Modyfikacje mechaniczne silnika Golfa Rxx
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Jarka Mówi, że jest potwór więc zapewne wkrótce się pochwali
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Bez przesady, czas zrobiony na zimówkach, 2 niemałych facetów w samochodzie o masie startowej ponad 1500 kg. Posadź w swoim golfie 4 gości i wrzuć trochę do bagażnika i wtedy zmierz. Ciekaw jestem wynikudaniel1d pisze:o 200 już trochę gorzej
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Ja nie startuje z kompletem osób na pokładzie bo napędom może to się nie spodobać U w tym i tamtym golfie jadąc z jednym pasażerem różnicy na czasie nie było ,a nawet swój rekordowy czas 10.9 zrobiłem jadąc z pasażerem
www.proturbo.com.pl
10.9s do 200km/h?????
Jest R32
BYŁ: GOLF MKVII R 2.0 DSG 2015 STG 2
BYŁ: Audi S3 8V1 S-Tronic 2014
był: Golf R 2.0 DSG STG 3 by CS
BYŁ: GOLF MKVII R 2.0 DSG 2015 STG 2
BYŁ: Audi S3 8V1 S-Tronic 2014
był: Golf R 2.0 DSG STG 3 by CS
Re: Modyfikacje mechaniczne silnika Golfa Rxx
10.9 na 1/4 mili i do 210km/h , 200km/h to w okolicach 10s.LEWART pisze:10.9s do 200km/h?????
www.proturbo.com.pl
Daniel, dobrze wiesz do czego zmierzamdaniel1d pisze:Ja nie startuje z kompletem osób na pokładzie bo napędom może to się nie spodobać U w tym i tamtym golfie jadąc z jednym pasażerem różnicy na czasie nie było ,a nawet swój rekordowy czas 10.9 zrobiłem jadąc z pasażerem
2 litrowy, 4 garowy silnik na czystą benzynkę napędza 1600kg do 200 km/h w niecałe 14 sek.
2,8 litrowy silnik, 6 garowy silnik na benzynkę i nie tylko napędza 1450 kg do 200 km/h w ok. 10 sek.
Czy to oznacza, że 2 litrowa jednostka jest zła? Jak dla mnie, w streetowym (a nie na ćwiarę) setupie poniżej 14 sek do DWUsetki po prostu urywa jaja.
Z mojej strony EOT
A jak Tomku sterownik haldexa?
2015 - ... Mocy przybywaj?
Nie o to mi chodziło i nie miałem na myśli porównania Rybaka golfa do mojego ex golfa tylko o to że do setki ma bardzo dobry czas jak na taką moc a powyżej setki już trochę bladnie ale to wiadomo potrzeba więcej mocyzlos pisze:Daniel, dobrze wiesz do czego zmierzam
2 litrowy, 4 garowy silnik na czystą benzynkę napędza 1600kg do 200 km/h w niecałe 14 sek.
2,8 litrowy silnik, 6 garowy silnik na benzynkę i nie tylko napędza 1450 kg do 200 km/h w ok. 10 sek.
Czy to oznacza, że 2 litrowa jednostka jest zła? Jak dla mnie, w streetowym (a nie na ćwiarę) setupie poniżej 14 sek do DWUsetki po prostu urywa jaja.
Z mojej strony EOT
www.proturbo.com.pl
Czółko chłopaki,nie odzywałem się bo dopiero nie dawno wróciłem do chaty.Na świeżo mogę powiedzieć tylko tyle,że jestem zadowolony,chłopaki z CS wykonali kawał dobrej roboty.Świetnie zestrojona Dsg z silnikiem,super reakcja na pedał gazu,jest góra i dół,zero laga,zupełnie inaczej niż na K04.Jestem przekonany,że w/w czasy idzie jeszcze poprawić i auto spokojnie ma potencjał żeby zejść poniżej 4.0 do setki i urwać jeszcze coś z pozostałych czasów
Jest. Dzisiaj było słonecznie, więc szkoda mi było opon do testów. Będzie trochę śniegu to się pobawięMatthewG pisze:A jak Tomku sterownik haldexa?
Dobrze, że dojechaliście cali i zdrowiRybak pisze: auto spokojnie ma potencjał żeby zejść poniżej 4.0 do setki i urwać jeszcze coś z pozostałych czasów
Wy.:Rwiesz nie tylko kilka setnych - nowy sezon będzie dla niektórych pewnie zaskoczeniem, że streetowe auto tak daje radę
Dobrze,że Ty też Powiem krótko,umieram w butach,wiesz w których.zlos pisze:Dobrze, że dojechaliście cali i zdrowi
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Po programie ile przejechałeś km ?? Ile miałeś km zanim zrobiłeś program. Koleżka co robił mi program mówił że w eRce trzeba przejechać te 20tys aby się ułożyło DSG. Ile dawałeś za program ( z ciekawości, jak nie chcesz odp na ogólnym napisz pw ) jak dobrze pójdzie jeszcze w przyszłym tygodniu zamówie eRke .. zamienie wreszcie diesla na benzynke..Rybak pisze:Czółko chłopaki,nie odzywałem się bo dopiero nie dawno wróciłem do chaty.Na świeżo mogę powiedzieć tylko tyle,że jestem zadowolony,chłopaki z CS wykonali kawał dobrej roboty.Świetnie zestrojona Dsg z silnikiem,super reakcja na pedał gazu,jest góra i dół,zero laga,zupełnie inaczej niż na K04.Jestem przekonany,że w/w czasy idzie jeszcze poprawić i auto spokojnie ma potencjał żeby zejść poniżej 4.0 do setki i urwać jeszcze coś z pozostałych czasów
Jarek ile wypluło koników na nowym setupie? Dsg daje rade z momentem czy trzeba było coś dłubać więcej w skrzyni?
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7