Prosze o poradę dotyczącą problemu z jedynka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Prosze o poradę dotyczącą problemu z jedynka
Ok sparawdze i napisze za godzinke
Tak jeszcze zapytam czy jesli faktycznie byłby to wysprzeglik nie było bo to na wszystkich biegach ?
Tak jeszcze zapytam czy jesli faktycznie byłby to wysprzeglik nie było bo to na wszystkich biegach ?
Sprawdzilam wysprzeglik i odbija poprawie jak jak kolaga napisał.
Wiec co moze byc innego ?
Kurcze juz na tyle kasy co wydałam musze to zrobić .
Moze ktoś ma jakis pomysł co jeszcze sprawdzic
Pozdr.
Wiec co moze byc innego ?
Kurcze juz na tyle kasy co wydałam musze to zrobić .
Moze ktoś ma jakis pomysł co jeszcze sprawdzic
Pozdr.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Co jeszcze można dodać jak mechanik tylko wyciąga i wkłada inne,nic poza tym.Nie ma swojej koncepcji żeby cokolwiek sprawdzić?
Witam
Juto mechanik ściaga skrzynie i wymieniam na sprzegło luka
Tarcza docisk + łozysko (koło zamachowe od dwumasowe zostaje.
Przypuszczenia sa na wadliwe sprzegło lub łape
Nie ma mozliowsci aby dwie skrzynie były uszkodzone
Pozdr
Napisze co i czy operacja sie udała
Juto mechanik ściaga skrzynie i wymieniam na sprzegło luka
Tarcza docisk + łozysko (koło zamachowe od dwumasowe zostaje.
Przypuszczenia sa na wadliwe sprzegło lub łape
Nie ma mozliowsci aby dwie skrzynie były uszkodzone
Pozdr
Napisze co i czy operacja sie udała
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja też podejrzewałem jeszcze łapę jak pisałem o siłowniku bo się mogła wygiąć,ale to mechanik powinien przy wyciągnięciu skrzyni zrobić weryfikację przy wymianie sprzęgła a przecież wiedział jaka była usterka.Ważny jest też olej w skrzyni jaki jest zalany.
Golfica3, najlepiej zrobisz, jak napiszesz skąd jesteś, może znajdzie się ktoś pomocny, kto blisko mieszka i pomoże Ci stwierdzić, co jest przyczyną, albo zakręć się za jakimś normalnym mechanikiem, najlepiej od kogoś znajomego, bo z doświadczenia wiem, że niektórzy mechanicy, jak zobaczą, że ktoś się nie bardzo zna (nie twierdzę, że się nie znasz), to kombinują tak, żeby wyrwać jak najwięcej, a jak zobaczy kobietę, to z góry zakłada, że może wyrwać więcej bo ktoś się nie zna i przytaknie na wszystko..
[img]http://img217.imageshack.us/img217/3116/tdihi9gy3.jpg[/img] [img]http://img232.imageshack.us/img232/5782/eatsleepvwdp1.gif[/img]
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
Czesc!
Wiec tak koledzy
Dzisiaj siedziałam cały dzien u mechanika rozbierał wszystko od nowa każdą śrubkę ogladał wszystko sprawdzał.
Dla pewnosci zakupiłam kolejne sprzegło dwumasowe + nowa łape nowe łozysko itp.
I dalej chodzi tak samo lekko blokuje pierwszy bieg (tzn w połowie pomiedzy luzem a wbiciem nastepuje lekka blokada)
Mechanik zgupiał juz nie wiem co moze byc
Aha jestem z Rzeszowa jesli jakiś z kolegów bedzie miał chwilke a zna sie na tym prosze o kontakt
Pozdr.
Wiec tak koledzy
Dzisiaj siedziałam cały dzien u mechanika rozbierał wszystko od nowa każdą śrubkę ogladał wszystko sprawdzał.
Dla pewnosci zakupiłam kolejne sprzegło dwumasowe + nowa łape nowe łozysko itp.
I dalej chodzi tak samo lekko blokuje pierwszy bieg (tzn w połowie pomiedzy luzem a wbiciem nastepuje lekka blokada)
Mechanik zgupiał juz nie wiem co moze byc
Aha jestem z Rzeszowa jesli jakiś z kolegów bedzie miał chwilke a zna sie na tym prosze o kontakt
Pozdr.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To w Rzeszowie nie ma kto zrobić czy okolice Rzeszowa,w Krasnem jest Leja tylko bardzo rzeźbi.
Czesc!!
Ja jestem z Rzeszowa .Co do osoby z Krasnego .... .Jest to jedyna osoba do jakiej już nie pojade opisałam sytuacje wczesniej jaka miałam . Zamiast jedynki wchodziła mi 3-jka każdy mechanik wysyłał mnie do tej osoby , byłam prosiłam o szybka naprawe dostałam wiadomosci ze ze dwa tygodnie dopiero poniewaz nie ma wybieraka . (Męczyłam sie z tymi biegami przez ten czas) po 2-ch tygodniach zadzwoniłam i powiedział ze jeszcze nie ma aby sie umówic za pare dni .Wiec pojechałam do aso zapłaciłam za wybierak + ten uchwyt metalowy wsumie 167zl .Wymieniłam sama .I od wrzesnia do teraz biegoi chodziły idealnie. Ostatnio zajechałam do niego na Karasne .Sprawdził samochod i zobaczył ze mam wymieniona rzecz pod maska (Cytuje jego słowa) Do widzenie i wypie......laj tam gdzie wymienili Ci niech to teraz robia i......... .
