zł x24 mało kto podejmie Ci się ich wymiany bo są cholernie długie i jest problem z ich ponownym włożeniem ) + wymiana uszczelek jak napisałem powyżej (1600zl ) i niewielu mechaników którzy będą umieli ustawić Ci poprawnie rozrząd (fazatory) na wałkach rozrządu...TACYK pisze:Zlos liczylem na rady innego typu ale luz widze ze dla Ciebie problemem nie jest hajs,wracajac do tematu pojade na warsztat ocenimy pomyslimy,nikt nie jest w stanie przyblizyc koszt np regeneracji glowicy(zawory gniazda full opcja).wstawiaja ponoc mocniejsze i trwalsze gniazda? Tak czy inaczej z auta nierezygnuje ma w sobie cos co lubie,posprawdzam i bede myslal
p.s.
głowice obrabiał mi ten człowiek, polecam w 100% http://www.skotmar.pl/?page=main_page
śmieszą mnie te ogłoszenia, za podobną cenę kupuje się prawie zdrowe mkIV R32 a Wy chcecie kupić sprowadzone eR z teoretycznym przebiegiem 87tkm w 6cio letnim aucie - tak to tylko w Polscemarcinnn1 pisze:http://allegro.pl/vw-golf-v-r32-v6-250p ... 56971.html