Modyfikacje mechaniczne silnika Golfa Rxx
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Eurojet przechodzi mocną restrukturyzację, że tak to ujmę Przepraszam Cię Tomku, że tak Ci polecałem ten intercooler, ale chłopaki w UK są raczej z niego zadowoleni i dużo osób na świecie się na niego skusiło.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Re: Modyfikacje mechaniczne silnika Golfa Rxx
Ano dokładniezlos pisze:Bo Geno kupił używany ode mnie, po bardzo okazyjnej cenieLEWART pisze:dlaczego padł wybór na cooler od S3 a nie na THSa????
Nie wiem, czy wodą zmyjesz tę hańbę... 40% roztwór może już szybciejMatthewG pisze:Przepraszam Cię Tomku, że tak Ci polecałem ten intercooler
Whatever. Fajna reorganizacja, skoro ich FMICe zniknęły z rynku...MatthewG pisze:Eurojet przechodzi mocną restrukturyzację, że tak to ujmę
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
teraz to juz zwariowałem
dzisiaj rozmawiałem z kimś z compsport i powiedziałem mu że chciał bym zrobić wydech, cooler, dolot i program(Stage 3).
powiedział mi że nie ma sensu montować innego coolera niż od S3, przy mocy oscylującej +/-340km i 430nm.
i teraz nie wiem co robić, czy eRunie oddać w ręce compsportu czy bawić sie samemu w dobór gratów
dzisiaj rozmawiałem z kimś z compsport i powiedziałem mu że chciał bym zrobić wydech, cooler, dolot i program(Stage 3).
powiedział mi że nie ma sensu montować innego coolera niż od S3, przy mocy oscylującej +/-340km i 430nm.
i teraz nie wiem co robić, czy eRunie oddać w ręce compsportu czy bawić sie samemu w dobór gratów
Jest R32
BYŁ: GOLF MKVII R 2.0 DSG 2015 STG 2
BYŁ: Audi S3 8V1 S-Tronic 2014
był: Golf R 2.0 DSG STG 3 by CS
BYŁ: GOLF MKVII R 2.0 DSG 2015 STG 2
BYŁ: Audi S3 8V1 S-Tronic 2014
był: Golf R 2.0 DSG STG 3 by CS
Ja nie chcę kwestionować niczyjej pracy, Tomek napisał że różnica jest i to odczuwalna więc sam zdecyduj. Jeśli jest coś lepszego to czemu tego nie założyć? Kropka.
Przygotuję taki w domowym zaciszuzlos pisze:40% roztwór może już szybciej
Mi też Compsport powiedział, że do Stage3 nie ma sensu nic innego jak ten od S3 wsadzać, zobaczymy.
Ale żeby nie było za pięknie, pojawiły się wątpliwości. Polatałem trochę z ( raczej za ) M5, parę razy 0-250, w tym osiągnięcie cyfrowego 254 i po 3 czy 4 takich przejazdach miałem oliwę 113 stopni. Niby dobry wynik, tylko że outside wynosiło 6
Ale żeby nie było za pięknie, pojawiły się wątpliwości. Polatałem trochę z ( raczej za ) M5, parę razy 0-250, w tym osiągnięcie cyfrowego 254 i po 3 czy 4 takich przejazdach miałem oliwę 113 stopni. Niby dobry wynik, tylko że outside wynosiło 6
Spokojnie - do 340 koni wystarczy, dopóki jest chłodno W upale się spoci trochę i kilka koni pójdzie na łączkę - coś o tym wiem Ale komu z turbiną nie puchnie w upale???LEWART pisze:teraz to juz zwariowałem
Jeśli planujesz moce z okolic 4xx koni, to S3-ka na pewno nie styknie Pat wie co mówi, nie kompletuj sam, bo tylko nastrzelasz sobie goli finansowych (ja kilka tysi wystrzeliłem na księżyc w ramach samodzielnego testu sprzętu).
