Jak niedaleko to podjedź, pogadaj, na pewno dobrze doradząmarcinnxtdi pisze:Niedaleko mnie jest tez Mr Cleaner Detailing Expert
Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- miko
- black point
- Kontakt:
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Od A do Z zestawu za 400 zł na pewno nie skompletujesz. Sam zestaw past Menzerny 3x250 ml w promocjach to wydatek rzędu 100 zł. A czeka Cię wiele innych pozycji zaczynając od odpowiedniej rękawicy i szamponu po cleaner z woskiem. Moim zdaniem dozbieraj i wtedy będzie to miało sensmarcinnxtdi pisze:Witam potrzebuje pomocy przy skompletowaniu zestawu od A do Z od umycia poprzez oczyszczenie po "polerkę " myślę tu o pastach Menzerna i zabezpieczenie wosk itp no i coś do plastików we wnętrzu . Nie znam sie na tym za bardzo a środków na rynku jest cała masa nie dysponuję za bardzo zawrotną kwotą max 300-400 zł
Lakier to czarna perła
Dodam ze miałem doczynienia już z glinką jakimś tam woskiem dodo itp
W jakim sklepie najlepiej zamawiać ? Mam konto na Show Car Shine
Niedaleko mnie jest tez Mr Cleaner Detailing Expert
eRBe Detailing Łódź - wszystko co najlepsze dla Twojego samochodu!
Witam czytałem trochę tematy i chciałbym kupić zestaw do pielęgnacji aut. Mam dwa auta jedno czarne drugie granatowe jeśli ma to znaczenie.
Na początek wybrałem takie coś ale niestety potrzebuje pomocy w doborze kolejnych produktów.
- mycie SHINY GARAGE CAR WASH 500ML
- VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G
- przygotowanie MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND
- Odżywianie ???
- wosk POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX BLUE
- aplikatory ??
Coś jeszcze potrzebuje ? Jak że jestem to mój pierwszy zestaw nie chciał bym wydać dużo pieniędzy.
Ściereczki z mikrofibry posiadam, też myślę nad spolerowaniem auta, posiadam maszynkę ala bosh.
Na początek wybrałem takie coś ale niestety potrzebuje pomocy w doborze kolejnych produktów.
- mycie SHINY GARAGE CAR WASH 500ML
- VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G
- przygotowanie MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND
- Odżywianie ???
- wosk POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX BLUE
- aplikatory ??
Coś jeszcze potrzebuje ? Jak że jestem to mój pierwszy zestaw nie chciał bym wydać dużo pieniędzy.
Ściereczki z mikrofibry posiadam, też myślę nad spolerowaniem auta, posiadam maszynkę ala bosh.
Co do Megsa UC to jeżeli zamierzasz działać ręcznie na lakierach vagowskich to życzę powodzenia, namęczysz się strasznie a efekt będzie mizerny.
Ręcznie już lepiej kupić dobre AIO typu Cherry Glaze które spełni również rolę również odżywki i w międzyczasie proponuję dozbierać na polerkę.
Odnośnie aplikatorów to jest cała masa do wyboru, najpopularniejsze to słoneczka Megsa, a do ręcznej pracy z UC koniecznie tricolor.
Do zestawu dorzuciłbym jeszcze QD, fajny jest i w dobrej cenie z Shiny Garage lub FK 425, zresztą który nie wybierzesz będzie dobry. Zamieniłbym tez Nattys'a z blue na reda bo świetnie pachnie i bajecznie się aplikuje
Ręcznie już lepiej kupić dobre AIO typu Cherry Glaze które spełni również rolę również odżywki i w międzyczasie proponuję dozbierać na polerkę.
Odnośnie aplikatorów to jest cała masa do wyboru, najpopularniejsze to słoneczka Megsa, a do ręcznej pracy z UC koniecznie tricolor.
