[mk4] [Bora]Ciężko wchodzą biegi 1.6sr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Bora 1.6SR
- Silnik: AKL
- Kontakt:
[mk4] [Bora]Ciężko wchodzą biegi 1.6sr
Witam,
Przeczytałem kilka stron tego działu i zgłupiałem...mam taki problem, że biegi mi ciężko wchodzą, tzn mam takie przycięcie na lewarku jakby o coś haczył i trzeba użyć siły aby wrzuć bieg. Najbardziej problematyczny jest bieg 1. Wrzucę filmik wieczorem jak to wygląda. Skrzynia DUU.
Może wystarczy coś przesmarować. Przy skrzyni widziałem sporo plastikowych białych elementów.
Przeczytałem kilka stron tego działu i zgłupiałem...mam taki problem, że biegi mi ciężko wchodzą, tzn mam takie przycięcie na lewarku jakby o coś haczył i trzeba użyć siły aby wrzuć bieg. Najbardziej problematyczny jest bieg 1. Wrzucę filmik wieczorem jak to wygląda. Skrzynia DUU.
Może wystarczy coś przesmarować. Przy skrzyni widziałem sporo plastikowych białych elementów.
Ostatnio zmieniony ndz mar 25, 2018 13:20 przez ceem, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
[mk4] Re: [Bora]Ciężko wchodzą biegi 1.6sr
Wymień olej,najgorzej jest jak staniesz na światłach i chcesz wrzucić jeden,ale jak pierw dasz dwa a potem jeden jest ok ...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Największy problem jest z jedynką. I jak mówisz, na postoju trzeba użyć siły aby go wrzucić. Lewarek na luzie mi luźno lata. Może coś w lewarku się przetarło?
-
- VWGolf.pl Killer
A jak wrzucisz 2 a potem 1 jak wchodzi ?...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak wrzucę 2 a potem 1 to jest lżej ale nie zawsze. Przycinka występuje tak samo. Wrzuciłem film.
Rozumiem, że to jest na nie pracującym silniku. Sprawdź ręcznie na wybieraku na skrzyni czy tez bieg wchodzi z takim oporem. Może wystarczy przeregulować linki
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tak czy tak to zrób taka próbę ręcznie. Jeżeli tez będzie ciężko to być może synchronizator siada już.