czarekcw, ja mialem dodo. Sprawdzal sie skubany. Kupilem w czerwcu i cale lato a6 woskowalem i skonczyl sie przed sama zima, takze z 6-7 woskowan styklo, cieniutko nakladalem i odpychalo wode elegancko. Ja mialem tego bialego. Teraz nie wiem jaki kupic, wzialbym znowu ten sampler, ale chcialbym cos innego sprobowac i zastanawiam sie.
Kiedys byly piekne czasy, plak do tego turtle wax i autopolitura, koszt 60 zl a efekt zadowalal
[youtube][/youtube]
edycja:
przypomniałem sobie ze musiałem kuzynowi pokazać jak wyglądają w Polsce w miarę bezpieczne myjnie bo go od małego uczą, że szczoty
Świat na prawdę nie kończy się na śmierdzącym Colli - weź PB Nattys Red albo Duragloss #111. No i nie zapomnij o cleanerze.
No nie kończy się ale wszyscy trąbia że najtrwalszy za to Duragloss, rzeczywiście pachnie fajnie, a z takiego cuda ktoś korzystał http://www.detailer.pl/sklep/57-optimum-opti-seal.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam Przeczytałem te 29 stron i już zgłupiałem.
Co mam użyć przed collinite 476 na lakierze mam trochę rysek myślę o czymś lekkościernym
Będę działał ręcznie a lakier to LC9Z. Co proponujecie? Samochód myję Sonax Mycie bez wycierania.
Jaki zestaw proponujecie w dobrej cenie i żeby te produkty się nie gryzły. Dzięki
xxxxmadejxxxx, nie piszesz w temacie bo od tego jest viewtopic.php?f=175&t=445220&start=560" onclick="window.open(this.href);return false; ale OK szybki przykład: szampon np. Big Apple, #901, usunięcie smoły Pickbort, glinka np. Valet Pro, Bilt Hamber, cleaner Dodo Juice Lime Prime na koniec wosk. Do tego aplikatory: gąbkowy, bawełniany oraz mikrofibry
Panowie mam następne pytanko. Skąd mam wiedzieć że nadszedł czas na ponowne woskowanie? Gdy na lakierze nie będzie już kropli tylko smugi? I jak wtedy postępować? Umyć, korekta zrobiona jakiś czas temu i aktualnie brak defektów, glaze albo odrazu AIO lub potem wosk? Dobrze myślę?
krystek21, wosk nakładasz jak zobaczysz że już nie odpycha wody, nie kropelkuje tylko po karoserii płynie cała tafla wody. Albo wtedy jak ci się nudzi I przed woskiem porządnie myjesz używasz cleanera i wosk. Glinkujesz dwa razy do roku chyba że chcesz częściej
może źle się wyraziłem, ale jak ktoś woskuje dwa razy do roku to częściej nie będzie glinkował Ja w tamtym roku tylko raz glinkowałem swój samochód. nie było takiej potrzeby żeby to robić częściej. Zobaczymy teraz co będzie
Panowie jak juz przy temacie wosków jesteście do lakieru lc9z (czarny magiczny ;D ) nada sie race glaze 55 ?
Bo nie wiem jak mam rozumieć sprzedawce/producenta, który pisze : "Idealnie nadaje się na głębokie kolory czerwieni, ale również na lekkie i jasne." ?