W aucie tego nie robiłem ,bo nie było potrzeby ale mam "luzem"pompę od 1,6 TD i zauważyłem że bolec od LDA wcale się nie wysuwał ,przy pompie oczywiście ktoś przede mną też grzebał tzn.na pewno ściągał cięgno gazu . Pomogło zdjęcie cięgła gazu i przestawienie o jedną kreskę cięgła w stosunku do osi w pompie zgodnie z ruchem wskazówek zegara.Trzeba tylko wykręcić srubę od ogranicznika cięgła gazu i potem spowrotem ją wkręcić.Już kilka razy spotkałem się że w pompach po regeneracji bolec od LDA nie wysuwa się do końca.Wychodzi na to że ktoś kto je rozbiera , składając nie zwraca na to uwagi a jak to mówią "diabeł tkwi w szczegółach''...O ile dobrze kojarzę to czy Koledze czasem nie zmieniałem pina w pompie ?Bo taką samą ''przypadłość''miał kolega z Lublina któremu osobiście zmieniałem pina...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob lip 11, 2009 22:25 przez
munior, łącznie zmieniany 8 razy.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018