Dodam ze z Ojcem mozna było pogadac i załatwic wszystko z młodym juz nie.
Dlatego mówie ze jest to jedyna osoba do jakiej nie pojade.
Znacie moze kogos innego ?
Ja jestem z Rzeszowa .Co do osoby z Krasnego .... .Jest to jedyna osoba do jakiej już nie pojade opisałam sytuacje wczesniej jaka miałam . Zamiast jedynki wchodziła mi 3-jka każdy mechanik wysyłał mnie do tej osoby , byłam prosiłam o szybka naprawe dostałam wiadomosci ze ze dwa tygodnie dopiero poniewaz nie ma wybieraka . (Męczyłam sie z tymi biegami przez ten czas) po 2-ch tygodniach zadzwoniłam i powiedział ze jeszcze nie ma aby sie umówic za pare dni .Wiec pojechałam do aso zapłaciłam za wybierak + ten uchwyt metalowy wsumie 167zl .Wymieniłam sama .I od wrzesnia do teraz biegoi chodziły idealnie. Ostatnio zajechałam do niego na Karasne .Sprawdził samochod i zobaczył ze mam wymieniona rzecz pod maska (Cytuje jego słowa) Do widzenie i wypie......laj tam gdzie wymienili Ci niech to teraz robia i......... .
Dodam ze z Ojcem mozna było pogadac i załatwic wszystko z młodym juz nie.
Dlatego mówie ze jest to jedyna osoba do jakiej nie pojade.
Znacie moze kogos innego ?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Podam ci później jeszcze do innego co robił u niego a teraz robi u siebie.
To jest w Woli Łańcuckiej tel:,,,,,,,,,,,,
To jest w Woli Łańcuckiej tel:,,,,,,,,,,,,
Ostatnio zmieniony pt kwie 11, 2014 09:58 przez roman58, łącznie zmieniany 2 razy.
Czesc.
Byłam dzisiaj u mechanika od skrzyn (Polecił mi kolega) poogladał i powiedzieł ze niłe sa szanse aby to była wina skrzyni .
Może wymienic na moje ryzyko nie dajać gwarancji.
Ale zainteresowała sie sprzegłem
I pytanie do Was koledzy jak powinno łapać nowe sprzeglo w TDI ? Nisko wysoko czy w połowie ?
Prosze o odpowiedz w tej sprawie
Mi na chwile obecna bierze bardzo nisko 3-4 max cm przy podłodze.
Pozdr.
Byłam dzisiaj u mechanika od skrzyn (Polecił mi kolega) poogladał i powiedzieł ze niłe sa szanse aby to była wina skrzyni .
Może wymienic na moje ryzyko nie dajać gwarancji.
Ale zainteresowała sie sprzegłem
I pytanie do Was koledzy jak powinno łapać nowe sprzeglo w TDI ? Nisko wysoko czy w połowie ?
Prosze o odpowiedz w tej sprawie
Mi na chwile obecna bierze bardzo nisko 3-4 max cm przy podłodze.
Pozdr.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Trudno jednoznacznie powiedzieć jak powinno brać,czy na dole czy na środku.Nie masz dużo naładowane pod pedałami?[dywanik + wykładzina] i pedał sprzęgła dochodzi do tych wykładzin,posprawdzał lewarek i luzy czy gdzieś nie ma.
Czesc!
Fakt mam dywanik i wykładzine dodatkowa ale nie wchodzi pod pedał .
Jesli chodzi o luzy to lewarek jak i na wybieraku brak luzów sprawdzał mi mechanik jak zagladał do skrzyni.
Jedyna rzecz to sam zwrócił uwage na pedał sprzęgła ze cos luzno chodzi .
Sam powiedział ze powinno brac wyżej sprzegło a nie na samym dole
Jade dzisiaj na złom pochodzic za pompka sprzegła jak i wysprzeglikiem .Moze faktycznie cos przepuszcza i dlatego jak przytrzymam nowe na sprzegle 5-7 sekund wszystko lekko chodzi.
To by było logiczne.
Tylko nie ma zadnych wycieków pod pedałem a odpowietrzone było parokrotnie .
Kurdze nie mam pojecia cos moze byc nie tak .
Fakt mam dywanik i wykładzine dodatkowa ale nie wchodzi pod pedał .
Jesli chodzi o luzy to lewarek jak i na wybieraku brak luzów sprawdzał mi mechanik jak zagladał do skrzyni.
Jedyna rzecz to sam zwrócił uwage na pedał sprzęgła ze cos luzno chodzi .
Sam powiedział ze powinno brac wyżej sprzegło a nie na samym dole
Jade dzisiaj na złom pochodzic za pompka sprzegła jak i wysprzeglikiem .Moze faktycznie cos przepuszcza i dlatego jak przytrzymam nowe na sprzegle 5-7 sekund wszystko lekko chodzi.
To by było logiczne.
Tylko nie ma zadnych wycieków pod pedałem a odpowietrzone było parokrotnie .
Kurdze nie mam pojecia cos moze byc nie tak .