Sprzęgło Golf 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzęgło Golf 3
witam!!!
Mam takie pytanko. Jaki mnie więcej byłby koszt (robocizna + części) wymiany sprzęgła w moim golfie 3 1.8 z 94r.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Mam takie pytanko. Jaki mnie więcej byłby koszt (robocizna + części) wymiany sprzęgła w moim golfie 3 1.8 z 94r.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Sprzęgło Golf 3
wszystko zależy gdzie robisz , jeden weźmie za robotę 200 zł a drugi 400 , kompletne sprzęgło coś koło 400zł
Sprzęgło Golf 3
Mnie koszt wymiany sprzęgła wyniósł około 300 zł. Z tym, że to było sprzęgło używane, jednakże w bardzo dobrym stanie.
Re: Sprzęgło Golf 3
Odświeżę trochę temat. Sprzęgło zaczyna się już trochę ślizgać ( na 4 już nie powyprzedzam). Mam pytanie: czy do wiosny wytrzyma czy raczej będzie usterka lawinowo postępować i stanę zimą? Obecnie cenowo w mojej okolicy wygląda to tak: sprzęgło LUK 260zł, SACHS 350, VALEO:450 o ile dobrze pamiętam. Z tego co wyczytałem na forum to najpewniej brać SACHS ale to rożnie mówią. Z robocizną wyszło by mnie pewnie poniżej 500zł (znajomy mechanik). Obecnie nie dysponuje taka kasą (a bynajmniej nie chciałbym jej wydawać), zimą myślę sprzęgło nadużywane nie będzie więc może da się tą naprawę odroczyć?
Z góry dzięki za sugestie.
Dodam, że auto z rocznika 94, a reszta jak w profilu
Z góry dzięki za sugestie.
Dodam, że auto z rocznika 94, a reszta jak w profilu
Ostatnio zmieniony pn sie 30, 2010 20:32 przez kalvis, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzęgło Golf 3
kalvis, bierz LUK ja mam takie i pare osob i nie narzekaja
MOJE BIAŁE MK3: viewtopic.php?f=88&t=244242" onclick="window.open(this.href);return false; było fajnie, jest kapota a może znów będzie ładnie...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sprzęgło Golf 3
kalvis, każde z nich jest dobre , ale skoro u was sachs taki tani to bierz go. Valeo i sachs to liderzy, ale różnica ceny taka wysoka między nimi jest dziwna. Ja za Valeo płaciłem niedawno 350 w sklepie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sprzęgło Golf 3
Małe sprostowanie- ceny podawałem trochę z pamięci bo nie miałem pod ręką strony. Teraz patrze, że jest trochę inaczej.
Na stronce autopartner.pl mam do wyboru:
STATI za 265zł
KAMOK 214zł
SACHS 474zł
Wszystko z podpisem 1.9 Turbo Diesel 91-97r
Na stronce autopartner.pl mam do wyboru:
STATI za 265zł
KAMOK 214zł
SACHS 474zł
Wszystko z podpisem 1.9 Turbo Diesel 91-97r
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Sprzęgło Golf 3
kalvis, STATIM to tanie sprzęgło,a wbrew pozorom-bardzo żywotne
Co niektórzy z forum kupują nawet do modzonych silników,bo ponoć wytrzymalsze jest od SACHSa
Co niektórzy z forum kupują nawet do modzonych silników,bo ponoć wytrzymalsze jest od SACHSa
Sprzęgło Golf 3
Ja kupiłem Statima do AAZ. Zrobiłem na nim dopiero kolo 5 kkm. Sprzęgło jak sprzęgło. Nic negatywnego nie zauważyłem. W pudle było łożysko INA. Następne było Sasch o 100 zł drożej ale kasy mi brakowało.
O jakosci będę mógł pogadać za kilkadziesiąt k km:)
O jakosci będę mógł pogadać za kilkadziesiąt k km:)
Sprzęgło Golf 3
Witam,
Odświeżam temat.
Kolega kupił STATIMA, ale na częściach nie jest nic wybite.
powinno być na każdym elemencie napisane STATIM?
http://www.sprzeglo.com.pl/sprzegla-sta ... -klientow/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odświeżam temat.
Kolega kupił STATIMA, ale na częściach nie jest nic wybite.
powinno być na każdym elemencie napisane STATIM?
http://www.sprzeglo.com.pl/sprzegla-sta ... -klientow/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Sprzęgło Golf 3
Powinna być wybita przynajmniej litera S przecięta 2 kreskami tak jak w nazwie w linku