[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- czarekcw
- kierownik kibla
Ryski po polerowaniu
Polerujesz ręcznie czy maszynowo?
Te gąbki to cholera wie co to jest, jak ręcznie to Tricolor a jak maszynowo to pady z 3M, Lake Country, Flexipads (ja mam 3M i Flexipads i są ok, w twoim przypadku kupiłbym średnią i miękką gąbkę), jeżeli chcesz odświeżyć lakier to możesz zastosować Meguiars Ultimate Compound a później Meguiars Ultimate Polish (opisy produktów są w sklepach internetowych). Robiłem tym zestawem ciemny lakier i wyszło przyzwoicie. Jeszcze polecają ludzie Scholl S17+ ale tego specyfiku nie znam.
Te gąbki to cholera wie co to jest, jak ręcznie to Tricolor a jak maszynowo to pady z 3M, Lake Country, Flexipads (ja mam 3M i Flexipads i są ok, w twoim przypadku kupiłbym średnią i miękką gąbkę), jeżeli chcesz odświeżyć lakier to możesz zastosować Meguiars Ultimate Compound a później Meguiars Ultimate Polish (opisy produktów są w sklepach internetowych). Robiłem tym zestawem ciemny lakier i wyszło przyzwoicie. Jeszcze polecają ludzie Scholl S17+ ale tego specyfiku nie znam.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Ryski po polerowaniu
Poleruje maszynowo .
Auto już jest ,,wstępnie przepolerowane " tylko teraz chodzi mi o to aby usunąć te koliste
ryski z lakieru.
Auto już jest ,,wstępnie przepolerowane " tylko teraz chodzi mi o to aby usunąć te koliste
ryski z lakieru.
- czarekcw
- kierownik kibla
Ryski po polerowaniu
Albo kupić pasty Menzerna (daję tu 2500 i 4000) aby wyjść z tym. Szkoda że fotki nie dałeś to można bardziej coś dopomóc.
Także masz wybór- albo więcej maskujesz niż usuwasz (zestaw I czy Megsa) albo usuwasz bez maskowania (zestaw II czyli Menzerna).
Także masz wybór- albo więcej maskujesz niż usuwasz (zestaw I czy Megsa) albo usuwasz bez maskowania (zestaw II czyli Menzerna).
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- czarekcw
- kierownik kibla
Ryski po polerowaniu
No i błąd- należy usunąć wszelkie zanieczyszczenia (smoła, lotna rdza) a potem glinkowanie.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Ryski po polerowaniu
Weź menzerne 2500 i 4000 i będzie dobrze, do tego gąbki 3m żółtą i niebieską. Mogę też polecić s17+, używam i daję radę, ale jak auto było malowane to mogą też zostać małe hologramy, do tego byś potrzebował menzerne 3000 żeby wyprowadzić.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- czarekcw
- kierownik kibla
Ryski po polerowaniu
Salwinek91, a jak tym S17+ się pracuje? Bo mam u siebie do wyciągnięcia ryski (po myciu) i się zastanawiam czy UC sobie poradzi czy Scholla brać (oczywiście praca maszynowo DA).
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Ryski po polerowaniu
czarekcw, dla mnie bomba jakiś czas temu robiłem corse d czarną i zrobiłem tylko jeden etap właśnie s17+ i wyszło zacnie teraz robie samochody do sprzedaży tak samo s17+ i daję radę. Same ryski po myciu, swirle spokojnie usuniesz. Jeszcze dodam że pracowałem na żółtym padzie 3M.
Dwa zdjęcia po samym s17+
przed
po
Coś tam widać
Dwa zdjęcia po samym s17+
przed
po
Coś tam widać
- czarekcw
- kierownik kibla
Ryski po polerowaniu
Wow no naprawdę widać różnicę. No to zrobię na razie auto UC a na kolejne zakupy S17+ wpadnie.
A po Schollu na żółtym 3M coś wykańczałeś czy nie trzeba było?
A po Schollu na żółtym 3M coś wykańczałeś czy nie trzeba było?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Ryski po polerowaniu
Na tych zdjęciach co widzisz nie, był sam s17+. Nie było żadnych holosów ani niczego. A teraz robiłem lakier z grupy vw cały oryginał tylko maska malowana drugi raz i tylko maskę musiałem wykończyć menzerną 3000 bo były na niej hologramy.czarekcw pisze:A po Schollu na żółtym 3M coś wykańczałeś czy nie trzeba było?
[zewnątrz] polerowanie lakieru
pytanko , bo widze że fajnie wychodzi tym s17 , czy on jest pod maszynke czy ręczne polerowanie , podrzucilibyście linka by zakupić tą paste