Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Spalanie nie spadnie tylko prędkość max wzrośnie
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Re: Nowy Golf 7 ( 7.5) R
MatthewG pisze:Wszędzie już piszą o tej skrzyni, to będzie następca obecnie montowanej DQ250.
Piszą, że lepsza? Gorsza? Co poprawili w niej?
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Skonfigurowałem sobie R-kę na niemieckiej stronie - bo na polskiej jeszcze nie ma "Neue Golf" i wyszło mi uwaga....... 209 000zł. Za Golfa. I nie wziąłem nie wiadomo czego. Z bajerów Dynaudio, ACC, DCC, Discovery Pro. I taka cena... No usiadłem. Nawet licząc 13% rabatu, który może udałoby się wynegocjować w którymś salonie to i tak wychodzi ponad 180 000zł.
Teraz można było wyrwać dobrze wyposażone auto ( nawet nie na wyprzedaży) za 165 000zł.
Teraz można było wyrwać dobrze wyposażone auto ( nawet nie na wyprzedaży) za 165 000zł.
Raffi_gtd pisze:Lepsze jest wrogiem dobrego
Słyszałem kiedyś opinię, że DSG nie jest dobrą skrzynią i że są z nią problemy. Ja nigdy się z nimi nie spotkałem i nie znam osoby, która miałaby jakieś z nią problemy. Uważam też, że robią je już tyle czasu, że dopracowali wcześniejsze mankamenty i choroby wieku dziecięcego są wyeliminowane.
Pytanie kto spokojnie jeździ eR?Rapix pisze:Jeśli biegi będą dłuższe to przy spokojnej stałej jeździe spadnie
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
jak będzie polski cennik to sobie będziesz mógł konfigurować, na razie to takie trochę gdybanie o ile zdrożeje albo stanieje, może daje to jakiś pogląd na ceny ale na pewno nie będzie to przelicznik jak euro na zł.
co do tej nowej skrzyni DSG7 to na najwyższym biegu 140 km/h jest przy około 2500 obrotów a przy 3500 jest 200 km/h
co do tej nowej skrzyni DSG7 to na najwyższym biegu 140 km/h jest przy około 2500 obrotów a przy 3500 jest 200 km/h
O której DSG7 piszesz? DQ381?panda6 pisze:jak będzie polski cennik to sobie będziesz mógł konfigurować, na razie to takie trochę gdybanie o ile zdrożeje albo stanieje, może daje to jakiś pogląd na ceny ale na pewno nie będzie to przelicznik jak euro na zł.
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
O to już fajna ta skrzynia! Więc raczej na pewno auto powinno być oszczędniejsze
Myślisz że przez dodany bieg będzie mniej palił?Rapix pisze:O to już fajna ta skrzynia! Więc raczej na pewno auto powinno być oszczędniejsze
Jakie różnice mogą być w stosunku do obecnych wartości spalania?
Zakładając że np "stary" model spali 15 litrów to nowy w tych samych warunkach spali ile? Pół litra mniej? Litr mniej?
Wysłane z Wielkiego Zderzacza Hadronów
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Nic mniej nie spali bo tym autem nie jeździsz 140km/h. Tu każdy ma prawie zdjęty ogranicznik prędkości więc 7 bieg pomoże osiągnąć wyższy Vmax. Nic więcej. Kupując eRkę nie możesz myśleć o ekonomii skoro chcesz wydać 200k na Golfa. Jeśli myślisz o spalaniu zostań przy TDI. W eRce się rozczarujesz i to bardzo.
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Oczywiście, że spali mniej, bo przy tych samych prędkościach będzie kręcił niższe obroty na najwyższym biegu.Im więcej będzie jazdy w trasie, tym większa będzie różnica na korzyść nowej skrzyni. Prędkość maksymalna wcale nie musi wzrosnąć - jak 7 będzie odpowiednio długim nadbiegiem, to auto może mieć za mało mocy żeby pojechać szybciej. W Boxsterze też v-max osiągam na 6 biegu a nie na 7 który jest mega długi i typowo do toczenia się na trasie.