który usuniesz za pomocą ScansoluBio pisze: rant pokryty klarem
[zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Dzięki za pomoc Koledzy. Kupie co trzeba i zabiorę się do roboty.
Mozecie mi jeszcze polecic jakas paste do polerowania felg i srodek do opon.
Mozecie mi jeszcze polecic jakas paste do polerowania felg i srodek do opon.
polewka, jeśli chodzi o środek do czernienia opon to ostatnio zakupiłem ValetPRO Traditional Tyre Dresing i jestem bardzo zadowolony. Co prawda opony jeszcze się nie sprawdziły w boju natomiast mogę zachwalać wydajność i łatwość aplikacji tego środka. Co do pasty polerskiej takiej wykończeniowej Właściciel pewnego sklepu internetowego polecił mi pastę Mothers MAG & ALUMINIUM POLISH albo nieco droższą ale bardziej wydajną MEGUAIRS MAG & ALUMINIUM POLISH.
Do opon ValetPRO Traditional tire Dressing(połysk), Nielsen Brillance (satyna), Meguiars Endurance Tire Gel (połysk), Autofinesse Gloss Tyre Dressing (satyna).
Do polerowania tani i sprawdzony autosol.
Do polerowania tani i sprawdzony autosol.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
chociaż wiesz sam co mi się przytrafiło z Autosolem. W tubce Alu Polish znalazł się Metal Polish o wiele grubszym ziarnie... Albo fuckup w fabryce albo pasta przemrożona...Bio pisze:Do polerowania tani i sprawdzony autosol
Aha. Większość pewnie dostanę na allegro. Jescze raz wielkie dzięki zapomoc.
polewka, robię zakupy w http://www.showcarshine.pl" onclick="window.open(this.href);return false; znajdziesz tam wszystkie środki o których wspomnieliśmy , są również inne sklepy internetowe z lepszymi środkami, google pomoże, sklep o tyle fajny, że do każdego zamówienia dorzuca jakieś gratisy, czy to mikrofibra, czy jakieś testery
Aha dzięki wielkie. Będę kupował za niedługi czas. Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc
Jeżeli ktoś szuka to do zewnętrznych plastików polecam Nielsen S.A.S . Jak dla mnie świetny środek,bardzo trwały(nałożony przed wigilią,a dziś podczas mycia elegancko kropelkował na podszybiu),no i jak chyba większośc z Nielsen-a jest wydajny i stosunkowo nie drogi.
- barteKKK03
- V.I.P.
Ja używam kwasowego Nielsena do mycia felg... jest super 1L koncentratu kosztuje coś około 30zł, producent zaleca zrobić z tego 7L gotowego produktu i powiem wam że taka proporcja spokojnie sobie radzi z syfami... ja zazwyczaj robiłem tak gdzieś w okolicach 1:10 i też spokojnie dawał radęKoJ@K pisze:Jeżeli ktoś szuka to do zewnętrznych plastików polecam Nielsen S.A.S . Jak dla mnie świetny środek,bardzo trwały(nałożony przed wigilią,a dziś podczas mycia elegancko kropelkował na podszybiu),no i jak chyba większośc z Nielsen-a jest wydajny i stosunkowo nie drogi.
A co sądzicie o nawoskowaniu felg MEGUIARS'em NXT Tech Wax 2.0?
Oczywiście część lakierowaną
Ja lakierowane proszkowo felgi (majonezy) leciałem Coli 476. Pięknie nabłyszczał i długo się trzymał. Mycie ich było banalnie proste. A jeśli już napisałeś o części lakierowanej możesz polecić coś do mycia polerowanego alu oraz późniejszym zabezpieczeniu (wosk) ?
- barteKKK03
- V.I.P.
O Coli słyszałem wiele dobrego... a nawet widziałem... podczas Eventu, dwa auta, podobny lakier, taka sama trasa w tych samych warunkach, jeden nawoskowany Megsem, a drugi Coli... sama ilość syfu z pod opon na karoserii i oczywiście sam wygląd lakieru po jeździe w deszczu na plus dla Coli
A jeżeli chodzi o polerowane alu... jeżeli przykleiły się jakieś syfy to przelecieć to Autosolem, jeżeli tylko pył z klocków i kurz to obmyć Meguiars Hot Rims All Wheel Cleaner, a potem nabłyszczyć i zabezpieczyć Meguiars NXT All Metal Polish... niestety ta pasta jest już nieprodukowana, ale zostały jakieś resztki magazynowe, zastąpiła ją pasta Hot Rims Mag and Aluminum Polish która jest niestety gorsza. NXT daje zdecydowanie lepszy efekt, ale niestety marketing zrobił swoje i Megs wprowadział zamiast tego jednego, kilka produktów do polerki, niby dedykowanych do powierzchni, ale niestety gorszych.
A jeżeli chodzi o polerowane alu... jeżeli przykleiły się jakieś syfy to przelecieć to Autosolem, jeżeli tylko pył z klocków i kurz to obmyć Meguiars Hot Rims All Wheel Cleaner, a potem nabłyszczyć i zabezpieczyć Meguiars NXT All Metal Polish... niestety ta pasta jest już nieprodukowana, ale zostały jakieś resztki magazynowe, zastąpiła ją pasta Hot Rims Mag and Aluminum Polish która jest niestety gorsza. NXT daje zdecydowanie lepszy efekt, ale niestety marketing zrobił swoje i Megs wprowadział zamiast tego jednego, kilka produktów do polerki, niby dedykowanych do powierzchni, ale niestety gorszych.
barteKKK03, właśnie jako alternatywę dla
http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=438" onclick="window.open(this.href);return false;
stosuję pastę Mothers Alu Polish i są dobre rezultaty. Co do obmyć myślałem o Megsie ale dedykowanym do polerowanego alu (taka turkusowa butelka). Słyszałeś coś na jego temat ?barteKKK03 pisze:Meguiars NXT All Metal Polish
http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=438" onclick="window.open(this.href);return false;
- barteKKK03
- V.I.P.
O Mothers właśnie myślałem żeby wypróbować.. jest to do dostania w Polsce?
A co do tego cleanera... to właśnie ten miałem na myśli... nazwy mi się pomieszały
A co do tego cleanera... to właśnie ten miałem na myśli... nazwy mi się pomieszały