Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Jak ma być korekta maszyną, to nie baw się w UC tylko Menzerna 400,2500 i Koch Antihologram.
Panowie których z tych wosków ?
http://allegro.pl/meguiars-gold-class-c ... 12920.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/collinite-476s-aplika ... 75115.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/wosk-poorboy-s-world- ... 10322.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/meguiars-professional ... 04053.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Chyba , że coś macie lepszego w cenie 60-80 zł. Pozdro !
http://allegro.pl/meguiars-gold-class-c ... 12920.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/collinite-476s-aplika ... 75115.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/wosk-poorboy-s-world- ... 10322.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/meguiars-professional ... 04053.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Chyba , że coś macie lepszego w cenie 60-80 zł. Pozdro !
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Ja mam 16 i powiem Ci na srebrnym robi robotę na jałowym lakierze. A na srebrnym ciężko zrobić cokolwiek żeby było widać połysk.
Teraz dopiero kupiłem cleaner i polerkę wiec będzie aplikacja na nowo, wiec spodziewam się jeszcze lepszych efektów.
Wysłano z mojego G4S
Teraz dopiero kupiłem cleaner i polerkę wiec będzie aplikacja na nowo, wiec spodziewam się jeszcze lepszych efektów.
Wysłano z mojego G4S
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
- Dzikibambosh
- Mały gagatek
Zamierzam trochę poprawić stan lakieru u siebie
Kolor to Tornado Rot LY3D
1. Mycie
2. Glinka
3. Scholl S40 - ANTI Swirl Compound na srednim a potem delikatnym padzie
4. Cleaner Prima amigo
5. Wosk Poorboy's world natt's red
Nada się ;> ?
Proszę nie pisać z caps locka - reg forum punkt 9 moderator działu.
Kolor to Tornado Rot LY3D
1. Mycie
2. Glinka
3. Scholl S40 - ANTI Swirl Compound na srednim a potem delikatnym padzie
4. Cleaner Prima amigo
5. Wosk Poorboy's world natt's red
Nada się ;> ?
Proszę nie pisać z caps locka - reg forum punkt 9 moderator działu.
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Przydało by się jeszcze coś do smoły np prickbort i zanieczyszczeń metalicznych, bo jak będziesz polerowac to smoła uwali Ci pad gdy dostanie temperatury. A glinką całej niestety nie usuniesz.
Wysłano z mojego G4S
Wysłano z mojego G4S
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Sprzedam:
Dzikibambosh, a lakier w jakim stanie? Jeśli zadbany i po korekcie to może być S40, może być też Antihologram Kocha (notabene najlepszy finish jakiego do tej pory używałem).
Bo jeśli trzeba odświeżyć lakier to może zamiast S40 lepiej będzie pójść w One-Step'a - np. Scholla S17+ na twardym i miękkim padzie? Wszystko zależy od tego czego oczekujesz i ile masz kasy i czasu
Bo jeśli trzeba odświeżyć lakier to może zamiast S40 lepiej będzie pójść w One-Step'a - np. Scholla S17+ na twardym i miękkim padzie? Wszystko zależy od tego czego oczekujesz i ile masz kasy i czasu
- Dzikibambosh
- Mały gagatek
piter007i,
Ok dzięki za radę
ktm950,
Korekta lakieru była robiona 2 lata temu ale dość nieprofesjonalnie i zostały hologramy Głównym celem jest ich usunięcie.
Nie chciałbym działać twardym padem żeby nie dojechać do końca lakieru.
Czasu będzie sporo, a co do kasy to niby jest ale też nie chciałbym wydawać kuuuuupy siana, inne rzeczy też trzeba ogarnąć
Ok dzięki za radę
ktm950,
Korekta lakieru była robiona 2 lata temu ale dość nieprofesjonalnie i zostały hologramy Głównym celem jest ich usunięcie.
Nie chciałbym działać twardym padem żeby nie dojechać do końca lakieru.
Czasu będzie sporo, a co do kasy to niby jest ale też nie chciałbym wydawać kuuuuupy siana, inne rzeczy też trzeba ogarnąć
Potrzebuje kilu rzeczy i proszę o rade. Podaje moje typy ale nie wiem czy dobrze wybrałem. Mój lakier to srebrno-złoty "Tungsten" metaliczny
1. Wosk lub inna ochronę na aluminiowe felgi. Brałem pod uwagę 4Nano rim protect
2. Dressing opon: Valet pro black to the future
3. Coś na tworzywa sztuczne : Valet pro black to the future
4. Do mycia felg: Gyeon q2m Iron
5. Wosk na lato bo nie wiem czy Collinite 476 się nadaje bo taki mam.
6. Piana aktywna: Valet Tpro pH Neutral snow foam
To będzie moje pierwsze podejście do tematu detalingu i mam nadzieje że nie ostatni
Jestem otwarty na propozycje.
