Jak zwiekszyć moc w 1V cd. - Nowe turbo VNT GT1749!!!
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
niech ktos mi powie jak sie zwieksza cisnienie doladowania w Garecie T2??
najlepiej na fotce jakiejs bo juz ch.. mnie strzela od tego szukania,zreszta niemoge znalesc
Zakupilem rowniez MBC(ten za 7dych z allegro moze być??) czekam az przyjdzie gdzie go wpiac??
gdzies czytalem ze kolektory od 1,9TD sie przydadza jakie to ma znaczenie w 1,6TD
wymienilem skrzynie na 4T wg mnie ta skrzynia jest duuuuzooo wolniejsza niz 4S ta od zwyklasa wkreca silnik dosc szybko a ta jest jakas ospala skrzynia jest od 1.8RP wiec chyba nierobi to roznicy??
najlepiej na fotce jakiejs bo juz ch.. mnie strzela od tego szukania,zreszta niemoge znalesc
Zakupilem rowniez MBC(ten za 7dych z allegro moze być??) czekam az przyjdzie gdzie go wpiac??
gdzies czytalem ze kolektory od 1,9TD sie przydadza jakie to ma znaczenie w 1,6TD
wymienilem skrzynie na 4T wg mnie ta skrzynia jest duuuuzooo wolniejsza niz 4S ta od zwyklasa wkreca silnik dosc szybko a ta jest jakas ospala skrzynia jest od 1.8RP wiec chyba nierobi to roznicy??
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Krzylu, z tylu po stronie scianki grodziowej masz zaworek i ciegno. Na koncu ciegna masz takie oczko zaczepione na bolec (ktory otwiera wastegate). Musisz zdjac zabezpieczenie i oczko z tego bolca. To oczko to tak wlasciwie nakretka masz tam kontre i jezeli wkrecasz ta nakretke z oczkiem - skracajac ciegno - zwiekszysz cisnienie doladowania.... Ogolnie tego nie zobaczysz z gory auta. Musisz wymacac reka lub z kanalu
drugi sposob mniej zamotany to wpiac MBC w wezyk ktory wychodzi z obudowy zimnej strony turbo i idzie na dol wlasnie do tego zaworka o ktorym mowilem wyzej
drugi sposob mniej zamotany to wpiac MBC w wezyk ktory wychodzi z obudowy zimnej strony turbo i idzie na dol wlasnie do tego zaworka o ktorym mowilem wyzej
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
zaprzal,DZIEKI!!! Wiem o co chodzi wczoraj nurkowalem w tym miejscu a dzis jade zrobie przelotowy uklad sobie,poszperam przy tym zaworku tak na faze az nieprzyjdzie MBC moze na krotko ic podlacze bo pod zderzak pojdzie na stałe
moze ktos mi powie o co chodzi z kolektorami od AAZ w 1.6TD??
moze by tak nowy temat napisac o zwiekszaniu cisnienia w turbosprezarkach w mk2/mk3 z fotkami opisami itp zeby bylo czytelnie oraz bez zbednego pisania i odrazu dac do linkow ??
moze ktos mi powie o co chodzi z kolektorami od AAZ w 1.6TD??
moze by tak nowy temat napisac o zwiekszaniu cisnienia w turbosprezarkach w mk2/mk3 z fotkami opisami itp zeby bylo czytelnie oraz bez zbednego pisania i odrazu dac do linkow ??
zaprzal, a ja sie pospieszylem i zakupilem za 30zł caly ssacy,walcze z obrotami po podkreceniu dawki paliwa,stoja na 1000 a ciegno sie wykreca calkowicie,jest jeszcze jakis sposob zeby zejsc na 950?? w dodatku jak jest cieply nie goracy to normalanie trzyma 950 ale jak juz złapie temperature obroty stoja na 1000
Ja tez mam małe pytanko. Jeśli chodzi o śrubę dawki paliwa doszedłem do końca, znaczy do kończa tulejki ograniczjącej na gwińcie śrubki? co teraz zrobić? zmienić śrubkę na innę, bez ogranicznika? Czy mogę ją tak na żywca wykręcić z pompy wtryskowej?
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]
Witam to może na początek pochwalę się moim nowym:) nabytkiem:
1,6 TD 1V rocznik 1990 - przebieg niby 202 tys km kto to wie - grunt że chodzi dobrze a nawet nadwyraz dobrze jak już się turbina rozszaleje. Maszynownia wygląda mniej więcej tak:
Katalizatora już niema. Mam pytanie odnośnie oleju - nie wiem nic co tam było lane - jak radzicie - lać mineralny czy półsyntetyk. Póki co przejechałem autem może 100 km (jedna trasa) i poziom stoi - na oko olej jest generalnie tak jakby rzadszy niż mineralny no i czarny
1,6 TD 1V rocznik 1990 - przebieg niby 202 tys km kto to wie - grunt że chodzi dobrze a nawet nadwyraz dobrze jak już się turbina rozszaleje. Maszynownia wygląda mniej więcej tak:
Katalizatora już niema. Mam pytanie odnośnie oleju - nie wiem nic co tam było lane - jak radzicie - lać mineralny czy półsyntetyk. Póki co przejechałem autem może 100 km (jedna trasa) i poziom stoi - na oko olej jest generalnie tak jakby rzadszy niż mineralny no i czarny
TDPower