Do zestawu dorzuciłbym jeszcze QD, fajny jest i w dobrej cenie z Shiny Garage lub FK 425, zresztą który nie wybierzesz będzie dobry. Zamieniłbym tez Nattys'a z blue na reda bo świetnie pachnie i bajecznie się aplikuje
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=439313" onclick="window.open(this.href);return false;
Posiadam polerkę power up jak by była możliwość proszę o jaśniejsze pisanie nie ogarniam wszystkich skrótów
Chciałem kupić to showcarshine.pl ale nie ma tam wszystkich produktów to może jakieś zamienniki lub inny sklep
SHINY GARAGE CAR WASH 500ML
VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G - GLINKA DO UŻYTKU Z WODĄ JAKO LUBRYKANT
IPA - ISOPROPYL ALCOHOL 750ML + BUTELKA Z ATOMIZEREM
POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED NATURALNY WOSK
SHINY GARAGE ALMOND QUIK DETAILER 500ML
ShowCarShine Microfiber SOFT FOAM 1-PACK ile sztuk ?
trikolor 1 rozumiem jeśli bede polerował mechanicznie to jest zbędny ta?
Chciałem kupić to showcarshine.pl ale nie ma tam wszystkich produktów to może jakieś zamienniki lub inny sklep
POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED NATURALNY WOSK
ShowCarShine Microfiber SOFT FOAM 1-PACK ile sztuk ?
trikolor 1 rozumiem jeśli bede polerował mechanicznie to jest zbędny ta?
Jeśli posiadasz polerkę to Ultimate Compound jako rozwiązanie budżetowe ostatecznie może być, choć na pewno lepszy byłby zestaw składający się z past o różnym stopniu ścieralności.
Musisz też dobrać odpowiednie pady do polerki jeśli ich nie masz. Ten który przedstawiłeś ShowCarShine Microfiber SOFT FOAM 1-PACK jest do pracy ręcznej. Tricolor nie jest ci już potrzebny.
Musisz też dobrać odpowiednie pady do polerki jeśli ich nie masz. Ten który przedstawiłeś ShowCarShine Microfiber SOFT FOAM 1-PACK jest do pracy ręcznej. Tricolor nie jest ci już potrzebny.
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=439313" onclick="window.open(this.href);return false;
Podstawowy:
fg400, ff3000
BP flexipads 75 i 125
Pady 80 biały, żółty, pomarańczowy
Pady 130 biały, żółty, pomarańczowy
To jest absolutne minimum moim zdaniem
fg400, ff3000
BP flexipads 75 i 125
To jest absolutne minimum moim zdaniem
Ew. jeżeli nie interesuje Cię pełna korekta, to weź np. autoglym SRP i do tego polish/finish 130 i 80mm (plus backing plate) - będzie taniej ale wiadomo korekty tym nie zrobisz
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
no rozumiem to zróbmy tak pełną korektę i co jeszcze potrzebuje ? Jest to mój pierwszy zakup poważny zakup i styczność z czymś poważnym dlatego proszę o wyrozumiałość.
Najlepiej może w liście wypisać to aby łatwo mi się to szukało w sklepie ..
Najlepiej może w liście wypisać to aby łatwo mi się to szukało w sklepie ..
Rafq25, Jeżeli pełna korekta to:
fg400, ff3000
BP flexipads 75 i 125
I wybrane przez Ciebie
POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED NATURALNY WOSK lub sampler Finish Kare Hi Temp 1000p
Plus cleaner pod wosk - Dodo juice, r222, profesional polish 2 czy inny do wyboru.
To moim zdaniem dobry początek ;]
fg400, ff3000
BP flexipads 75 i 125
I wybrane przez Ciebie
POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED NATURALNY WOSK lub sampler Finish Kare Hi Temp 1000p
Plus cleaner pod wosk - Dodo juice, r222, profesional polish 2 czy inny do wyboru.
To moim zdaniem dobry początek ;]