Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
benchmark, Zobacz w temacie o woskach
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Po myciu auta: co z mikrofibrami, ręcznikami, rękawicą itp ?
Panowie,
umyłem auto, wysuszyłem, pojechałem Quick Detailerem, potem politura itp itd. Teraz mam stertę brudnych mikrofibr, ręcznik do osuszania, rękawicę do mycia, aplikatory itp. Jak i w czym to umyć aby było gotowe do następnego użycia ? Wyprać ręcznie w proszku delikatnym czy sama woda ?
umyłem auto, wysuszyłem, pojechałem Quick Detailerem, potem politura itp itd. Teraz mam stertę brudnych mikrofibr, ręcznik do osuszania, rękawicę do mycia, aplikatory itp. Jak i w czym to umyć aby było gotowe do następnego użycia ? Wyprać ręcznie w proszku delikatnym czy sama woda ?
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
44FG, Wypierz w szarym mydle
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Wyprałem w proszku do prania dla ubranek dziecięcych
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
- Paviarotti
- Lord GTI
Ja prałem ręcznie w płynie do prania tkanin delikatnych, mam nadzieję, że im to nie szkodzi?
Tylko schnie długo jak cholera. Szczególnie ten ręcznik do osuszania. Chyba zdejmę z suszarki i odwiruję delikatnie
Ja normalnie w pralce, później balkonowa suszarka i mają się dobrze pomimo dwóch lat.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
no ja ciacham też szarym mydłem i jest spoko jak mam tylko dwie do prania...
przy 10 już mnie trochę trafia i plecy odpadają:/
myślę, że pralka i szare mydło, czy jakieś takie płatki do prania pieluch czy coś i podobno odrobina octu do zmiękczenia;)
mój fluffy trochę się zrobił twardszy niż poprzednio :/
przy 10 już mnie trochę trafia i plecy odpadają:/
myślę, że pralka i szare mydło, czy jakieś takie płatki do prania pieluch czy coś i podobno odrobina octu do zmiękczenia;)
mój fluffy trochę się zrobił twardszy niż poprzednio :/
- przemek_zbr
- Mały gagatek
ja też użyłem płynu do płukania i pomogło
był passat B5 1.8T, audi 80 2.0 ABT
jest golf IV 1.9TDI ALH
jest golf IV 1.9TDI ALH
PLAMA od anteny CB
Witam mam problem.
Mianowicie uzywam CB radia i w miejscu pod uszczelką od anteny lakier mi się odbarwił można to jakoś usunąć??
pomoże polerka lakieru??
pozdrawiam
Mianowicie uzywam CB radia i w miejscu pod uszczelką od anteny lakier mi się odbarwił można to jakoś usunąć??
pomoże polerka lakieru??
pozdrawiam
rap + mk3 =
PLAMA od anteny CB
green_mk3, zacznij od dobrego cleanera - ciężko (nawet gdyby byly zdjęcia) stwierdzić z jakiego uszkodzeniem lakieru masz do czynienia.
PLAMA od anteny CB
hmm... bede robił polerke lakieru, więc może to pomoże. Moge wstawić fotki ale to dopiero jak wróce z roboty
a możesz mi powiedzieć coś więcej odnośnie cleanera??
a możesz mi powiedzieć coś więcej odnośnie cleanera??
rap + mk3 =
PLAMA od anteny CB
green_mk3, kupujesz i aplikujesz prawie do zniknięcia maszyną (rotacja lub da) lub ręcznie (aplikator z mikrofibry lub bawełniany, chociaż też twardy pad jak np. twarda strona tricolour się nada).
Zanim będziesz robił polerkę poorientuj się dobrze w temacie, żebyś nie oddał samochodu rzeźnikowi z fareclą i szlifierką kątową po transformatorze
Zanim będziesz robił polerkę poorientuj się dobrze w temacie, żebyś nie oddał samochodu rzeźnikowi z fareclą i szlifierką kątową po transformatorze
PLAMA od anteny CB
Tak patrzylem, to te odbarwienie nie jest takie duże raczej jest bardzo delikatne ale pomimo tego jest. Lakiernik mówił, że jeżeli polerka nie pomoże to zostaje pomalowanie dachu ale ja nie chce wydawać pewnie ok 500 pln za malowanie dachu.
Zapomniałem podesłac fotke, możliwe że dzisiaj zrobie to sam zerkniesz a jak nie to jutro bankowo
Zapomniałem podesłac fotke, możliwe że dzisiaj zrobie to sam zerkniesz a jak nie to jutro bankowo
rap + mk3 =