Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
k14 w AAZ do 1,2 bar;Quatro7 pisze:to do ilu barów można tą bezpiecznie podkręcać przy założonym FMIC
a np. przy 5200 RPm i doładowaniu 1,3 już 130k obr/min wirnika i wydajność spada do ni = 60.
to tak w teorii, w praktyce stare i w nieznanym stanie turbo, niewiadomo kiedy się wysypie.
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mi, co prawda w passacie (ale to prawie tio samo) padł silnik 1.6td, więc założyłem 1.9td aaz, silnik pasował ok tylko musiałem przełożyć koło zamachowe i skrzynia została od 1.6td, zostawiłem też turbo z 1.6 td bo a aaz inny był wydech i by mi nie pasował, no a poza tym alternator i pompa wspomagania w aaz były inne - altka dostałem a pompę założyłem swoją po przerobieniu uchwytu.
peknieta glowica pod wtryskiem, uszczelka pod glowica, w ciagu roku raz remontowalem silnik i raz calkowicie wymienialem.arwam pisze:będzie pasować załórz tylko sprzęgło od 1,6TD .mlody89ek pisze:witam jesem posiadaczem mk2 1,6TD(silnik uszkodzony) zamierzam wstawic silnik AAZ i mam pytanie czy istalacja, turbo(garrett), szkrzynia biegow by pasowaly do aaz z 1,6td?
A co Ci się z 1,6 stało?
No właśnie kolego skąd jesteś?GST...bo ja w sumie to niedaleko Ciebie bo Czersk (oczywiście jeśli po południowej stronie starogardu mieszkasz )
No a przy okazji sprzęgieł to mam pytanko...zakładać pin jak sprzęgło słabe? Tz. ślizgać się jako tako mocno nie ślizga,wysoko łapie,ale jeszcze gaśnie jak się pod krawężnik podjeżda. Pinem dojadę sprzęgło? Bo pin mam ale na sprzęgło nie mam więc nie wiem co wybrać
No a przy okazji sprzęgieł to mam pytanko...zakładać pin jak sprzęgło słabe? Tz. ślizgać się jako tako mocno nie ślizga,wysoko łapie,ale jeszcze gaśnie jak się pod krawężnik podjeżda. Pinem dojadę sprzęgło? Bo pin mam ale na sprzęgło nie mam więc nie wiem co wybrać
viewtopic.php?f=87&t=349007 Mój mk2 rost
pina możesz założyć i tylko od tego jak będziesz jeździł załezy jak długo sprzęgło pożyjegedeon77 pisze:No właśnie kolego skąd jesteś?GST...bo ja w sumie to niedaleko Ciebie bo Czersk (oczywiście jeśli po południowej stronie starogardu mieszkasz )
z VNT to ostrożnie bo ono już na seryjnej pompie daje potężny moment obrotowy a jak dasz jeszcze pompę 11mm to jeśli ustawisz dawkę z dymkiem to powiedz kiedy zamierzasz to wytestować na ciśnieniu 1,4bara a ja przyjadę pozbierać z asfaltu resztki korbowodów i wałukkolekk pisze:koledzy do ilu kucy starczą wnętrzności aaz zrobiłem pin, turbo kkk24, dawka na ful, ic . chciałbym zwiększyć pąpe na 11mm i jeszcze większe turbo vnt na ile moge sobie pozwolić
już na 10mm i GT2052V APSIK połamał wał korbowy