[zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
barteKKK03, dzięki
Ja u siebie testowałem kilka różnych mikrofibr i zmieniłem je na szmatkę bawełnianą. Niestety zauważyłem, że podczas polerowania mikrofibrą, ten stop alu się lekko rysuje
Ja u siebie testowałem kilka różnych mikrofibr i zmieniłem je na szmatkę bawełnianą. Niestety zauważyłem, że podczas polerowania mikrofibrą, ten stop alu się lekko rysuje
- barteKKK03
- V.I.P.
Jak mikrofibra jest nowa to jest ok, ale po kilku użyciach rysuje niestety... pyłki w niej zostają i staje się taka chropowata.
A tak poza tym to położyłem ten wosk Megs'a NXT i powiem że jest kosmos.. felga rozjaśniła się niesamowicie
A tak poza tym to położyłem ten wosk Megs'a NXT i powiem że jest kosmos.. felga rozjaśniła się niesamowicie
Ciężko mi ocenić bo nie widziałem przed nawoskowaniem, ogólnie to tłuszcz z niej spływa
A co do MF użyłem 2 różnych rodzajów (nowe) i lipton, powstawały ryski za każdym razem.
A co do MF użyłem 2 różnych rodzajów (nowe) i lipton, powstawały ryski za każdym razem.
- Aivars
- Użytkownik
Testowalem PB Trim Restorer, Nielsena SAS i Dionysusa i jesli chodzi o dlugodystansowosc to Dionysus bije wszystkich na glowe. Do tego jest meeeega wydajny. Tylko jak dla mnie glupota jest to, ze jest w butelce 500ml, ktora starczy na ladnych pare lat. Szkoda ze po prostu nie ma mniejszych opakowan, chyba, ze bierze sie jedna butelke na 2 osoby
ain't low enough.
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://allegro.pl/valetpro-dionysus-tri ... 07986.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ktoś coś może powiedzieć o tym produkcie? Zależy mi przede wszystkim na plastikach w komorze silnika.
ktoś coś może powiedzieć o tym produkcie? Zależy mi przede wszystkim na plastikach w komorze silnika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+
xxMAXIMxx, Daje wyraźny połysk. Trwałość bardzo, bardzo przyzwoita
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- ShowCarShine.pl
- Nowicjusz
- Kontakt:
xxMAXIMxx, Produkt trwały ale będzie ciężki do aplikacji w komorze ze względu na swoją konsystencję - w miarę gęsty żel.
Jak w komorze masz dużo na wierzchu zróżnicowania zakamarków przewodów itp bardzo fajnym produktem jest MEguiars Engine dressing. możesz prsykać nawet na wilgotne elementy także na metalowe, zostawiasz na kilka minut do wyschnięcia i gotowe. Jeżeli gdzieś za dużo nałożysz i nie przeschnie to przecierasz suchą fibrą.
Efekt delikatnego satynowego połysku.
Jak w komorze masz dużo na wierzchu zróżnicowania zakamarków przewodów itp bardzo fajnym produktem jest MEguiars Engine dressing. możesz prsykać nawet na wilgotne elementy także na metalowe, zostawiasz na kilka minut do wyschnięcia i gotowe. Jeżeli gdzieś za dużo nałożysz i nie przeschnie to przecierasz suchą fibrą.
Efekt delikatnego satynowego połysku.
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ShowCarShine - widzisz dziękuję, potrzebowałbym jeszcze dwa preparaty:
1/ do wyciągnięcia połysku z mocno sfatygowalnego lakieru (ori lakier auto 78' mocno zmatowiony i wyblaknięty ale bez odprysków i mechanicznych uszkodzeń)
2/ do polerki + zabezpieczenie dla auto lakierowanego 2 lata temu, połysk jest ale to nie jest jednak to.
Dogadamy się na wszystko to może jeszcze jakiś upust na takie zakupy dogadamy?
pozdrawiam.
p.s. Ten post to już w inną kategorię się zalicza ale co tam ;]
1/ do wyciągnięcia połysku z mocno sfatygowalnego lakieru (ori lakier auto 78' mocno zmatowiony i wyblaknięty ale bez odprysków i mechanicznych uszkodzeń)
2/ do polerki + zabezpieczenie dla auto lakierowanego 2 lata temu, połysk jest ale to nie jest jednak to.
Dogadamy się na wszystko to może jeszcze jakiś upust na takie zakupy dogadamy?
pozdrawiam.
p.s. Ten post to już w inną kategorię się zalicza ale co tam ;]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+
Re: [zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
xxMAXIMxx, SCS ma w Ofertach Specjalnych swój temat. Na przyszłość proszę tam z takimi pytaniami o opust i dogadywaniem się co i jak.
Przeleciałem temat i niech mi ktoś podsumuje co najlepsze do felg lakierowanych
1) Jaki środek do czyszczenia
2) Jaki wosk żeby nadać połysk i zakonserwować
1) Jaki środek do czyszczenia
2) Jaki wosk żeby nadać połysk i zakonserwować
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
logo1024,
Do czyszczenia np. Meguairs Hot Rims All Wheel Cleaner
Do woskowania felg np. Colinitte 476 którym woskujesz budę.
Jak zapewne pamiętasz moją czwórkę, ja tym woskiem smarowałem felgi. Bardzo ładnie się szkliły oraz były zabezpieczone naprawdę długo. Usunięcie pyłu z klocków było przysłowiową pestką.
Do czyszczenia np. Meguairs Hot Rims All Wheel Cleaner
Do woskowania felg np. Colinitte 476 którym woskujesz budę.
Jak zapewne pamiętasz moją czwórkę, ja tym woskiem smarowałem felgi. Bardzo ładnie się szkliły oraz były zabezpieczone naprawdę długo. Usunięcie pyłu z klocków było przysłowiową pestką.
logo1024, Tak jak mówi PELE,
Ew. Jeśli masz bardzo zapuszczone felgi to : ValePRO Blue Gel, jeśli do codziennej pielęgnacji to Bilberry
Do zabezpieczenia, jeśli masz Colli to będzie ok. Zaś gdy chcesz koniecznie coś stricte do felg to może RIMwax ?
Ew. Jeśli masz bardzo zapuszczone felgi to : ValePRO Blue Gel, jeśli do codziennej pielęgnacji to Bilberry
Do zabezpieczenia, jeśli masz Colli to będzie ok. Zaś gdy chcesz koniecznie coś stricte do felg to może RIMwax ?
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Testowałem to u kolegi i jakoś bez rewelacjiBio pisze:jeśli do codziennej pielęgnacji to Bilberry