Umawiałeś się, to bierz - masz od nich gwarancję, że wszystko pasuje i kilku chłopaków już tak jeździ i nie narzeka
Sroczka nie jest chłodna, a intercooler nie zapewnia niskiej temperatury oliwy, tylko niską temperaturę powietrza za turboGeno17 pisze:Ale żeby nie było za pięknie, pojawiły się wątpliwości. Polatałem trochę z ( raczej za ) M5, parę razy 0-250, w tym osiągnięcie cyfrowego 254 i po 3 czy 4 takich przejazdach miałem oliwę 113 stopni. Niby dobry wynik, tylko że outside wynosiło 6
Możesz:
- zaizolować down pipe (u mnie dało sporo, zalecam bandaż termiczny + farba, zestawy takie ma np.: thermotec)
- wymienić dolot tak, żeby pokrywa silnika nie gotowała silnika
- wymienić wydech tak, żeby silnik miał lżejszy oddech i wydech
- kupić jeszcze kupę innego sprzętu, osłon, itp. itd...
- pociachać maskę, wloty, wyloty, kominki...
lub - najtańsze - przyzwyczaić się. Krótkie upalanie w takich temperaturach nie zabija. Po prostu wychładzaj potem auto na niskich obrotach silnika.
Domowy roztwór???MatthewG pisze:Przygotuję taki w domowym zaciszu
Żebyśmy tylko po tej księżycówce nie obudzili się na Wenus
Podałem to w charakterze wątpliwości, czy tak powinno być. Gro bardziej doświadczonych się wypowiedziało i jest bono
Izolować miałem, ale nie mogłem znaleźć Thermoteca na już, czas naglił i teraz trzebaby rozbierać na nowo. Może przy okazji wymiany wydechu uda się coś pogmerać.
Dwa paski przez środek o szerokości 12 cm wystarczą ?
Izolować miałem, ale nie mogłem znaleźć Thermoteca na już, czas naglił i teraz trzebaby rozbierać na nowo. Może przy okazji wymiany wydechu uda się coś pogmerać.
Dwa paski przez środek o szerokości 12 cm wystarczą ?
Geno
Jeśli wymieniasz wydech, to wstrzymaj się. Szerokość bandaży na DP dogadaj z montującym wydech
Jeśli wymieniasz wydech, to wstrzymaj się. Szerokość bandaży na DP dogadaj z montującym wydech
Wymieniam -> rok/dwa, ten na górze raczy wiedzieć kiedy ześle dudki
Na razie w planach sam program, trzeba stopniować dawkowanie dodatkowej mocy, bo jednak ośka to ośka, za bardzo rozwojowa nie jest
Na razie w planach sam program, trzeba stopniować dawkowanie dodatkowej mocy, bo jednak ośka to ośka, za bardzo rozwojowa nie jest
To moim zdaniem lepiej się wstrzymać z programem i najpierw zrobić wydech. U mnie sam wydech dodał 20 koni i prawie 50Nm, odczuwalna różnica zwłaszcza jeśli chodzi o reakcję pedału gazu. Program da może ciut lepsze wyniki, ale tu oprócz mocy masz jeszcze soczysty dźwięk Jeśli zrobisz program, a później wydech to i tak na korektę będziesz musiał jechać. Moim zdaniem wydech to lepsza opcja.
Widziałem filmiki i wątek, hardcorowe starty jak na manuala przystało Różnicy tam jakiejś wielkiej nie było.Geno17 pisze:Polatałem trochę z ( raczej za ) M5, parę razy 0-250, w tym osiągnięcie cyfrowego 254
Aż takich zdolności nie mamzlos pisze:Żebyśmy tylko po tej księżycówce nie obudzili się na Wenus
PopieramMatthewG pisze:To moim zdaniem lepiej się wstrzymać z programem i najpierw zrobić wydech.
Nie no, nie przesadzajmy, M5 wciągała mnie jak chciała Start jakoś się w miarę udawał, ale outside 6 stopni i zimowa Sottozero idealnym połączeniem nie było
" onclick="window.open(this.href);return false;
Od 140 robił ze mnie wiatrak Ale to była kreska w stylu : Chcę zobaczyć jak bardzo eMka mnie zrobi, nie żadne ściganie z napinkami
Od 140 robił ze mnie wiatrak Ale to była kreska w stylu : Chcę zobaczyć jak bardzo eMka mnie zrobi, nie żadne ściganie z napinkami
Nie kłam, to było ściganie z napinką właśnie