Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
Paviarotti, no dobra mówisz że daje radę ? nie robi wielkich smug itd ? cenie poorboys za wosk nasty czerwony mam no to co on wyprawia to szaleństwo w biały dzień nie dość że pachnie jak huba buba to jeszcze masakrycznie daje efekt
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Albo Chemical Guys Pro Detailer. Nie wspomnę już o Zymol Field Glaze . Zapach poezja i ten look . No ale Zymol, to już zupełnie inna liga. Natomiast CG Pro Detailer naprawdę bardzo dobry, łatwo się dociera nawet w chłodniejsze dni. AF Finale też dobry tylko trochę gorzej się dociera.
Jak już o Zymolu wspomniałem, to dodam tylko, że po nałożeniu na lakier dobrze jest odczekać kilkanaście sekund i dopiero docierać .
+QD też bardzo fajne
Jak już o Zymolu wspomniałem, to dodam tylko, że po nałożeniu na lakier dobrze jest odczekać kilkanaście sekund i dopiero docierać .
+QD też bardzo fajne
- Paviarotti
- Lord GTI
theblues888, no mi się podoba, super kryje rysy, robi głębie i ładnie pachnie. i cena przystępna, kupiłem sobie ostatnio 3,8 litra
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
a to zobacze jak to bedzie wygladac
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
http://showcarshine.pl/115-poorboy-s-wo ... fibry.html" onclick="window.open(this.href);return false; o tym mowa?
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Panowie co polecicie na srebrny lakier jako odżywkę pod megsa #16?
Prima amigo
Zymoll HD cleanse
Wolfgang paintwork polish enhancer
Chemical guys wet mirror finish / extreme shine creme / glossworkz glaze
Poorboys white Diamond?
Aplikacja ręczna oczywiście.
Wysłane z mojego JY-G4
Prima amigo
Zymoll HD cleanse
Wolfgang paintwork polish enhancer
Chemical guys wet mirror finish / extreme shine creme / glossworkz glaze
Poorboys white Diamond?
Aplikacja ręczna oczywiście.
Wysłane z mojego JY-G4
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Chwilowo nie mam czasu na szperanie w sieci, więc miałbym do Was panowie prośbę o polecenie zestawu startowego do Golfa VII Highline.
Ogólnie nie bawię się w spędzanie godzin przy samochodzie - może raz na dwa miesiące taką akcję przeprowadzę. Chciałbym jednak mieć samochód czysty i zadbany bez przesadzania z ilością wydanej kasy/miejsca poświęconego specyfikom.
A więc:
1. Dwa wiadra - jakieś znajdę z separatorem chyba że coś szczególnego polecacie?
2. Szampon - jakieś pewniaki czy brać dowolny?
3. Glinka i coś pod nią aby cmentarze i brudy usuwać po trasie?
4. Ręczniki do suszenia jakieś chyba znajdę chyba, że znów polecicie coś co odstaje mocno od normy?
5. I teraz tak - po umyciu i osuszeniu nakładać coś na samochód co nie jest woskiem? Woskował może kiedyś będę, ale to już zestaw na forum wyszperam. Gdzieś czytałem, że można jakieś 100w1 nałożyć szybko na lakier w zastępstwie? Qucick Detailer?
6. Jakiś zestaw, a więc ściereczka + płyn do plastików wewnątrz - włączając lakier piano black na desce?
7. Mam fotele ErgoActive, częściowo wykonane ze skóry Viena - też by się coś do niej przydało, podobnie jak do kierownicy.
8. Sprawdzony i co ważne wydajny płyn/koncentrat do obręczy aluminiowych lakierowanych?
Chyba tyle - z góry dzięki za rady!
Ogólnie nie bawię się w spędzanie godzin przy samochodzie - może raz na dwa miesiące taką akcję przeprowadzę. Chciałbym jednak mieć samochód czysty i zadbany bez przesadzania z ilością wydanej kasy/miejsca poświęconego specyfikom.
A więc:
1. Dwa wiadra - jakieś znajdę z separatorem chyba że coś szczególnego polecacie?
2. Szampon - jakieś pewniaki czy brać dowolny?
3. Glinka i coś pod nią aby cmentarze i brudy usuwać po trasie?
4. Ręczniki do suszenia jakieś chyba znajdę chyba, że znów polecicie coś co odstaje mocno od normy?
5. I teraz tak - po umyciu i osuszeniu nakładać coś na samochód co nie jest woskiem? Woskował może kiedyś będę, ale to już zestaw na forum wyszperam. Gdzieś czytałem, że można jakieś 100w1 nałożyć szybko na lakier w zastępstwie? Qucick Detailer?
6. Jakiś zestaw, a więc ściereczka + płyn do plastików wewnątrz - włączając lakier piano black na desce?
7. Mam fotele ErgoActive, częściowo wykonane ze skóry Viena - też by się coś do niej przydało, podobnie jak do kierownicy.
8. Sprawdzony i co ważne wydajny płyn/koncentrat do obręczy aluminiowych lakierowanych?
Chyba tyle - z góry dzięki za rady!
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
http://showcarshine.pl/149-zestaw-do-ci ... ofibr.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do tego dokupić szampon najlepiej z tego samego sklepu, glinke bilt hamber soft, oraz preparat do skóry / plastików wewnętrznych. I gotowe.
P. S.
Jaki kolor auta?
Wysłane z mojego JY-G4
Do tego dokupić szampon najlepiej z tego samego sklepu, glinke bilt hamber soft, oraz preparat do skóry / plastików wewnętrznych. I gotowe.
P. S.
Jaki kolor auta?
Wysłane z mojego JY-G4
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Sprzedam:
troche nie ten temat, ale może komuś zostało trochę odżywki do skóry, chętnie odkupie PW
Witam, szukam kosmetyku ... a dokładnie do szyb. Strasznie mam tłuste gdy spryskam spriskiwaczem szybe widać ze szyba nie jest czysta rozmazuje sie... probowałem IPA ale nadal to samo...