1. Wosk lub inna ochronę na aluminiowe felgi. Brałem pod uwagę 4Nano rim protect
2. Dressing opon: Valet pro black to the future
3. Coś na tworzywa sztuczne : Valet pro black to the future
4. Do mycia felg: Gyeon q2m Iron
5. Wosk na lato bo nie wiem czy Collinite 476 się nadaje bo taki mam.
6. Piana aktywna: Valet Tpro pH Neutral snow foam
To będzie moje pierwsze podejście do tematu detalingu i mam nadzieje że nie ostatni
Jestem otwarty na propozycje.
Dzikibambosh, jeśli chodzi tylko o usunięcie hologramów to Antihologram będzie w sam raz. Obawiam się jednak, że po bliższym przyjrzeniu się lakierowi może nie być już tak różowo i wtedy przydałby się polish typu Menzerna PF 2500 przed Antihologramem.
TomaszW, Moje propozycje:
1. 4nano jest bardzo okey
2. Dressing - ja bym wybrał Nielsen Brillance, lub jeśli ma być bezproblemowo - FK #350.
3. Valet Pro Dionysus Trim Glitz lub Autofinesse Revive
4. Zdecydowanie zielona Tuga !!!!
5. Colli może być, ale ja bym poszedł w coś przyjemniejszego - np. Natty's Red
6. Piana: Shiny Garage Fruit 2015 lub K2 Bora jeśli ma być tanio.
TomaszW, Moje propozycje:
1. 4nano jest bardzo okey
2. Dressing - ja bym wybrał Nielsen Brillance, lub jeśli ma być bezproblemowo - FK #350.
3. Valet Pro Dionysus Trim Glitz lub Autofinesse Revive
4. Zdecydowanie zielona Tuga !!!!
5. Colli może być, ale ja bym poszedł w coś przyjemniejszego - np. Natty's Red
6. Piana: Shiny Garage Fruit 2015 lub K2 Bora jeśli ma być tanio.
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Do TomaszW
ad.1 Miałem na zimowych felgach i polecam. Teraz mam Gyeon Q2 Rim i też jest super. 4nano trochę prostszy w aplikacji.
ad.2 Ja mogę jeszcze polecić Gyeon Tire
ad.3 Na zewnątrz świetnie się spisuje powłoka Gyeon Trim (leży u mnie ponad 2 miechy i nigdzie się nie wybiera, a ma wytrwać 12)
ad.4 Gyeon Iron bardzo dobry, klasyka to CarPro IronX
ad.5 Coli długo leży ale look taki sobie. Na lato dla efektu, to Pb Red lub CG Butter Wet Wax Vintage. Do 4 tygodni w dobrych warunkach poleży. Do tego QD po myciu CG ProDetailer i będzie lala .
ad.6 SG Fruit 2015 jak budżetowo. Jak ma być mega piana i domywanie, to nieśmiertelna Magifoam od Autobrite.
Generalnie sam z czasem dojdziesz do tego, co tobie najbardziej pasuje
ad.1 Miałem na zimowych felgach i polecam. Teraz mam Gyeon Q2 Rim i też jest super. 4nano trochę prostszy w aplikacji.
ad.2 Ja mogę jeszcze polecić Gyeon Tire
ad.3 Na zewnątrz świetnie się spisuje powłoka Gyeon Trim (leży u mnie ponad 2 miechy i nigdzie się nie wybiera, a ma wytrwać 12)
ad.4 Gyeon Iron bardzo dobry, klasyka to CarPro IronX
ad.5 Coli długo leży ale look taki sobie. Na lato dla efektu, to Pb Red lub CG Butter Wet Wax Vintage. Do 4 tygodni w dobrych warunkach poleży. Do tego QD po myciu CG ProDetailer i będzie lala .
ad.6 SG Fruit 2015 jak budżetowo. Jak ma być mega piana i domywanie, to nieśmiertelna Magifoam od Autobrite.
Generalnie sam z czasem dojdziesz do tego, co tobie najbardziej pasuje
Piteks wierze, że polecasz wszystko co najlepsze ale to nie moja półka ani w praktyce ani cenowo .
Czy jest jakiś środek na deskę rozdzielczą aby nie odbijała się tak w szybie czołowej?
Czy jest jakiś środek na deskę rozdzielczą aby nie odbijała się tak w szybie czołowej?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Panowie nie chcę być złośliwy, ale proszę nie pisać - kopiować nazw kosmetyków pisanych z caps locka - w przeciwnym razie będę usuwał takie posty.
- arekgroszek
- Użytkownik
- Auto: GOLF IV
- Silnik: 1.8T
- Kontakt:
Panowie padło na Megsa UC ze względu na $ ale do rzeczy. Glinka, megs UC, wosk 476s do tego cleaner - jaki? Do smoły SNB Mac Prickbort 124 1L będzie dobry? I do poślizgu glinki wystarczy woda z odrobiną szamponu czy coś polecacie? Posiadam również IPA 1L ale nie zda egzaminu pod ten wosk?
A no i do skóry Colorulock
A no i do skóry Colorulock