Mam problem z piątym biegiem,a mianowicie jak chce wrzucić 5 czuje dziwny opór który uniemożliwia mi zmianę biegu ,dopiero po wrzuceniu na luz i ponownej probie bieg 5 wchodzi,dodam ze nie za każdą próbą jest ten problem,nie słychać żadnych trzasków ani zgrzytów ze skrzyni.
co może być przyczyna tego typu problemu ,szukam rozwiązania bo jest to dosyć uciążliwe ????
problem dotyczy mk2 1,6 benzyna
Skrzynia biegów- 5 bieg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów- 5 bieg
Możliwe, ze synchronizator 5. biegu. Albo zjechana zębatka tego biegu. Chyba, że coś ze sprzęgłem, ale byłyby problemy z wszystkimi biegami.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
Skrzynia biegów- 5 bieg
A oleju nie brakuje/brakowało ? Sprawdź to na początek. Bo mogłeś zajechać w ten sposób zębatke 5 biegu, albo tak jak kolega mówi- synchronizator.
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
Skrzynia biegów- 5 bieg
no własnie simeringiem od półosi mi trochę oleju uciekało ale jak sprawdzałem to poziom oleju był wporządku,a może z wybierakiem coś jest nie tak ??